קישורים ממומנים

עמוד 1 מתוך 49 | דלג לעמוד
הקיום הסיזיפי של אנג'ל (ס' לכל עונות הסדרה) / nerf / ‏26/08/2010 00:32
0
אז אני אתחיל באמרה - שכן, אני מודעת לזה שזו רק סדרה. אני מודעת לכך שהמניעים שאני מייחסת לדמויות הם בעיקרם פרי דמיוני וכאלו שנבעו מדיונים עם אנשים כמוני. אני גם מודעת לכך כי סביר להניח שאני לא אחדש יותר מידי לאף אחד (אם בכלל). ועם זאת, להלן כמה מחשבות בנוגע לסדרה.

(ואם יש עוד אנשים שקוראים את הודעות הפורום וששרדו את הדיסקליימר:)

באפי היתה סדרת מופת. היא הצליחה להציג את בעיות היום היום בצורה חדשנית ועם טוויסט. הדמויות בה היו כאלו שלא ניתן היה שלא לאהוב, רעות וטובות כאחד (עם כי מבחינתי האמור מוגבל לעונות הראשונות של הסדרה). באפי היתה סדרת נעורים שהיתה הרבה מעבר לזה, היא היתה סדרת דרמה וקומדיה, מהטובות שראיתי.

אנג'ל היתה טרגדיה יוונית.

הארד קור.

מאלו שלומדים בתיכון.

כסדרה, באפי היתה טובה מאנג'ל. היא היתה אחידה יותר מאנג'ל (לפחות עונות 1-5), היה לה קהל מעריצים רחב מזה של אנג'ל והיא בדר"כ הצליחה לעצור עצמה מלהפוך לאופרת סבון.

אנג'ל לא.

אנג'ל, לטעמי, מעולם לא הצליחה להתנתק מבאפי. הפרקים המעניינים ביותר שלה הם אלו בהם יש התייחסות לסדרת האם או דמויות מסדרת האם.

אבל אנג'ל היתה אמורה להיות הגרסה הבוגרת של באפי ובזאת היא הצליחה.

אותן הדמויות שהכרנו בבאפי: אנג'ל, קורדליה, ווסלי ופיית' הפכו לרב מימדיות, מעניינות יותר, באנג'ל.

מי חשב שווסלי - הצופה מעונה 3 של באפי - יהפוך לאחת הדמויות הכי מרתקות בוורס?

עונה 2 (המחצית הראשונה), עונה 4 (בעיקר המחצית השניה) ועונה 5 (שוב, בעיקר המחצית השניה) - סיפקו דיונים מרתקים על מהות העולם ומהות הטוב והרע והגיעו, לדעתי, למסקנות הפוכות מבאפי.

אנג'ל התחילה באמרה: אנג'ל לא הולך לנצח. כבר בפרק הראשון אנג'ל נכשל להציל את העלמה במצוקה. במשך 5 שנים הכותבים הבהירו לנו זאת על ידי התעללות בדמות שכמוה לא ראיתי באף סדרה אחרת. שוב ושוב נאמר: אנג'ל לא הולך לנצח ומעבר לזה אנג'ל לא יכול לנצח. כי הלקח באנג'ל, לטעמי, היה, שגם אם אין תכנית על (או לפחות אם אין אחת ל"טובים", כי ל"רעים" תמיד יש אחת) העיקר הוא המאבק.
_________________________________________________________אגב, אני די משוכנעת שכך הגו את קשת העלילה של עונה 3 -

Writer A: O.K. So we sent him to hell, made him give up the woman he loves and killed the other woman he loved before his eyes ? what's next?

Writer B: We really should have left the hell thing for the end of the series ? that's a hard one to top...

מה שחיבבתי באנג'ל (הסדרה), מעבר לנגיעות הפילוסופיות, זו ההתדרדרות המוסרית (?) של הדמות.

מדוע "מוסרית (?)" מאחר ובתחילת הסדרה, לשיטתי בכל אופן, אנג'ל פועל בהתאם לרעיון מגובש ואבסולוטי של "טוב?, שדורש קרבנות ואשר הוא היה בשמחה מקריב את עצמו למענו, אך אינני מאמינה שהיה מוביל את חבריו למות בעבור אותו הרעיון, גם אם מבחינה תועלתנית הדבר ישרת את טובת הכלל.
בעוד שבסוף הסדרה, כאשר אנג'ל כבר לא כ"כ מרגיש מחויב לציית לאותם הכללים האבסולוטיים של טוב ורע, ולאחר שכבר ראינו שהוא מתעלם מהם לחלוטין אם יש בכך להטיב עם בנו, הוא מוביל את חבריו לקרב, שתאורטית יטיב עם הכלל, אבל מחייב את מות חבריו ומותו שלו (עם כי כאמור, זו מעולם לא היתה הדאגה של אנג'ל - נק' מעניינת לאור העובדה שהוא משוכנע כי לאחר מותו הוא יחזור לגיהינום).

דבר נוסף שמצאתי אותו מעניין הוא כי אנג'ל זקוק לחברה. וזאת על אף שאנג'ל הוא הדמות שבילתה את משך הזמן הארוך ביותר בניתוק חברתי (ביחס לדמויות אחרות בסדרה, בכל מקרה). וכמדומני שזו הקללה האמיתית של אנג'ל. בכל הפעמים שאנג'ל היה אמור למות הוא לא מת, אבל מי שמסביבו כן מת. האנשים היחידים, והחשובים ביותר בחייו (באפי וקונור), ששרדו את היכרותם עם אנג'ל, עשו זאת מאחר והוא הרחיק אותם בכדי להבטיח את בטחונם.

אנג'ל מסיים את הסדרה עייף. ויש בזה דבר מאוד מציאותי. החיים מעייפים. אנג'ל מסיים את הסדרה בלי תקווה של ממש לעתיד חיובי (בלי שאנשו, בלי באפי, בלי נינה, בלי חברים ועם הידיעה שגם המוות הוא לא הסוף). אבל אנג'ל לא מרים ידיים. אנג'ל מסיים את הסדרה כאשר הוא עדיין נאבק.

אנג'ל ממשיך לגלגל את הסלע במעלה ההר, גם אם הוא יודע שאל הגאולה המובטחת שבפסגה הוא לעולם לא יגיע.

נ.ב.
מישהו זוכר למה "טדים" נקראים "טדים"?

אה, העונה השנייה של אנג'ל... !love! / trilliane user / ‏26/08/2010 04:38
745976298
אין כמוה. הקשת העונתית סביב דרלה הייתה פשוט נפלא. אמנם השיר הגיע באמצע העונה, אבל זה לא מפחית מאיכותה. כמובן, כבר אז הגיעה ההארה של אנג'ל, כשהבין שהוא לא יכול לנצח, ואפשר רק להילחם את המלחמות הקטנות על הקיום היומיומי. כל ההסבר המקסים שלו לקייט, שמסתכם במשפט היפיפה
"If nothing we do matters, all that matters is what we do"
(כבוד לטים מיניר).

לצערי בהמשך הסדרה הידרדרה לסבונייה... היום התחלנו לצפות בעונה 3 של אנג'ל, נראה איך היא תהיה לי בצפייה שנייה (אולי שלישית) אחרי הרבה שנים (והנמכת ציפיות). את עונה 4 לא סבלתי, למעט השליש האמצעי שלה (שנתן לי אמונה ;-)) ועונה 5 התנדנדה בין פרקים בסדר לפרקים טובים ואפילו טובים מאוד, אבל לא הייתה אחידה מספיק. פרט לכך לא אהבתי את הדמות של אנג'ל שהייתה עייפה ומעצבנת, ולמעשה לא אהבתי אף דמות בעונה 5... :-` בפרט לא את נינה.

