קישורים ממומנים

האוס 3.07

0
מאת slayeret bojarsky
יום חמישי, 01 בינואר 1970
ספויילרים!

בעיני זה היה יופי של פרק, בין החזקים של העונה בינתיים. מעניין, גם בעונה הקודמת פרקים 4-6 (ואז גם 3) היו חלשים יותר בעיני ואז פרק 7 היה חזק. אם זה ימשיך לפי אותה מגמה פרק 8 יהיה פיצוצי והוא יתמקד בצ´ייס (רק נקווה שהוא לא יעלם אח"כ שוב לכל העונה...)

בכל מקרה, הגילויים על האוס היו מרתקים. הרצון שלו להיות רופא כדי שיהיו חייבים להתייחס אליו כי הוא צודק - וואו. הוא ממש לא חושב שיש לו מה להציע מעבר לזה, הא? והעניין עם אבא שלו. מעניין אם יש משהו ספציפי שהוא היה רוצה שאבא שלו יגיד שהוא צדק לגביו ועשה את הדבר הנכון או שבאופן כללי כילד אבא שלו ביקר את כל המעשים שלו והוא היה רוצה שרק פעם אחת אבא שלו יגיד לו שהוא צודק. בכל מקרה, זה מתחיל להסביר את האובססיה שלו עם פתרון הפאזל.

כל הסיפור עם האבא של החולה היה מאד מעניין בעיני והסוף היה עצוב-שמח שכזה, הסוג הכי טוב. אמנם קיוויתי שהאוס ימצא דרך להציל גם את האבא, אבל כסיפור זה יותר טוב שזה לא קרה.

קטעי האוס-ווילסון היו משובחים ולשם שינוי האינטרוספקיטיבות של ווילסון על האוס לא היו לחלוטין ברורות מאיליו. חבל לי רק שהאוס לא הטיח בפניו שהוא גנב ממנו את המרשמים בזמן שווילסון שיקר לו וגרם לו להרגיש חסר ערך, אני חושבת שזה הגיע לווילסון לשמוע ואני גם רוצה שימשיכו להתייחס לעניין ולא ישכחו ממנו.

דאקלינגז - לא היה הרבה צ´ייס, אבל לפחות לא היה הרבה מאף אחד מהם ובקצת שראינו גם היו גילויים מעניינים. בעיקר, שצ´ייס רשם להאוס מרשמים, אבל קמרון לא. כן, אני קצת ילדותית בעניין, אבל זה משמח אותי... ובכל מקרה זה מאד מעניין גם בלי קשר לשמחה לאיד שלי. האם זה בגלל שהאוס יודע שצ´ייס לא יסרב? אני מניחה שזה חלק מהעניין אבל אני רוצה להאמין שזה לא רק זה ויש גם עניין של יכולת להישען על צ´ייס באותו אופן בו הוא נשען על ווילסון. הגילוי הזה מעורר בי אסוציאציה לכך שב-no reason צ´ייס ו-ווילסון הם אלה שמתעמלים עבור האוס.

טריטר, וול, אני הרבה חדש להגיד עליו. הוא קריפי, הוא מביא אל פני השטח גילויים מעניינים בקשר להאוס והצוות. אני מרוצה. נכון, כדמות בפני עצמה הוא לא כזה מרתק אותי, אבל זה לא ממש מזיז לי.

קאדי - הממ... שוב לא עשתה הרבה אבל הייתה אחלה כשראו אותה.

סה"כ - פרק משובח.
שיתוף
הו! (ספויילרים!) / איימס / ‏01/01/1970 02:00
0
פרק נהדר! מהודק ומהוקצע. משחק השאלות עם הקומה-גאי (ג´ון לרוקט!), הרוד טריפ שלהם (והסיבה לו), החקירה של השוטר, וההתנצחויות עם וילסון. נהדר.

