ראיתי בהחלט, ואני נהניתי מכל רגע (כמעט)
קודם כל כמסורת עד שהפרק יורד בואו נראה אם אני אצליח לקלקל לעצמי עם איזה ספוילר ממי שכבר ראה, קראתי באתר פולייט דיסנט, רק את שתי השורות הראשונות והאחרונות בכדי לדעת באופן כללי את הרושם שהפרק הזה עשה בנכר, והנה אני רואה שהוא אומר שם שבעיניו היה פרק של מיש מש, ולא הצד הרפואי ולא הצד של העלילתי (או של האופרת סבון כמו שהוא קורא לזה) היו משהו.
ואז דילגתי שם לתגובה האחרונה, שהייתה של מישהו שתמך בתגובה של קיית שחיפשתי קצת יותר למעלה, והיא כתבה שם שאם הסדרה לא משתפרת תוך שניים שלושה פרקים היא נוטשת אותה, ואני תהיתי, האומנם ייתכן שאפשר להרוס פרק עם שם כל כך מבטיח כמו "הבן של האיש בתרדמת"?
ואז הגיע זמן תחילת הצפייה, האוס ווילסון מדברים, על יד מיטתו של חולה התרדמת, ואני אומרת לעצמי, החולה השבועי מן הסתם ייכנס בכל רגע לתמונה, ובמקרה שלו כשידוע לנו שזה הבן של חולה התרדמת, (או החולה במצב צמח כמו שהאוס נהנה להדגיש), זה נראה נחמד לדעת את זה מראש, ולדעת שהם בחרו באמת להתחיל עם האוס ווילסון ולא לעשות פתיח עם הבן מגיע למצב דורש אישפוז ורק אחרי שהוא מגיע לבית החולים מגלים שאבא שלו גם מאושפז שם, שגם זו יכלה להיות אופציה.
ועוד יותר נהניתי לראות את העובדה שהאוס גילה עניין רב בבן של האיש בתרדמת מראש, כי זה רק הוכיח לי, שיש לו משהו שמאוד מתחבר למי שכביכול האחרים בכלל לא רואים אותו (האיש בתרדמת, ובנו) , ולמי שרואה את אלו שהאחרים לא רואים אותו (הבן).
ובעצם הסיפור שלו על הדמות שבשלה הוא הפך לרופא, גם התחילה ממקום של הזדהות עם זה שלא רואים אותו ולא מתייחסים אליו, ואחר כך מתגלה שהוא יותר חכם מכולם בעצם.
וחשבתי על זה שזה גם כנראה המקום שבו זה מתקשר לאבא שלו, שהוא הודה שהוא רוצה לשמוע אותו אומר לו שהוא צדק ועשה את הדבר הנכון, ואני מניחה שהוא גם הרגיש סוג של הזנחה מאביו שנסע כל הזמן ממקום למקום, ולא ראה אותו באמת. ולכן המקום שלו שמזדהה עם אלה שאחרים לא רואים אותם, מצד אחד, וגם המקום שלו שחייב להיות הכי יוצא דופן ושערורייתי כאומר תראו אותי אני פה.
אה, אבל סטיתי כי אני הייתי עדיין בפתיחה, והרגע שבו האוס אמר "אני אוהב את המשפחה הזו" פשוט קרע אותי מצחוק, וידעתי שלא אכפת לי מה אומרים אנשים שמבינים ברפואה, או בדברים אחרים, זה נראה לי פרק שהולך להיות פרק משובח.
ולדעתי זה אכן היה,
היו שני רגעים שפחות אהבתי בפרק, את רגע ההתעוררות של האיש בתרדמת, והמבטים המופתעים של כולם שהיה מן גרסה מגוחכת של רגע דומה בפרק הראשון העונה, ואת הרגע שהאוס מדסקס עם האב את האפשרויות להרוג אותו, שכן גם אני לא רציתי שייצא שמעירים את האבא רק כדי שיהרגו אותו אחר כך.
אבל הצער שלי על כך שהרגו אותו ועל כך שהאוס היה שותף להתאבדות לכאורה, חלף די מהר כשהגיע הקטע שבו האוס מוסר לבן את המסר שאביו "מסר" לו, ושוב נשפכתי מצחוק.
אם כי חשבתי לעצמי שזה בטח מאוד קשה לאדם כמו האוס שחושב שבכל דבר יש נכון ולא נכון, לקחת על עצמו כל הזמן את האחריות של החלטות קשות כאלה לגבי החולים, ולא פלא שהוא עצמו היה רוצה לשמוע דמות סמכות שלא משקרת (כי ככה הוא תיאר את אבא שלו ב2-05)
אומרת לו שהוא עשה את המעשה הנכון.
בקשר לשוטר אהבתי את החקירות של כולם, אהבתי כשפורמן שאל את קמרון אם היא האמינה לשוטר או להאוס , ושהוא מאמין לשוטר הוא רק רוצה לדעת עד כמה היא תמימה, אהבתי שניסיון העבר של פורמן עם המשטרה צף ועלה, ואהבתי גם שפרק שני ברציפות שהאוס שואל איפה צ´ייס, כי נראה לי שזה לא סתם שדווקא צ´ייס היה זה שלא היה כשהאוס שאל אותם, אמנם זה לא היה קשור הפעם דווקא לחיים הפרטיים של צ´ייס, אבל נראה שיש בזה עניין.
אני מניחה שנהיה חכמים יותר אחרי הפרקים הבאים.