אבל אנג'ל היא עדיין סדרה שאני מוקירה ואני אוהבת מאוד את הדמות של אנג'ל ואת הפיתוח שלה (אם כי לטעמי מאמצע עונה 3 ואילך חלה הידרדרות מצערת). השבוע חשבתי על כך שהדמות של אנג'ל היא הדמות הוותיקה ביותר בוורס! מהפרק הראשון של באפי עד לפרק האחרון באנג'ל, לא הייתה אף דמות שנפרשה על פני כל העונות בוורס (למעט, אולי, קורדיליה, אבל היא פרשה כבר בשלהי עונה 4 וקפצה לביקור קצר בעונה 5 ותו לא).

נהניתי לקרוא את מה שכתבת, לונג טיים נו C, לא? :-D

נ.ב.
לגבי טדים - אין לי מושג ומעולם לא הבנתי את פשר הכינוי. למען האמת תמיד סלדתי ממנו כי נושבת ממנו רוח שלילית - למה מי שנשמר מספוילרים (תכונה חיובית והגיונית) צריך להיקרא ע"ש רובוט רצחני? :-P
ההודעה נערכה על ידי המשתמש

באפי לא שרדה בגלל שהוא הרחיק אותה ממנו... / darthziv user / ‏26/08/2010 11:32
106603848
שלא כמו קונור, אותו הוא הרחיק באמת אך ורק לטובתו האישית של קונור והוכיח שהוא אב טוב, במקרה של באפי הוא הרחיק אותה בגלל רגשות הנחיתות והאשמה שלו

באפי באפי באפי (ס' באפי 7 ואנג'ל 1) / nerf / ‏26/08/2010 15:49
0
באפי לא שרדה נקודה.

באפי מתה בסוף העונה החמישית, ואישית אני בשלב הזה הייתי הולכת ל-PTB ודורשת את הכסף שלי חזרה, כי ב-IWRY אנג'ל השיב את האנושות שלו בכדי שהיא תחיה.

את הסדרה באפי שרדה כי זה היה רצון הג'וס. אבל כאמור בעולם של באפי הטובים מנצחים. בעולם של אנג'ל זה לא ממש עובד כך.

אם בכוונתך לומר כי עצם העזיבה של אנג'ל את באפי לא הצילה את חייה, אני מסכימה. אם בכוונתך לומר כי הסיבה שאנג'ל עזב את באפי לא היתה בכדי להגן עליה, אני חולקת על דעתך. אנג'ל עזב את באפי (בשתי הפעמים) בכדי להטיב עמה. החלק הזה הוא לא דעתי האישית, זו הסיבה שהסדרות סיפקו. אתה כמובן חופשי לומר שלדעתך זו לא הסיבה האמיתית.

כמדומני שלא מופרך לטעון כי מבחינת אנג'ל, האנשים היחידים בחייו ששורדים הם אלו שהוא מתרחק מהם.
את מתכוונת שזו הסיבה שאנג'ל סיפק בעצמו / darthziv user / ‏26/08/2010 16:49
106603848
כי הוא ממש מודע לרגשי הנחיתות שלו? ועובדה שהיא באמת מתה בלי שום קשר לכך שהוא עזב
יותר מכך, העובדה שהוא עזב אמרה שהוא לא יכול היה לעזור לה כשהיא הייתה צריכה אותו, אולי בגלל זה היא מתה...
האורקל אמרו שבאפי תמות.. / Bar user / ‏26/08/2010 17:06
1072244240
אנג'ל הסיק שזה בגלל שעכשיו הוא אנושי והוא לא יכול לעזור לה - אישית, אני חושב שבסביבת באפי היו הרבה אנשים שלא היה להם כוחות פיזיים מיוחדים (ג'ויס, זאנדר, אניה, ווילו, טרה, דון, ג'יילס) שזה שלאנג'ל כבר אין לא באמת היה משנה משהו. חוץ מזה שבנוסף לכך, הוא ויתר על להיות אנושי גם בגלל האנשים שהוא נועד לעזור להם...

~B~
אה... / darthziv user / ‏26/08/2010 18:27
106603848
לא בגלל שהיא הרגה את השד בזמן שהוא הרגיש חסר אונים ומסורס
ואתם סותרים את עצמכם, אם הוא עשה את זה עבורה, אז הוא לא היה עוזב אלא נשאר שם להגן עליה.
לא הגיוני שהוא גם חזר להיות ערפד כדי להציל אותה וגם נטש אותה כדי לא לסכן אותה
אם הוא רצה להועיל הוא היה יכול לעשות את זה בתור אנושי, אם הוא הרגיש שהוא לא יוכל להועיל מספיק, הוא היה נשאר איתה שם בתור ערפד
אז בשבילה הוא חזר ובשביל כל האחרים הוא נשאר והכל בהחלטה אחת הזויה...
האמת שיש לי תיאוריה מעניינת לגבי הפרק / darthziv user / ‏26/08/2010 19:10
106603848
הבעיה:
היכולת של השד הייתה לרפא, נניח וזה אפילו אומר שגופה הייתה חוזרת לחיים, הרי ערפד הוא לא בדיוק גופה, יש בתוכם שד ועל אנג'ל יש גם קללה, אבל לא עושה רושם שהשד "נשאר" שם או שהקללה פעלה בזמן שהוא היה אנושי. יכול להיות שכשהוא חזר לחיים השד "התפוגג" או משהו (אולי הקיום שלו תלוי בגוף הערפדי או משהו) אבל גם הקללה לא גרמה לו להפוך לחסר נשמה ברגעי האושר שהוא חווה
לא רק זה אלא שגם היכולת של האורקלים להחזיר את הזמן לאחור סתם על דעת עצמם, כשהם אפילו לא הכוחות עצמם אלא משרתים שלהם (והכוחות לא מתערבים כמעט בנעשה, בטח שלא בצורה משמעותית כל כך כמו להחזיר את הזמן לאחור, רק במעט חזיונות וועיקום קטן ביותר של החוקים. סך הכל יש את כל הסטטוס קוו המדובר של הרוע הראשון) יותר מכך האורקלים הוכיחו את עצמם כלא בדיוק עוצמתיים כשעמדו מול השד של W&H (שלא היה מי יודע מה מסתבר, אנג'ל הרג אותו דיי בקלות, יצורים עילאיים שמסוגלים להזיז את הזמן לאחור ולזכור מה התרחש היו יכולים לעשות זאת בשניה שהופיע)
פלוס העובדה שהוא ממש הולך לשאול אותם "האם באפי במקרה תמות" ברגע שהוא כולו מאושר גם הוא נראה משונה מדיי, לא משהו שהוא היה חושב עליו, לא הייתה לו כל סיבה לחשוב שיקרה לה משהו
סך הכל יש בפרק יותר מדיי בעיות שלא עומדות מול החוקים בעולם של באפי או הגיון פשוט

הפתרון:
מה אם היום הזה באמת מעולם לא קרה? האורקלים האלו שכנראה לא חזקים כמו שנתנו לנו לחשוב בהתחלה (או אפילו הכוחות בעצמם) אולי פשוט שתלו את הזכרון עצמו בראש של אנג'ל כדרך לגרום לו לcloser ולהמשיך הלאה. אם הוא זוכר שזה קרה, זה זכרון שמרכיב אותו ואין לו שום סיבה לפקפק בזכרון בעיקר בגלל החלק הטראגי בו הוא יצא הגיבור שוויתר על הכל ובעצם הזין את המשימה המקלה על רגשות האשמה שלו
סוג של תמריץ מוטיבציה קוסמי שנועד להכין את החייל למה שהם תיכננו עבורו...
הו, שלום לך! / slayeret bojarsky user / ‏26/08/2010 12:30
793969860
שנים! כמה טוב לראות אותך פה שוב :-D

מבחינת איכות אני אל שופטת את אנג'ל ובאפי ברמת כל הסדרה, אלא ברמת עונות. עונות 2 ו-4 של אנג'ל למשל מתעלות מבחינתי על עונות 5 ו-7 של באפי. לעומת זאת, עונה 3 של אנג'ל היא מבחינתי הגרועה בוורס בעוד עונה 3 של באפי היא הטובה בוורס.