מעניין מאוד לראות את האינטראציה בין האוס לוילסון לאחרונה. וילסון כועס מאוד, אבל ברור שהוא לא לגמרי בשוק, והאוס שמנסה להציל את מה שנשאר לו. יהיה מעניין לראות מה יהיה על האוס ביום שהוא יבין שהוא רק נאחז באויר- שלא נותר לו שום דבר להתלות בו, ועליו להתמודד עם התלות האמיתית שלו. כי הרי ההתמכרות לכדורים היא האחרונה בשורת הסימפטומים שלו (בעיות בהפגנת רגשות, הערכה עצמית, למשל), אז היא לא יכולה להיות המקור לבעיה, והיא בטח שלא הפתרון, כי הבעיות נמשכות. מצד אחד זה גורם לי לחשוב שהוא לא מכור, כי גם לפני הכאב (וגם בהעדרו, בפרקי פתיחת העונה), הוא היה האוס. אולי קצת פחות, אבל האוס.
מה שכן, זה הפרק הראשון שהאוס היה כן במהלכו, סיפר את האמת לפחות בשני מקרים, והרי כשהאוס אומר שכולם משקרים- הוא אומר בעיקר שהוא משקר (והשוטר עלה עליו כהוגן. ברר... הצמרמורת שהוא אמר שבעבודה שלו לומדים שכולם משקרים), וכשהוא לא משקר, נראה שכואב לו פחות. ראינו אותו לוקח כדורים רק פעמיים הפרק, לפני ואחרי שהוא פגש את הקומה גאי. בכלל, זה אולי מסביר את החיבה שלו להיות ליד אנשים ישנים (קומה גאי, וג´טטיב סטייט גאי)- הוא חובב חברה שעתידה לא להיות שם, או לפחות שלא יכולה לגלות את הסודות שלו.

וגם: סצינת פתיחה מהטובות שאני זוכרת. מתחיל עם האוס, מפתיע, ואז הבחור הצעיר. וכדי שנבין שזו סצינת פתיחה קלאסית, אנחנו רואים את העולם דרך עיניו, כמו בכל פרק אחר, כשהאוס הוא רק דמות רקע בסימפטומים של הבחור הזה, נעלם וחוזר, זורק עליו דברים.

כמה כיף!
האוס 307- ספויילרים כמובן / solace / ‏01/01/1970 02:00
0
לשם שינוי אני חושבת אחרת...
סיימתי את הפרק במצב מוזר: מצד אחד, תחושת meh שכזאת, מצד שני- לא היה ברור לי למה התחושה הזאת, כי היו דברים טובים בפרק, והרבה מהם.

מאז שצפיתי בפרק ניסיתי לחשוב מה היה שם שהרחיק אותי ממנו, ועדיין אין לי ממש מושג, אבל יתכן שזה קשור לכך שמצד אחד- כל הגילויים על האוס והכנות שלו היו מאוד רצויים, דרושים ובמקום- אבל מצד שני, הם הגיעו בצורה מאולצת ברמה שמשכה אותי מהעלילה. כן, טרחו ושמו בפיו של האספרגוס הסבר מפורש למשחק השאלות בכך שהוא אוהב כוח ולעצבן את האוס זה הכוח היחיד שיש לו במצבו- אבל ההסבר השאיר לי טעם של contrivance כמעט באותה מידה כמו משחק השאלות עצמו.

חוץ מזה- דווקא נהנתי מג´ון לקרואט- אני מאוד מחבבת את השחקן עוד מימיו בבית דין לילי (ואפילו מהסיטקום הזניח בו הוא ניהל תחנת אוטובוס או משהו בסגנון), והוא שיחק דמות לא רעה כשלעצמה.
גם הסיום המריר-מתוק היה עשוי טוב.

וכאמור- עלילת השוטר והדאקלינגז הייתה צדדית יחסית ל-road trip של האוס, ווילסון והאספרגוס- אבל עדיין הצליחה להביא תובנות מעניינות. למרות שהדמות של השוטר די מייבשת, וברור שהוא בנוי כך שלא נוכל כצופים לפתח שום סימפטיה כלפיו- נראה שמבחינה עלילתית יש לקשת הזו פוטנציאל, וזה מאוד משמח (בייחוד לאור ההיסטוריה של הכותבים עם קשתות...)

אני מסכימה (ס´) / slayeret bojarsky / ‏01/01/1970 02:00
0
שזה מאולץ, אבל כל הוצאה של מידע מהאוס על עצמו היא מאולצת, זה הרי לא יקרה באופן טבעי. גם בשלושה סיפורים (ואני כמובן לא אומרת שהפרק הזה, טוב ככל שיהיה, הוא ברמה של שלושה סיפורים, אני רק משווה מאספקט אחד) משתמשים במרצה חולה והרצאה כפויה כדי לגלות לנו דברים על האוס, וב-no reason משתמשים בהזיה שלו. הם חייבים כל הזמן למצוא נסיבות מיוחדות ותירוצים בשביל שזה יקרה, אחרת זה לא תואם לדמות. ומבחינתי בתור תירוץ זה עבד יפה והיה מעניין.