אבל מבחינת האהבה - את באפי כסדרה אהבתי יותר, עם כל אהבתי לאנג'ל.

היי טריליאן, היי סליירט / / ‏26/08/2010 15:57
0
אכן. שנים.

אני זה עתה סיימתי את הצפיה בעונות 3-5 של אנג'ל - העונות האבודות מבחינתי.
מה שיסביר את הצורך שלי לדסקס את הסדרות שוב.
עונה 3 בצפיה חוזרת פשוט מטופשת. היא לא נוראית כפי שזכרתי, ולדעתי היתה ניתנת להצלה, לו רק ההרס השיטתי של קורדי היה נפסק.
עונה 4 ו-5 מתחילות איום ונורא אבל החצי השני של שתיהן מצוין לטעמי.

מי יודע, אולי אפילו אהנה מעונות 6-7 של באפי אם אצפה בהן שוב.
הכינוי "טדים", למיטב ידיעתי, / Safe / ‏26/08/2010 13:02
0
הגיע מכך שהספויילר על כך שטד הוא רובוט נחשב (אין לי מושג למה) לספויילר ההארד-קור הראשון, וחילק את הקהילה לאלו שרוצים להימנע מספויילרים דומים בעתיד - קרי, טדים - לאלו שלא אכפת להם לדעת מה צבע המעיל ששמ"ג תלבש בעוד חמישים פרקים מעכשיו. הפרחים לספויילר-סלייר ולפורומי הברונז.

התחלתי לפקפק בחלוקה הנ"ל כשספליירתי למישהו שאנג'ל הוא ערפד. כן, ברצינות. הייתם חושבים שיש גבול איפשהו.

ואח, אנג'ל. אני לא יכולה להכניס אותה למשבצות של טובה יותר או טובה פחות, או בוגרת יותר או בוגרת פחות מבאפי, אבל בהחלט יש בה איכויות אחרות משל סדרת האם. עבורי, אגב, החלוקה ביניהן היא שאנג'ל היא הסדרה שאני מתבאסת מקריאת הניתוחים שלה, כי הם מדגישים לי עד כמה המאבק (כפי שעמדת עליו יפה) חסר סיכוי מלכתחילה. באפי היא הסדרה שאני נמלאת תקווה מקריאת הניתוחים שלה, כי הם מדגישים לי עד כמה הבחירות דווקא משנות את התוצאה הסופית. אבל שתיהן, מבחינתי, מצויינות.
תודה / nerf / ‏26/08/2010 15:57 ללא תוכן
בקשר לספוילרים על אנג'ל כערפד / eternally / ‏28/08/2010 09:28
0
כשהתחלתי לראות את הסדרה הייתי חיילת בצבא הגנה לישראל ולפעמים לא הייתי מספיקה לחזור הביתה לראות באפי (באיזו שהיא נקודה לחזור הביתה כדי לראות באפי בזמן הפך להיות אחד השיקולים של היום) בכל מקרה את שני הפרקים הראשונים של הסדרה לא ראיתי בזמנו אלא השלמתי הרבה אחר כך והתחלתי לראות מהפרק the witch בעקבות המלצה של חברה טובה שלי (לא באפיסטית) שמכירה אותי מכיתה ג' וראתה את שני הפרקים הראשונים ועשתה לי שיחה ארוכה של: אין לך מה להתווכח איתי, במשך כל הזמן שראיתי את זה חשבתי עליך וכמה שאת חייבת לראות את זה, אז את חייבת לראות את זה. וחוץ מזה יש שם אחד ממש ממש חתיך.
בכל מקרה בגלל הצבא אחד הפרקים שפספסתי הוא הפרק אנג'ל וכשראיתי את הפרק הבא כבר באפי התייחסה אל אנג'ל כערפד והכול היה מים קדושים מתחת לגשר, אז אמרתי לעצמי: טוב אנג'ל עכשיו הוא ערפד. נזרום עם זה, נראה לאן זה יוביל..
אחר כך בעונות היותר מאוחרות גיליתי פתאום שאני לא היחידה שרואה את זה בעולם כמו שחשבתי והתחלתי להיכנס לרשת (ההיכרות שלי עם האינטרנט התחילה רק בגלל באפי, לפני זה לא הייתי נכנסת בכלל, התחלתי להיכנס כדי לחפש חומרים על הכותבים וספוילרים) ולאתר הרשמי של באפי הברונז והתחלתי להיות פריקית של ספוילרים וזונת ספוילרים רצינית (עד לעונה החמישית של אנג'ל שבה החלטתי להימנע לחלוטין מספוילרים חוץ מאלו שנתקלתי בהם בלי ברירה, בגלל שידעתי שזו העונה האחרונה של הוורס). אחר כך בפיירפליי ובדולהאוס נרגעתי לגבי ספוילרים, לא חיפשתי ספוילרים כמו שחיפשתי בבאפי ואנג'ל העונות המוקדמות, אבל אם התחשק לי מדי פעם לקרוא דיונים של אנשים שקראו לפני, לא עשיתי לעצמי חשבון. הייתי כל כך בסדר שאפילו לא ידעתי את הסוף של ד"ר הוריבל, בהחלט התפתחות~B~~אנגל~
נרף, הנה שם שלא קראתי מזמן וחבל שכך / kitty user / ‏26/08/2010 19:47
955167276
וכמה טוב שיש שרשור כזה על אנג'ל, מרתק, אינטלגנטי ומחדש.
תודה / nerf / ‏27/08/2010 01:40 ללא תוכן
תובנות יפות ומעניינות / eternally / ‏27/08/2010 09:44
0
כולם כאן יודעים שאנג'ל הוא אחד הדמויות האהובות עלי ביותר מכל היצירות של ג'וס. ולא רק בגלל דיוויד...אני חושבת שהוא פשוט דמות טובה.
עם זאת, אנא אנא אנא בכל לשון של בקשה לא להזכיר את נינה שעד היום לא ברור לי מה היא עשתה שם חוץ מלתרום קטעים משעשעים לאיזה פרק עם בובות, יחד עם המילים באפי או שאנשו בהקשר של אנג'ל. :) ~אנגל~
תודה.
?Nina who :-^ / trilliane user / ‏28/08/2010 04:10 ללא תוכן
תודה על פתיחה של דיון ממש מעניין / שלתי קוואק / ‏29/08/2010 03:05
0
אני רוצה להגיב על כמה דברים שכתבת.

וואו, עברו כמה שנים טובות מאז שהייתי בפורום הזה. אני שמח לראות שהוא עוד חי ובועט. נראה לי לא משנה כמה שנים יעברו מאז שהייתי רואה באדיקות ומשנן דיאלוגים גאוניים, זה תמיד יישאר שם איפשהו. האהבה הגדולה הזאת לסידרה באפי ולדמויות הכי נוגעות ללב שהופיעו על המסך הקטן...

אנג'ל טרגדיה יוונית- לגמריי. יותר כבדה ואפלה. בהחלט.
לגבי זה שהיא לא ממש הצליחה להתנתק אני לא ממש מסכים- כן תמיד יש את הקטעים הבאמת מלהיבים כמו שדרלה ודרוסילה מגיעות ואולי אלו אפילו ההיילייטים של אנג'ל. אבל בתור סידרה היא לקחה כיוונים שונים וגמרי "עצמאיים" מבאפי ולא רק מפיתוח של דמויות כמו ווסלי, אלא במהות שלה ובדרך הצגת הדברים.
למשל העונה ה-4, הייתה באמת גאונית בעיניי... שוב פעם מבחינות מסויימות. בהחלט הייתה פן אופרת סבון (ברגעי קורדי -קונור).

אני מוכרח להגיד שאת המסקנות שהסידרה אנג'ל מנסה להעביר מאוד הפנמתי ובסופו של דבר זה מאוד נכון בעיניי. להילחם לאו דווקא בכדי לנצח כי זו הדרך ההתמודדות המוצלחת ביותר להתקיים. אנג'ל בסופו של דבר מתנהל בדרך היחידה שהוא מסוגל. אי-אפשר להתעסק בשאלה של הגאולה הנצחית, כי זה הופך ללא רלוונטי עבורו.

אני מאוד מעריך את אנג'ל כדמות למרות שהוא ממש לא מהאהובות עלי בוורס. וכן הוא אנושי, למרות שקשה לו לראות את זה. הוא זקוק לחברה ולהערכה...

עונה 2 של אנג'ל לוקחת בקרב צמוד על העונה ה-4.עונה 5 ממש לא מהודקת עלילתית כמו שצריך.
העונות האהובות עליי בבאפי הן ה-4 וה-6.

שבוע טוב לכולם
תודה על התובנות המעניינות... / ArielC / ‏05/09/2010 20:39
0
התחלתי לפני כמה חודשים לראות את "אנג'ל" מההתחלה כי ידעתי עמוק בפנים שלא הערכתי אותה מספיק, וחבל. העונה הראשונה הייתה משעממת לרוב, ואני משער שזה טבעי כי הסדרה הייתה צריכה להתגבש. העונה השנייה אותה סיימתי לא מזמן הייתה אכן מעולה כפי שאנשים כתבו פה - וולפראם והארט, דרלה, דרו, המשבר של אנג'ל והפרקים האחרונים, המקוריים, המצחיקים והחמודים שהכירו לנו את פרד - כל אלו הפכו את העלילה העונתית ללא פחות ממרתקת.

קראתי פה שהרבה משמיצים את העונה השלישית ואני זוכר שדווקא מאוד אהבתי את הסיפור עם הולץ. לעומת זאת די התאכזבתי מהקשר המשתנה בין אנג'ל לקורדי - אבל עד כמה זה הורס לי את כל העונה, אני אגלה בקרוב. כרגע אני רק ב"בילי".

לגבי עונה 4 של "אנג'ל" - בדומה לעונה 7 של "באפי", אני היחיד בפורום (ועל הכדור) שאשכרה אוהב, חושב שהיא טובה ומרוצה ממנה. העונה החמישית של "אנג'ל", על כל חוסר האחידות שבה, היא פשוט מהממת. פרקים כמו פרקי אמצע העונה (מותה של פרד) סחטו ממני דמעות שמעידות על משהו. הסוף והמסר הסופי ברוח הסדרה הוא אכן קודר אך חשוב להציג גם אותו, ביחד עם המסרים הקצת יותר אופטימיים של "באפי".

בנוגע לסדרת האם, אין לי ספק שהיא טובה יותר. יש לסדרה כריזמה כללית שמתבטאת בכ"כ הרבה מובנים, אני לא חושב שיש טעם לפרט יותר מדי פה (דמויות, תסריט, טרגדיות, קיצוניות תסריטאית, שילוב בין ז'אנרים). אני אוהב את "באפי" מהעונה הראשונה ועד האחרונה, ולא הייתי מוותר בשום צורה על 2 העונות האחרונות והפחות אחידות מבחינת התסריט.

בכל מקרה, שמחתי להשתתף בדיון. מי עוד מתכנן מרתון של הסדרות בחג? :)
איזה קטע (לא קשור לדיון בכלל), אנקדוטה אישית / רייצ'ל user / ‏08/09/2010 12:40 new
520871139
אתמול טיילתי לי באיזה שביל באיסלנד, אחרי שבועות ללא כניסה לכאן, ובחור שמטייל איתי התחיל לדבר איתי על פרק הסטאר וורז השני של פמילי גאי ואיך מאזכרים שם את הביטוי "נרף הרדר" ואמרתי לו שהדבר היחיד שידעתי על הביטוי עד לאותה נקודה הוא שזה שם הלהקה שעשתה את הפתיח של באפי ושפעם הייתה מישהי בפורומים של באפי שקראה לעצמה נרף ומעניין לאן היא נעלמה.
ואז הלכנו לתפוס אינטרנט, נכנסתי למסמ"צ וראיתי דיון שנרף פתחה. לא האמנתי למראה עיני.
טוב שחזרת.
מארז DVD של פיירפלי עם כתוביות בעברית? / קווין מלורי user / ‏03/09/2010 23:30
269088788
מישהו יודע אם קיים דבר כזה למכירה בארץ?

את הדיוידי של פיירפליי אין בעברית... / העט המרקד / ‏04/09/2010 01:36
0
אבל לסרניטי יש דוד מתורגם ועוד איך (לפחות הם הפיצו את הדוד בארץ).
כתוביות בעברית / עמיצי / ‏28/08/2010 18:04
0
הי,
אני מחפש פרקים דיגיטליים עם תרגום לעברית כדי להראות לתלמידים שלי בשיעור. ספציפית מחפש את פרק המחזמר אבל גם השאר עשויים להיות נחמדים....
איפה אפשר להשיג כאלה?

תודה,

עמיצי

אני לא יודע מה המדיניות כאן / / ‏28/08/2010 21:06
0
בנוגע למתן לינקים לפרקים להורדה, אז שלחתי לך במייל.

ואם מותר לשאול - איזה שיעור אתה מעביר, ובאיזו מסגרת?

אדם
מציאה - OMWF מדובב לצרפתית, כולל השירים / אדם / ‏28/08/2010 21:20
0
www.megaupload.com/?d=v1v7tfno

וואו. בלי לפתוח שוב את הדיון הטעון מהשנה שעברה לגבי דיבוב סדרות, לראות את המחזמר בצרפתית זו בהחלט חוויה מעניינת. בעיקר גם כשחלק מהשחקנים לא מצליחים לשיר (לדוגמא טארה)
לא בהכרח לא חוקי / עמיצי / ‏28/08/2010 21:45
0
כלומר אם יש אופציות חוקיות, אני בהחלט מוכן לשקול אותן.
אני מלמד קולנוע בבית ספר תיכון וחשבתי לתת קטע מהמחזמר כדוגמה לשילוב של שוטים מסוגים שונים ולהסביר על החשיבות של Reaction Shots. אחד הדברים שג'וס מתמחה בהם ועבדו ממש טוב בבאפי זה השימוש בשוטים ללא מלל כתגובה לפעולה כלשהי. זה מאוד עוזר כמובן שיש לך שחקנים טובים כאליסון הניגן ואנת'וני הד שהם מסטרים בתחום המבט רב המשמעות. אחת הבעיות הקשות של סרטי תיכוניסטים היא שהם נשענים על הטקסט של הדיאלוגים יתר על המידה או לחילופין ממציאים כל מיני פעולות מלאכותיות כדי ליצור יותר "קולנועיות".
אגב, הקטע שחשבתי להראות הוא העימות של באפי עם סוויט.
סיימתי השנה / אדם / ‏29/08/2010 10:02
0
באיזה תיכון אתה מלמד?
בטוויסט מוזר / עמיצי / ‏29/08/2010 11:38
0
מסתבר שאני לא
אוי! מצטער לשמוע / אסף רזון user / ‏29/08/2010 17:15 ללא תוכן
יש לי עונות 1,2 ב-DVD מקורי עם תרגום חוקי / אסף / ‏29/08/2010 12:30
0
כמה פרקים בעונה 3 שהועברו מקלטת. וקצת מעונה 7 של באפי מוקלט מ-HOT עם תרגום.

ופרט לכך את כל העונות של אנג'ל מוקלטות עם תרגום מערוץ 3.

דוא"ל: assaf@razon-family.com
באפי עונה 8 - Motion Comics. / Saturn / ‏24/08/2010 12:57
0
אז מסתבר שדארק הורס החלו להפיק גרסאות Motion Comics לגליונות העונה השמינית, כולל מוזיקה ודיבוב. אני חייב להגיד שזה נראה חביב מאוד והכי קרוב ל'סדרה' שאפשר לקבל, אם כי הדיבוב קצת חורה לי לפעמים בנסיון להשמע כמו השחקנים וחלק מה delivery לא כמו שדמיינת כשקראת את הכתוב.