אגב, את בטח כבר יודעת, אבל למקרה ולא - דוריס איגן כתבה את הפרק. אולי היא כתבה עליו שוב בבלוג שלה וזה יעזור לך עם העיכול שלו.
האוס - ספויילרים / זלפה / ‏01/01/1970 02:00
0
איזה פרק...הוא השאיר אותי עם תחושה קשה. העובדה שהסיפור של האוס נחשף יותר, ומסתבר שהוא בכלל מתוסבך עם אבא שלו, גרמה לי להרגיש רחמים כלפיו, ואני לא רוצה להרגיש רחמים כלפיו. אני לא רוצה לחשוב שהוא מונע כל הזמן מהמקום של הילד שרוצה את האישור של האבא ורוצה שיקשיבו לו. זה הופך אותו לפאתטי.
אם האוס עצמו היה שומע מישהו מדבר על זה הוא היה אומר לו:הלו, גט אובר איט..."
קאדי נראתה חסרת אונים מהרגיל מול האוס. ואני כבר מחכה לראות אותה עם טריטר...מעניין מה הוא יצליח להוציא ממנה.
אהבתי את זה שלמרות שפורמן הזהיר את האחרים לא לספר להאוס על החקירה, שלושת הרופאים סיפרו לו ביוזמתם על החקירה ועל מה שנאמר בה...
וצחוק, צחוק, הפרצוף חסר ההבעה של צ´ייס היה ממש לעזר מול השוטר הזה, בניגוד לקמרון ופורמן שכל עפעוף שלהם מסגיר רגשות כאלה ואחרים...לפעמים שווה להיראות אטום.

ולמחזיקים בדעה שכל הפרקים בהאוס עונה 3 הם הזייה, ה"כולם משקרים" של טריטר, מהווים בהחלט אלטר אגו של האוס.
מעין "איש רע" שמתעלל בהאוס, אבל בסופו של דבר המטרה שלו היא לעזור להאוס להיות אדם טוב יותר. שמתנהג יפה יותר לחולים שלו, ושלא משתמש בסמים...
בכל אופצייה זה הולך להיות מעניין...
לא ברור לי (ס´) / slayeret bojarsky / ‏01/01/1970 02:00
0
למה להיות מונע מהרצון לקבל את האישור של אבא שלו הופך את האוס לפתאטי. מבחינתי זה הופך אותו לאנושי וזה מניע מובן לגמרי.

ואני גם לא חושבת שהאוס מונע אך ורק מתוך הרצון הזה. אני חושבת שבין היתר העובדה שאבא שלו אף פעם לא נתן לו אישור תרמה לאופי שהוא גיבש, אבל יש עוד פקטורים.
המ, התשובה די פשוטה / זלפה / ‏01/01/1970 02:00
0
או שלא.
בעיני אנשים מתוסבכים בגלל בעיות עם ההורים בילדות שלהם, זה לא ממש מיוחד. בעצם, זה מובן מאיליו. זה כל כך שקוף שזה אפילו לא מעניין.

והאוס הוא דמות מאוד מיוחדת בעיני. באמת מיוחדת. וזה די מפריע שמלבישים עליו את הקלאסיקה הכל כך מובנת מאליה.

אבא שלו לא אהב אותו מספיק, ולא הקשיבו לו, והוא רצה להכריח את כולם להקשיב לו ולכן הלך להיות רופא כל יודע, ועד היום הוא שונה מכולם אבל הם הצליחו להבין שהם לא יכולים בלעדיו כי הוא באמת הכי חכם מכולם...

חוץ מהכשלים הלוגיים שאני מוצאת בסיפור הזה, (אתה לא יכול להיות האיש הכי חכם אם אין לך נתונים טבעיים לעניין הזה), זה הסבר פשטני לי מידי.