הנה לינק לחלק הראשון בגליון הראשון של העונה:

http://www.filestube.com/36849f867888a72f03e9,g/Buffy-The-Vampire-Slayer-S08E01-The-Long-Way-Home-1-MOTION-COMIC-HDRiP-XviD-DEMENTA.html

נראה לא רע / אדם / ‏24/08/2010 22:28
0
האנימציה נחמדה מאוד, ואני יכול גם לשער שהיא זולה להפקה
הvoice acting היה קצת צולע
לא מאוד (נתקלתי בהרבה יותר גרועים), אבל ההגיה היתה (לפחות לדעתי) מאוד שונה מהמתוכנן. כאילו הבמאי לא באמת מכיר את הדמויות ויודע איך הן מתבטאות.
כנ"ל גם על הדיקציה, שכשאין לך שום תנועות שפתיים לעקוב אחריהן, הופכת לקריטית.

אבל all in all, נראה לי דיי מבטיח. אם הם יצאו בקצב טוב, אני אעקוב.

מה שמביא אותי לנקודה הבאה - איפה ואיך הם ייצאו? איפה משיגים אותם? iTunes או משהו בסגנון, בתשלום פר-פרק? (לא נראה לי שזה ייתפוס כל כך)
כן, באייטונז ובאמזון. / Saturn / ‏25/08/2010 01:00
0
התכנון הוא 19 הגליונות הראשונים יוצעו בפורמט הזה דרך החנויות האלה ושבסתיו יהיה DVD עם כל עונה 8 בצורת motion.

http://www.afterellen.com/blog/dorothysnarker/buffy-the-vampire-slayer-season-8-gets-animated-motion-comic-style

15 דולר ל'פרק' כמדומני. כדאי לחכות ל DVD אני חושב.
או, DVD נשמע לי ממש מתאים! / trilliane user / ‏25/08/2010 18:15
745976298
סוף סוף גם אני אוכל לדעת מה קורה בעונה השמינית... (אני לא מצליחה להתחבר לפורמט של קומיקס). אם כי בהתחשב בעונה השביעית שגרמה לי למפח נפש... אני תוהה האם זה ישפר את המצב או רק ירע אותו...
טוב, תשכחו מזה... לא החזקתי מעמד 5 דקות. :*D / trilliane user / ‏27/08/2010 06:30
745976298
זה היה קצת פחות מעיק מלקרוא קומיקס (עבורי, כמובן) ועדיין, מעיק מדי. הפורמט הזה ללא ספק לא בשבילי...

הדיבוב של באפי חביב, גם אם לא ממש דומה למקור. זנדר מוצלח יותר (וכבר הספקתי לשכוח את מקרה העין שלו! לרגע לא הבנתי ופתאום נזכרתי... אויה! :..() אבל את האנימציה(?) ממש לא אהבתי. ממש ממש לא. הסגנון הזה לא מדבר אליי. :-`
טוב זה לא ממש אנימציה. / דורון ז user / ‏27/08/2010 15:23
294966143
יותר כמו לקחו את הקומיקס והזיזו בו קצת את התמונות.
גרסת הקומיקס ל book-on-tape.
כן, ברור; אבל בלית מילה אחרת, השתמשתי בה. / trilliane user / ‏28/08/2010 04:08
745976298
אגב, לא הפריע לי סגנון ההנפשה (שהוא קצת סטטי כזה כי הוא מבוסס על קומיקס) אלא סגנון הציור. אני לא אוהבת את הסגנון הקומיקסי הזה, גם אם זו הייתה אנימציה "מלאה" שמצוירת בסגנון הזה, לא הייתי אוהבת.
כן עצבנו אותי כל מיני דברים שאני לא אוהבת גם בקומיקס, כמו כל מיני מילים אונומטופאיות קופצות, למשל צלילים של מכה. כל עוד זה בכתב אני מבינה, אבל עכשיו זה כבר חצי מונפש, ויש פסקול, וזה פשוט מעיק. או בועיות של "פיצוצים" בתקריב... לא, זה ממש לא עושה לי את זה, זה רק מעצבן לי את העין.

אגב, סטריפים אני כן אוהבת... גם כי הם קצרים מאוד (אז אני לא מספיקה לאבד סבלנות) וגם כי אין להם את כל האלמנטים הנ"ל ולרוב סגנון הציור בהם שונה לחלוטין.
דווקא אין לי בעיה שהם ינסו להישמע כמו הקאסט המקורי. / דורון ז user / ‏24/08/2010 23:45
294966143
הבעיה היא שזה לא ממש מצליח להם.

אבל חוץ מהקולות, אליהם אני מאמין שאני יכול להתרגל, זה דווקא היה ממש טוב.
מוזר קצת / ניר user / ‏25/08/2010 01:34
119328546
את הריבועי טקסט הכלליים הם השאירו, אבל את בלוני הדיבור הם סילקו.

מוזר- אם החלטתם לעשות אנימציה, אז סבבה, לכו על גרסת אנימציה. אבל אם זה אמור להיות מושן קומיקס, אז לפחות שיהיה לזה צורה של קומיקס- הווה אומר, כל משבצת טקסט שקיימת בפורמט המקורי. אחרת מה הטעם לקרוא לזה קומיקס?
הם דילגו על דברים? / דורון ז user / ‏25/08/2010 01:54
294966143
רק מבחינה עיצובית (משבצות) או גם תוכנית?
ההודעה נערכה על ידי המשתמש
לצערי אני לא בקי מספיק בקומיקס האורגינל כדי לענות / ניר user / ‏25/08/2010 01:59
119328546
זו הייתה אבחנה כללית.

אבל אני בטוח שיהיו מספיק אנשים כאן בפורום שיוכלו לענות לך :-P
כן דילגו על כמה וכמה בלוני דיבור / offekg user / ‏25/08/2010 20:39
1072243979
ונראה לי גם על משבצות. למשל על ההסבר של באפי על הסליירית שמתחזה אליה באיטליה דילגו, והיה עוד. זה קצת מפגר כי מאיפה להם לדעת עכשיו מה חשוב לעלילה הכללית ומה לא... הם יכולים לא לשים איזה קטע דיבור שממש חשוב בסוף. נגלה כולנו עוד 5 חודשים...
בכל מקרה האנימציה די מגניבה והדיבור סביר אם כי ממש לא דומה למקור. וכמו שאמרו הדיקציה גריעה יחסית. הכי הרגשתי את זה כשבאפי אמרה "great muppety odin, i miss that sex"
בכלל לא דומה לאיך שדימיינתי את באפי (את שמ"ג) אומרת את זה.. אבל בסדר זה לא ששילמנו על זה או משהו >< לא שיכלנו בכל מקרה..זה רק לארה"ב
ניטפוק קטן על once more with feeling / דורון ז user / ‏10/08/2010 00:10
294966143
ראיתי שוב את הפרק, ופתאום שמתי לב למשהו - לבאפי היה זמן להחליף את בגדי האימון למשהו פחות נוח, לפני שהיא הלכה להציל את אחותה משד שרוצה להפוך אותה לאישתו מהגיהנום?