זה כן מסביר את האוס, אבל כמו שבפרקים של האוס אני נהנית מהתעלומה הנפתרת לא על ידי ההסבר המובן מאליו, אלא על ידי מה שלא חשבתי עליו ולא העליתי על דעתי, כך גם כאן, נראה לי ההסבר המוצע נכון והגיוני, אבל סתמי.
ולכן פאתטי.
אני מקווה שהצלחתי להבהיר את כוונתי.
אני מבינה עכשיו (ס´) / slayeret bojarsky / ‏01/01/1970 02:00
0
אבל אני עדיין לא מסכימה ולא מרגישה ככה (לשמחתי). כמו שכבר ציינתי, מבחינתי העניין עם האבא הוא רק חלק מהפאזל ולא כל התשובה. ומכיוון שכבר בעונה הקודמת הבהירו שלהאוס יש אישויים עם אבא שלו זה נראה לי מאד נכון שממשיכים להתייחס לעניין וחוקרים לתוך זה ולא סתם מתעלמים.

ושנית, אני חושבת שחיים במצריים ויפן ומי יודע בעוד כמה מדינות כילד, האינטליגנציה הסופר גבוהה שלו, השנינות שלו, הרגל שלו והשימוש שלו בויקודין הופכים אותו למיוחד מספיק ואני לא מרגישה ש"האנשה" שלו על ידי בעיות עם אבא גורעות מן הדמות שלו, להיפך.

יחסים עם ההורים משפיעים על כל אחד, התגובה של האוס לקשר עם אבא שלו היא שמייחדת אותו. לא הרבה ילדים בני 14 יחשבו שהשרת המנודה שזקוקים לו כי הוא צודק הוא מקור להשראה וחיקוי, גם אם אבא שלהם לא מתייחס אליהם.
וחידוד נוסף (ס´) / slayeret bojarsky / ‏01/01/1970 02:00
0
אחרי שהרהרתי עוד קצת - אני חושבת ששני העניינים של "רציתי להיות רופא כי..." ו"אני רוצה שאבא שלי יגיד שצדקתי" אמנם קשורים זה בזה, אבל הם עדיין שני עניינים.

בשביל שהאוס ירגיש רצון לדמות לרופא-שרת, זה לא מספיק שאבא שלו לא נתן לו אישור. זה מעיד גם על כך שכבר בגיל 14 הוא הרגיש לא שייך. סביר להניח שחלק מזה היה המעבר ממקום למקום (שוב, קשור לאבא אבל עדיין אישו נפרד), המגורים בבסיסים צבאיים כשהוא לא בדיוק טיפוס הולך בתלם ובטח לא היה גם כילד ולדעתי גם האינטליגנציה שלו. אני מאמינה שלאנשים עם אינטילגנציה ברמה הזו קשה לתקשר עם הסביבה כי הם מדברים "בשפה" אחרת.
עוד אני מאמינה שהאוס בגיל 14 היה מאד מוכשר והיה ברור שהוא יותר חכם מרוב אם לא כל הילדים בסביבתו ובטח תמיד ידע את התשובות לפני כולם ועצבן את שאר הילדים בכך. זה לא היה ברמה שזה היום, אבל נראה לי שהבסיס והזרעים לאישיותו כבוגר כבר היו שם.
אני אגיב, כי לשם שינוי אנחנו כנראה מסכימות (ס) / Benjamin Turner / ‏01/01/1970 02:00
0
נראה לי שזה בדיוק הענין. האוס הרי מנכר אנשים מגיל שלוש, מכל הסיבות שציינת וגם כי כנראה שזה פשוט האופי שלו (יש אנשים שלא מסתדרים עם אנשים אחרים. אני למשל D-:). הבורקו ההוא הראה לו אופציה להשתייך מבלי באמת להשתייך, להתקבל לחברה מבלי ממש להתקבל, ומבלי שיצטרך להתקנפרם בשום צורה או לעמוד בתנאים כלשהם שלה-עצם זה שהוא יהווה כתובת אולטימטיבית להצלת חיי אדם יעשה בשבילו את העבודה בתחום הזה. הוא רוצה שאנשים יזדקקו לו, באופן אירוני כמו וילסון, רק ממניעים הרבה פחות "אלטרואיסטיים".

ממש לא משעמם לדעתי, אם כבר-הצעה מבריקה לתחילת התרה של סבך האישיות של האוס.
אני שמחה שהגבת :) (ס´) / slayeret bojarsky / ‏01/01/1970 02:00
0
ואני שמחה גם שמעניין לך ואת לא מבואסת ממה שקורה כמו שבוע שעבר.