A wizard did it / אדם / ‏10/08/2010 01:10
0
or, you know... a dancing demon
בהתחלה הייתה לי פה תגובה צינית (לא מתוך זלזול) / רייצ'ל user / ‏10/08/2010 11:56
520871139
אבל אז חשבתי לעצמי: כמה מכם שם לב לעניין הזה? עבורי זה היה כל כך מזמן (והציק לי מאז הרבה) שאני לא זוכרת באיזו צפיה זה קרה, אבל להמשכיות של סטיילינג אני מודעת בד"כ, אז אני מהמרת שזה קרה בלי קשר ישיר ליחסי האישיים עם הפרק.
אז אני באמת תוהה - מי שם לב, ומתי?
לא שמתי לב עד עכשיו / אדם / ‏10/08/2010 12:56
0
אז אני משער שאני אצטרך לראות את הפרק שוב כדי להגיד אם זה מפריע לי או לא

אבל בפרק כזה גדול, שמבוסס כולו על "לתת שואו", אני בספק אם זה יפריע לי.
החולצה האדומה הרבה יותר מתאימה לביג-פיניש, אז מצידי שתהיה עם אדום
היה מפריע לי הרבה יותר אם בשביל קונטינויטי בלבד היו משאירים אותה בבגדי אימונים
(ובפרק כזה ארוך, אני בספק אם היה זמן להכניס הסבר ללמה היא החליפה בגדים)
אני חושב... / Bar user / ‏10/08/2010 14:03
1072244240
שהיא בכלל לא חשבה ללכת להלחם באותו רגע כי היא קיבלה את ההודעה על דון רק אחרי האימון.... ואני מניח שאחרי כל אימון היא מחליפה בגדים....אתם יודעים..בגלל הזיעה, הריח וכו'....לא נעים..

~B~
בדיוק. / מיקה user / ‏10/08/2010 17:25
936397638
מה הסיכויים שבגדי האימונים שלה הם לא הבגדים להחלפה? כלומר, שהיא מתלבשת ובשקית/תיק יש לה בגדי אימונים, ואז היא מחליפה חזרה לבגדים הרגילים שלה?
היא החליפה לבגדים הרגילים / darthziv user / ‏10/08/2010 17:39
106603848
כי הבגדי אימונים מלאי זיעה... מתקבל על הדעת
ברור שרוב האנשים מתקלחים ומחליפים בגדים לאחר אימון. / רייצ'ל user / ‏10/08/2010 21:01
520871139
קצת יותר קשה לי להאמין שהם עושים את זה כשאדם יקר להם נמצא בסכנה וזקוק להצלתם, ועוד יותר קשה לי להאמין בכך לנוכח שיחת "אנחנו נישאר פה ואת תלכי להציל את דון לבד", אני מקבלת מהשיחה הזו רושם די מידי. אף על פי שתיאורטית, יש לה עד חצות להציל אותה והשעה בה היא מקבלת את הבשורה נראית לי כמו 21:00 לכל היותר, באפי ברי מודעת שסביר שאחותה לא נהנית מהמצב הנוכחי.
הדרך היחידה בה אני קונה את זה ומסספנדת לעצמי חוץ מ"זה מחזמר" היא שבמקום הרגשי שבאפי נמצאת בו, לא מאד אכפת לה מה קורה סביבה, אז היא יכולה לעצור לתחזוקה. אחרי הכל, כשבאפי שומעת שדון בצרה היא מגיבה די באדישות (וזאת לעומת זאנדר ששש אלי קרב ואניה הדואגת באופן כללי).
בדיוק מה שרציתי להגיד / מיקה user / ‏10/08/2010 21:46
936397638
ולהוסיף על זה שהיא אולי לא תלך להתקלח, אבל אין שום סיבה שהיא לא תחליף את החולצה והמכנס שלה. זה לוקח בדיוק שתי דקות.
וגם העובדה שזה כבר חורף וקר שם בלילה / trilliane user / ‏25/08/2010 18:18
745976298
ואם היא תצא לרחוב בגופיה רטובה מזיעה, היא תצטנן.

ונניח שהיא לא התקלחה אלא רק התנגבה קצת והחליפה חולצה ? כמה זמן זה כבר לוקח?
אוקיי, דון בצרה, אבל לא בכזו שלא סובלת דיחוי של עוד דקה שתיים.
גם אל תשכחו.. / Bar user / ‏25/08/2010 18:31
1072244240
שהיא החליפה בגדים ב Thr Gift, לפני הקרב האחרון עם גלורי ושם היא הייתה הרבה יותר לחוצה ממה שהיא הייתה בOMWF

~B~
היו לה שעות / darthziv user / ‏25/08/2010 18:35
106603848
ההנצ'מן אמר שהוא ייקח אותה בחצות לא?
אכן, וזה טיעון שהועלה. מנגד, אין טעם לבזבז זמן... / trilliane user / ‏26/08/2010 04:45
745976298
אבל אפשר בהחלט להקדיש דקה להחלפת חולצה; בינינו, הם מבזבזים הרבה יותר זמן על דיבורים ביניהם.
היא כבר סיימה את האימון, / דורון ז user / ‏10/08/2010 20:58
294966143
הלכה לדבר קצת עם ווילו בזמן הדואט של ג'יילס וטארה, ואז ספייק בא עם החדשות.
כל הזמן הזה היא הייתה עדיין בבגדי האימון.

ואז קאט לסצינה הבאה, ובאפי ברחוב עם בגדים אחרים.

שוב, אני מדבר פה על ניטפוק שממש לא גורע מהפרק המעולה הזה, סתם משהו שפתאום ראיתי, בצפייה האלוהים יודע כמה.
לא מבינה מה הבעיה שלכם. / מיקה user / ‏10/08/2010 22:01
936397638
כל הסצינה שבה ספייק מבשר לבאפי את הבשורה מתרחשת דקות ספורות לאחר שהיא סיימה את האימונים, ובסצינה עצמה וגם בשיר שבה אחריה, אין שום דחיפות - בעיקר מצד באפי. הכל נורא איטי, אגבי. "דון בצרות. אה, יום שלישי היום".
זה לא שרואים אותה רצה ישר בלת כמו כשהיא קולטת את המלכודת שטמנו לה ב"ההתהוות" או כשהיא רצה להציל את דון בסוף עונה חמש.
ממש לא משהו שצריך לסספנד. למעשה, היה לי מוזר לו היא היתה הולכת עם בגדי האימונים שלה.
אגב היה משהו דומה בהופעת האורח של באפי ב"אנג'ל" / אסף רזון user / ‏11/08/2010 11:06
810487557
בפרק I will remember you (זה עם השעון) באפי מבקרת אצל אנג'ל כשהיא לבושה בתלבושת מסויימת (*) . אז תוקף אותם מין שד מוזר ובורח לתעלות הביוב, שם הם הולכים לחפש אותו.

אם איני טועה רגע לפני המעבר לסצינה הבאה שומעים את באפי אומרת (off-screen) משהו כמו "יש פה מקום להחליף בגדים?" ואז - הפלא בפלא- בסצינה הבאה היא כבר עם איזה סוודר לבן או משהו.

לי זה תמיד נראה כאילו נחתכה סצינה או ששמו לב ברגע האחרון שאין המשכיות ואז הוסיפו פתאום את הדיבוב הזה ברווח בין הסצינות כדי להסביר. גם אם כן - סחתיין על ההשקעה.

(*) כמובן הציטוט המופלא של קורדליה בפרק:

Doyle: So, that's the Slayer.
Cordelia: That's our little Buffy.
Doyle: Well, she seemed a little...
Cordelia: Bulgarian in that outfit?

הם לא מראים לנו... / Bar user / ‏11/08/2010 13:08
1072244240
כל רגע בחיים שלהם... לא נראה לי שזה היה מעניין אף אחד לראות את באפי מחליפה בגדים (או שכן...). בכל אופן, זה כמו הסצינות האלה שכולם בספריה ואז אחרי זה מראים לנו את באפי וויולו מדברות בחוץ- מבינים שעבר זמן בין סצינה לסצינה. אם היו מראים לנו הכל -זה היה כבר אופרת סבון...