היי, גם אני ומורן התחלנו מחוסר הסכמה גורף ופתאום מצאנו את עצמנו מסכימות על כל דבר, אז יש לנו תקווה... ותגיבי גם כשאת לא מסכימה. אני אקח בחשבון שאין שום כוונה לפגוע ומקסימום אם לא יתאים לי יותר להתדיין אני אגיד "אוקי, אני רואה את זה אחרת".

ולדיון עצמו - כן, במהלך הלילה הגעתי גם למקומות האלה ואני מסכימה שמאז ומתמיד האוס לא חיפש להיות כמו כולם, אלא דרך אחרת לקבל אישור.

סבביישן :-) / Benjamin Turner / ‏01/01/1970 02:00
0
אני ומורן לא מסכימות על כלום, אז כנראה שפעם אני ואת היינו תמימות דעים וכעת נידונו לאי הסכמה גורפת D-:
זה בסדר מבחינתי, די משעמם כשמסכימים אתך כל הזמן (אני מניחה. אף פעם לא קרה לי, למען האמת).

בכל מקרה, קלעת בול: מעולם לא היתה ולעולם לא תהיה לי כוונה לפגוע, יש לי פשוט צורת התנסחות כזו שנוטה להרגיז אנשים, בין היתר כנראה עקב היעדר אינטונציה בכתיבה/קריאה. אשמח מאוד אם תצאי מנקודת הנחה שכזו, ומצדי אשתדל למתן את התגובות.
סבבשיין חזרה :) / slayeret bojarsky / ‏01/01/1970 02:00
0
אני מצידי נוטה לרגישות וחמימות מוח ואני אשתדל למתן את זה ונוכל להתדיין לנו בכיף.
אף אחד לא ראה השבוע? / slayeret bojarsky / ‏01/01/1970 02:00
0
אנשים, אני צריכה לדסקס! תגיבו! פליז?.....
באמת שאין כבר מה להגיד (ס´) / ofer / ‏01/01/1970 02:00
0
העונה הזאת מתדרדרת מפרק לפרק.

אפילו הפרק הזה, שהיו בו כל המרכיבים לפרק מצוין, היה... לא, רגע, זה באמת היה פרק מצוין. אפילו מעולה (אצלי מעולה נחשב יותר ממצוין).

לא יודע אם זה בגלל שלא כל כך אהבתי את שני הפרקים האחרונים, או בגלל שסוף סוף האוס חזר לצפות במיניTV שלו בחדר של הקומה גאי (נורא התגעגעתי לדברים הקטנים האלה), אבל על הפרק הזה כל מה שיש לי לומר זה- או, ככה עושים פרק טוב! (תחרות צמודה בינו לבין 303 על הפרק הטוב בעונה בינתיים).

דבר ראשון- מה שפחות אהבתי (כי יש מאוד מעט):
די, זה כבר מוגזם. נגמרו הפשעים בעיר הזאת? אין יותר פושעים לעצור? כולם מתנהגים כל כך יפה וטוב, ששוטרים מתחילים לבזבז את כל זמנם על אנשים גסי רוח? והפעם העלילה של טריטר דווקא הייתה טובה (למרות שטריטר עדיין מעצבן), רק הנקודה הזאת הפריעה לי.

אה, וגם הפריע לי שהפסיכי הזה גונב להאוס קאצ´ פרייזס. אני מתחיל לחשוב שהוא עושה הכל מקנאה.

וזהו עם השליליות להיום, כי את כל שאר הפרק, כאמור, ממש אהבתי.

לפני הכל- קומה גאי! והבן של קומה גאי! כבר הרבה זמן לא ראינו אותו, ואני מניח שכבר לא ממש נראה אותו (אלא אם להאוס יהיה בא לראות טלוויזיה ולאכול במורג), אבל יופי של יציאה. מאוד אהבתי את הדמות שלו, ולמרות שהתסביכים שלו לא היו הכי מקוריים (לא הצליח להציל את אשתו, לא רוצה להסתכל בעוד הוא לא יכול להציל את בנו. מה שאירוני בהתחשב בעובדה שהוא כן הציל אותו בסופו של דבר), אבל הביצוע היה נהדר והמשחק של ג´ון איכשלאקוראיםלו היה טוב מאוד ובהחלט שידרג את כל העסק. ואהבתי את ההסוואה של הבעיות האמיתיות שלו בסנדוויץ´. לא רק שזה רעיון חמוד בכללית, זה גם העסיק את ווילסון והפך אותו ליותר סימפטי (ונראה לי שבכללית חזרתי לחבב אותו שוב).