~B~
שיפ? / darthziv user / ‏13/08/2010 00:34 ללא תוכן
בולגריות עם בלוגריות? / kitty user / ‏13/08/2010 11:55 ללא תוכן
בשתי מילים / darthziv user / ‏13/08/2010 17:17 ללא תוכן
אנג'ל חוזר לdark horse / offekg user / ‏24/08/2010 13:47
1072243979
פורסם באופן רשמי שהקומיקס של אנג'ל חוזרים לחברה dark horse בסוף 2011 אחרי 6 שנים שהיה אצל IDW.
חדשות מעולות שכן סוף סוף באפי ואנג'ל חוזרים להיות תחת אותה קורת גג וירגישו שוב שהם קיימים באותו יקום. מסתבר שהמהלך קרה בגלל רצונו של ג'וס ווידון לשלב את סיפורו של אנג'ל בעונה 9 של באפי שתתחיל מתישהו ב2011. עונה 9 תהיה בנויה בצורה שונה לגמרי מ8, היא תרוץ במשך שנתיים בלבד, אבל יהיו כמה חוברות שרצות במקביל תחת סיפור אחד גדול. אחת מהחוברות תהיה של אנג'ל כנראה. לטענתם יהיו לפחות 2-3 חוברות בחודש. צעד זה יסיר ספק משאלת הקאנון של אנג'ל, כיוון שג'וס יהיה אחראי על סיפוריו.
לינק: http://www.darkhorse.com/Blog/78/angel-returns-dark-horse-comics

אויש, שינוח / WhiteRaven user / ‏24/08/2010 14:23
1072243873
ג'וס ווידון מוכשר, אין ספק בכך. התכנים הטלוויזיונים/אינטרנטים שיצר - ד"ר הוריבל, דולהאוס ופיירפליי, פלוס בחירתו לביים את האוונג'רים, מוכיחים זאת. אבל מספיק עם מסחטת הכסף הזו שנקראת עונה שמינית/תשיעית/מיליון.

ה"עונה השמינית" של באפי הייתה הדבר הכי גרוע/משעמם שקראתי בחיים שלי. כמו כן, כל החוברות הבודדות שהתמקדו על דמות זו או אחרת (כמו ווילו, ועכשיו יוצאת זו על ריילי) הן לא מעניינות ולא תורמות שום דבר, מלבד כסף לארנק השמן של Dark Horse. את אנג'ל של IDW לא קראתי, אז אני לא יכולה להגיב.

לדעתי, עדיף שיעזוב את באפי לנפשה כבר. הפאנדום נשמר לא בגלל המעבר לקומיקס, אלא בגלל שהסדרה (זו שרצה במשך שבע עונות) הייתה סדרת מופת לתקופתה, ומעריציה עדיין חוזרים וצופים בה, גם כעבור שנים לאחר סיומה, מדברים ומצטטים כאילו היא מעולם לא נגמרה.
שמתם לב... / Bar user / ‏09/08/2010 19:36
1072244240
ששינו את התחפושת של איש הזאב מפרק 2X15 בפרקים שאחריו?!? מישהו יכול להסביר למה?!?

כי זה ב2X15 היה נראה נורא / offekg user / ‏09/08/2010 21:59
1072243979
גם התחפושת מעונה 3+ די נוראית, ופחות אהבתי את הסגנון אבל לפחות זה נראה יותר מציאותי מזה שבעונה 2... חח אין מה לעשות זה מה שאפשר לעשות עם תקציב של הWB אבל זה גם חלק מהקסם של הסדרה, שהיא הצליחה לעשות כל כך הרבה עם כל כך מעט. בכל מקרה אם הם היו יכולים לגרום לתחפושת מעונה 2 להראות יותר מציאותית זה היה הכי טוב...
הם הפכו אותו לגורילה... / darthziv user / ‏10/08/2010 12:00 ללא תוכן
אני יותר אהבתי את הגרסה הראשונה, אבל / מיר / ‏10/08/2010 15:26
0
ג'וס והיוצרים אמרו שעם התחפושת ההיא לא היה ניתן להראות הבעות פנים וכו', זה סתם היה בובה יפה. בכל זאת, התחפושת השנייה באמת נראתה כמו גורילה ולא כמו זאב, דומה מאוד לתחפושות אחרות בסדרה, ובכלל לא ממש טובה.
לא מבין למה הוא לא / darthziv user / ‏10/08/2010 17:38
106603848
נתן למומחה לעשות לראש של הבובה טיפול עשרת אלפים
או אפילו לעשות משהו יחסית דומה שיכלול חוטם זאבי
בקיצור ניתן לשים את זה תחת פאשלות של ג'וס
שאלה יהיו הצרות שלנו... דברים כאלה נוטים להשתנות. / trilliane user / ‏14/08/2010 13:38
745976298
גם מסכות של ערפדים השתנו, וגם ההתאבקות שלהם (לטובה, לטובה; ברגע שנהיה יותר תקציב האפקטים השתפרו), גם המסכה של המאסטר בפעמים שהוא הופיע בהמשך הסדרה לא הייתה זהה לזו שבעונה הראשונה... ואפילו איימי החולדה הייתה לפעמים זכר ולפעמים נקבה... תלוי מה התאים להפקה. ;-)
זה קרה בצורה מובהקת במעבר מבאפי לאנג'ל / אסף רזון user / ‏15/08/2010 16:31
810487557
כשראיתי את הפיילוט של אנג'ל והדמויות (ראסל, אנג'ל) עברו לפני-ערפד, פלטתי בלי לחשוב "מה זה, תיאטרון קאבוקי?".

שנים אח"כ בצפייה בקומנטרי של הפיילוט, הקריין (ג'וס או מישהו אחר?) התחיל לומר באותו רגע משהו כמו: "עברנו לחברת אפקטים אחרת, זה לא יצא טוב בהתחלה, הערפדים נראו כמו משהו מקאבוקי"...

כמובן שאחרי הפיילוט מהר מאד הם התאפסו על עצמם והערפדים חזרו להראות כמו שאנחנו רגילים מבאפי.
למיטב זיכרוני הם לא עברו חברה, אלא פשוט ניסו לשנות. / trilliane user / ‏15/08/2010 17:20
745976298
השינוי היה רק בפיילוט, הוא לא עלה יפה, והם ירדו ממנו וויתרו על העניין.
אני זוכר דווקא שכן יש לבאפי ואנג'ל חברת אפקטים שונה / offekg user / ‏18/08/2010 01:23
1072243979
דיברו על זה בכמה קומנטרים נראה לי שזה חברה שונה, אבל לפעמים הסדרות השתמשו גם בחברה של השניה, למשל בOMWF התחפושות של בובות העץ האנושיות היו של החברה של אנג'ל.
"ניסינו להפוך את הערפדים למפחידים יותר, ובסוף זה נראה כמו תיאטרון קבוקי..." / trilliane user / ‏23/08/2010 16:34
745976298
כה אמר ג'וס בקומנטרי (השקעתי ובדקתי במיוחד). אני מעריכה שהם לא ידעו מראש איך התוצאה תתקבל עד שהם צילמו, ואז כבר היה מאוחר מדי לשנות עבור הפיילוט (מטעמי תקציב, יש להניח) אז נטשו את הרעיון בפרק הבא.
סופר הצללים / עמיצי / ‏20/07/2010 05:27
0
אוקיי אז סוף סאוף ראיתי את הסרט "סופר הצללים". לפני זה קראתי את הספר מה שהתברר כטעות קשה, שכן הסרט הרבה פחות טוב, אחד מהפחות טובים של פולנסקי, במאי שאני מאוד מעריך.
אבל, יש בו שחקנית אחת שגונבת את ההצגה, אחת אוליביה וויליאמס שנותנת תצוגה קולנועית מרשימה.

שאלה חשובה מאוד... / "B" user / ‏09/07/2010 14:38
1072244320
לכל מי שיש לו את הDVD של עונה 2 מארה"ב...האם הכתוביות בגופן שונה משל שאר העונות והאם יש את הPREVIOUSLY בפרק הראשון של העונה?!? אני שואל כי רציתי לדעת אם זה ככה בכולם או רק בDVD שלי?!?