ואם כבר ווילסון, אז הקטע שהכי אהבתי בפרק היה שהאוס מודה שאולי גם הוא לא כל כך רוצה שהקשר בינו לבין ווילסון ישבר. אמנם הוא מתייחס לווילסון בצורה איומה, כמעט גורם לפיטוריו, יורד עליו באכזריות לפחות פעמיים כל פרק, משגע אותו, עושה עליו טריקים שבנות עושות אחת לשנייה בסאמר קאמפ, ומזייף את החתימה שלו כדי להשיג עוד ויקודין, אבל מתחת לכל זה הוא גם מאוד אוהב את הקשר שלהם, וזה נורא חמוד. הקטע הזה היה ממש מרגש.

ועוד משהו אירוני- עד כה האוס השתמש בקומה גאי בשביל דברים יותר שטחיים כמו אוכל או טלוויזיה (שטחיים בסדרה! בסדרה! טלוויזיה רולז!!1), ועכשיו השתמשו הכותבים בקומה גאי בשביל להוציא דברים יותר עמוקים מהאוס.

אה, וכמובן, משחק השאלות שלהם היה רעיון מעולה עם ביצוע מעולה, ומעניינים מאוד הדברים שגילינו על האוס. אף פעם לא חשבתי על השאלה הזאת, למה בעצם האוס בחר במקצוע שמחייב אינטרקציה עם אנשים כשהוא היה יכול לבחור במקצוע שונה שמערב פתירת פאזלים (האוס בצוות של CSI יכול להיות משעשע), והתשובה לשאלה די הפתיעה אותי. כן, זה די עצוב, ואני לגמרי יכול להזדהות עם הרצון להתייחסות. עם הקטע של האבא פחות... (אבל גם זה מעניין).
ואגב, הוא בילה כמה שנים בסין- מסביר מאיפה הוא יודע מנדרינית (או סינית, או מה שזה לא היה).

בקשר לסוף העצוב שמח- יאדה. זה היה טוב, חזק, ואהבתי את כל רעיון האליבי. ומסכנה קאדי, נראה שדי נמאס לה להיות טייסת קרב כל הזמן.

יאללה, רק שורוניקה גם תהיה טובה השבוע ותיאוריית ה"כשהאוס טובה, ורוניקה לא, וההפך" שלי תופרך והכל יהיה טוב.

יופי שהאוס חזרה לעצמה (אני רק מקווה שזה לא יהיה חד פעמי).
אני שמחה (ס´) / slayeret bojarsky / ‏01/01/1970 02:00
0
שאתה שמח :)

ועכשיו אני חייבת לתקן אותך לגבי נקודה די מהותית בפוסט שלך ואני מקווה שזה לא יקלקל לך את השמחה. זה לא היה קומה גאי שעד עכשיו ראינו את האוס אוכל אצלו ומתעלל בו עם מיגרנות וכו´. זה היה חדר אחר שבו נמצאים אנשים במצב צמח ולא קומה (מסתבר שיש הבדל) ו-ווילסון גם שואל אותו בהתחלה למה הוא לא בחדר של קומה גאי (אני לא זוכרת מה הייתה התגובה של האוס). בגלל זה האוס כל הזמן מתקן אותם לגבי הכינוי - זה לא קומה גאי, זה וג´יטייטיב סטייט גאי.

ועו תיקון קטן (סורי..) - האוס סיפר שהוא היה ביפן, לא בסין. זה לא אומר שהוא לא היה גם בסין, אבל הסיפור הזה היה על יפן.

מקווה שלא הרסתי לך את הכיף. וטוב, אם כבר אני טייסת קרב - בעיני התאוריה שלך על ורוניקה לא ממש הופרכה השבוע, נראה מה אתה תחשוב. לא היה גרוע, אבל היו כמה דברים שדי עצבנו אותי, כתבתי עליהם בזון 1.
האמת היא (ס´) / ofer / ‏01/01/1970 02:00
0
שאני כל כך שמח שסוף סוף אהבתי פרק חדש של האוס (אחרי שבועיים די מבאסים מהבחינה הזאת) שלא אכפת לי גם אם כל מילה בפוסט שלי הייתה שגויה.