~B~

אם אני זוכר נכון הגופן שונה / offekg user / ‏10/07/2010 02:37
1072243979
וגם בעונה הזאת הכתוביות לא תמיד מדויקות. לפעמים הם משנים מילה או מקצרים משפטים משום מה. וכן אין את הPOB(בפרקים הקודמים), ככה זה בכל הדיוידיאים האמריקאים של באפי. אבל זה עדיין יש לך את עונה 2 של באפי אז יש לך הרבה ממה לשמוח!:-D
תודה רבה... / "B" user / ‏10/07/2010 16:43
1072244320
אני שמח שזה לא רק אצלי...ואני יודע שאין את ה POB, אבל משום מה בפרק הראשון של העונה השנייה בDVD יש וזה דיי מוזר...

~B~
הם לא אומרים "פריוייסלי און באפי" / מיקה user / ‏10/07/2010 18:09
936397638
אבל למרות שההתחלה מזכירה קצת את הצורה בה נפתח כל פרק בעונה הראשונה "בכל דור ישנה אחת... בלה בלה בלה, היא הקוטלת!" ומייד מתחיל ריקאפ כזה של דברים שקראו, וקצת לתוכם ג'יילס אומר "בעונה הקודמת של באפי..." - אז אם לזה התכוונת, אכן, זה קיים בדויד של ארה"ב בפרק הפותח של העונה השניה.
מהפרק השני הם חוזרים ל"בכל דור ישנה אחת..." עם אותן התמונות מההתחלה של הפרקים בעונה 1.
כן לזה התכוונתי... / "B" user / ‏11/07/2010 12:06
1072244320
שזה כמו POB, פשוט החשבתי את זה...
תודה רבה לכולכם...:)::)

~B~
אז כן, זה אכן קיים בגרסה האמיתית / מיקה user / ‏11/07/2010 18:04
936397638
כי זה המארז שיש לי ושמולו בדקתי.
לגבי פונט - לא יודעת. אני לא חושבת שצפיתי בבאפי עם כתוביות כדי לשים לב.
בהמשך עונה 2 מתארחים גם / אדם / ‏29/06/2010 12:13
0
פלישיה דיי וג'יימס מרסטרס

ואם מותר לי לשאול... מי אלו האנשים שאתה הזכרת?
;-) / . / ‏29/06/2010 20:19
0
ובמקרה שהשאלה הייתה ברצינות: אנוור מדולהאוס ואלונה טל מאלונה טל... ;-)]
למיטב זכרוני / cylon user / ‏11/07/2010 01:03
1072244337
~sp~ לעונה הראשונה של Lie To Me
ג'יימס לא שיחק כבר בסדרה? משום מה זכור לי שהוא היה פרקליט בעונה הראשונה ורצחו אותו.
והם משחקים זוג נשוי. / מיקה user / ‏30/06/2010 03:52
936397638
עם ילד. בן 9.
היא לא היתה בתיכון לפני שלוש שנים ככה? איך יש לה עכשיו ילד בן תשע?!
זה המעבר לארה"ב- / . / ‏30/06/2010 05:08
0
הוא גורם לדברים להתקדם במהירות גבוהה יותר מאשר אצלנו...;-)
[אולי בגלל זה היא התחתנה עם שחקן בן 40+?!Z-]
זה לא אומר כלום / מיקה user / ‏30/06/2010 16:35
936397638
יש המון בני ארבעים פלוס שממש לא נראים בני ארבעים פלוס. למשל, בראד פיט.
מי פה היתה מסרבת לבראד פיט *בגלל הגיל שלו*?!
הבנתי את הציניות / מיקה user / ‏01/07/2010 07:03
936397638
או יותר נכון, את הלעג, ושלא היה מדובר במשהו מאוד רציני. ועדיין. זה שהוא בן 40 פלוס לא אומר שהוא לא שווה לגמרי. במיוחד בהוליווד יש מלאן גברים (ונשים) שווים ביותר בגילאים 40-50.
סרט? באפי? מאיפה זה הגיע? / cylon user / ‏17/06/2010 21:42
1072244337
אני קורא את הפורום כבר שנים, בד"כ אתם הראשונים לעדכן בכל האירועים החשובים.
ראיתי את זה:
http://www.showbizspy.com/article/206677/vanessa-hudgens-turns-down-buffy.html
ותהיתי, מה קורה? עובדים על סרט, לא עובדים?
האם מדובר בעוד נדבך בתוכנית הטפשית של קוזוי (נראה לי שככה כותבים את השם שלהם באנגלית) לעשות סרט באפי נטול ג'וס?
כי לא נראה לי ששרה מישל גלר תסכים לשחק את באפי ללא ג'וס (למרות האיבה משכבר הימים).
אז מה פתאום מציעים לסתומה מהיי סקול מיוזיקל ואיך זה קשור להסכמה שלה?
אם מישהו יודע משהו אשמח לדעת עוד.
אה, כן, ותודה על שנים של ויכוחים מרתקים, התקטננויות שנונות ודברי חכמה נבונים. אם לא אמרתי את זה עד עכשיו, באמת הגיע הזמן.
~B~

המקור הזה מאוד אמין / offekg user / ‏17/06/2010 22:46
1072243979
כמו שאפשר להבין רוב הכתבה הזו היא כנראה בולשיט כי לא נאמר כלום בעבר על זה ששרה תסכים לשחק ברימייק הזה. מה עוד שאם היא לא רצתה לשחק בסרט באפי עם ג'וס הסיכויים שהיא תסכים בלעדיו אפסיים... הקטע היחיד נראה לי עם שמץ אמת זה שבינתיים מניחים את הסרט הזה בצד ותודה לאל כי באפי בלי ג'וס=:-x
דיווחו על הסרט הזה לפני כמה חודשים ומאז לא שמענו כלום.

הסרט המדובר הוא כנראה / Which Witch user / ‏20/06/2010 13:26
823809213
ההפקה שצוות המפיקים של הסרט המקורי מנסים לגלגל. הם בעלי הזכויות על עלילת הסרט (לא הסדרה), ועכשיו שטרנד הערפדים הוא הדבר הלוהט ביותר, הם מנסים לקפוץ על ההזדמנות ולמחזר את הסרט. כולנו יודעים איזו עבודה מצויינת הם עשו בפעם הקודמת.....

אגב, שמ"ג אמרה בעבר שאם יפנו אליה עם עלילה טובה היא לא פוסלת לשחק בסרט "באפי". אני לא בטוחה אם זה בא יד ביד עם נאמנות מוחלטת לג'וס, אבל נראה לי שאפילו היא מבינה שאם הקאסט של הסדרה לא מעורב אז זה לא "באפי" וגם די יהיה כשלון.

~sp~ שאלה בקשר לפרק "ההודעה" / / ‏19/06/2010 17:38
0
קודם כל, סדרה פשוט מדהימה! מי שלא ראה - מפספס קלאסיקה אמיתית. וזה גם קצר (14 פרקים + סרט), אז חבל לא להשלים את חור ההשכלה הזה.

ועכשיו שמישהו יסביר לי בבקשה מדוע לכל הרוחות לא הסבירו לטרייסי הצעיר (בפרק "ההודעה") מה הייתה התוכנית בשביל להציל אותו מרדיפת השוטרים, במקום לירות בו באכזריות? זה פשוט לא מסתדר לי בשום צורה הגיונית. מל הוא לא עד כדי כך אכזרי, אין מצב. לעזאזל, זה היה החייל שאיתו לחמו במלחמה וגם לצידה של זואי. למה היא אפשר להסביר לו שרוצים לעזור לו, במקום להניח לו להשתולל ולאיים על הצוות בסרניטי?!?! למי שלא זוכר, אני מדבר על הפרק שבו צוות הספינה מקבל דואר, או יותר נכון - קופסה ארוכה המכילה את גופו המת לכאורה של טרייסי המבקש מהם בעזרת הודעה מוקלטת להעביר את גופתו למקום מגורים של הוריו. אלא שאז מתגלה שהוא לא מת בכלל והוא במשימת הברחת איברים לא חוקיים. ואז רודפים אחריו אנשים רעים. ואז הוא נורה ע"י צוות סרניט, לפני שניתן לו הסבר כלשהו. WTF?

עמוד 1 מתוך 49 | דלג לעמוד
x