הייתה לי הרגשה שלא מדובר בקומה גאי, כי באמת היה קצת מוזר שהוא לא בחדר הרגיל שלו, אבל כנראה שפיספסתי את השורה הזאת בהתחלה ופשוט הנחתי שזה קומה גאי (גם השם של הפרק די מבלבל). לא נורא, קומה גאי, וג´יטייטיב סטייט גאי, פוטייטו, פוטאטו (למרות שפה יותר מתאים- טומייטו, טומאטו).

וחבל על תאוריית ורוניקה. אני אשפוט מחר.

/ slayeret bojarsky / ‏01/01/1970 02:00
0
אני מקווה בשבילך שתרגיש אחרת.
פרק נפלא (ס´ לפרק) / nerf / ‏01/01/1970 02:00
0
אני חייבת לציין שתחילה הייתי מאוכזבת מהעונה הזו. מתחילת העונה הקודמת ועד עזיבתה של סילה וורד (שאני לעולם לא אצליח לזכור איך קראו לה בסדרה) הייתה רכבת הרים רגשית. לאחר מכן הסדרה התדרדרה לה לאותם פרקים חביבים, אך חסרי עוגן של ממש בדמויות. הגעתו של השוטר החייתה את הסדרה שוב מבחינתי. אני חושבת שהדמויות בביה"ח, כבר כ"כ מצויות בשגרת האומללות של האוס, שניתן להגיע לתגליות חדשות רק כאשר דמות חיצונית באה ומחייבת אותם לבחון מחדש את הסטאטוס קוו (כמו סילה וורד).

בכל אופן, פרק נפלא, מאוד נהניתי, למישהו יש אתר transcripts שבו הוא כבר מופיע או אחד שמתעדכן במהרה?
היי! (ס´) / slayeret bojarsky / ‏01/01/1970 02:00
0
א) איזה כיף לראות אותך (בתקווה שזו באמת את ואני לא סתם מציקה למישהו זר עם אותו כינוי) :)

ב) איזה יופי שאת רואה ואוהבת האוס

ג) דברים מעניינים אמרת

ד) סורי, לא. אני מכירה רק את זה: http://www.twiztv.com/scripts/house/
שאת בטח גם מכירה וממש לא מתעדכן שם מהר
מנפנפת לשלום / nerf / ‏01/01/1970 02:00
0
כן, זו אני – היי
אכן, סדרה חביבה. הבעיה היחידה שלי איתה, היא חוסר עקביות בין הפרקים. כל פעם מגיעים להתקדמות כל שהיא בנוגע לדמויות ואז היא נעצרת עקב מאורע זה או אחר, הלוח נמחק ואנחנו מתחילים מאותה נקודה התחלתית במשבר הבא שלהם.
אבל כאשר יש פרקים כמו זה, שחושפים קצת יותר בנוגע לדמויות (בעיקר האוס ו-ווילסון, שמערכת היחסים בינהם היא מוזרה משהו ומעניין לראות אותה) אני מאוד אוהבת.

אני רואה את קצת אחרת / slayeret bojarsky / ‏01/01/1970 02:00
0
זו פשוט התקדמות מאד איטית, מדי פעם זורקים לו טיפה של מידע שמתחברת לשאר המידע שכבר יש ולאט לאט נבנית תמונה שלמה יותר. מאד לאט, אני מסכימה, אבל עדיין - התקדמות ולא עצירה והתחלה מחדש. לדעתי בכוונה בונים גם את הסדרה כמו פאזל.

בכל מקרה, אני שמחה שאת הפרק הזה אהבת.
transcripts את יכולה למצוא גם כאן: / מירב / ‏01/01/1970 02:00
0

http://community.livejournal.com/clinic_duty/12225.html

הפרק האחרון עדיין לא עודכן, אבל זה מתעדכן די מהר.
tv לינק לראיון של יו לאורי אצל קרייג פרגוסון / מירב / ‏01/01/1970 02:00
0

ששודר ב- 13/11.

חלק 1:

חלק 2:

בפתיחת הראיון יש את הקטע הפותח של הפרק האחרון 3-07.

אין משהו חדש, חוץ מדבר אחד אני חושבת, אבל זה אחד הריאיונות האהובים עלי של יו לאורי, הוא נראה ממש רגוע ומשוחרר כאן, חוץ מזה רק לשמוע את המבטאים של שניהם זה פלוס *g*.
אוי, זה היה מקסים! / slayeret bojarsky / ‏01/01/1970 02:00
0
הרבה יותר מהנה מהראיון אצל לנו. ההנחייה הכל כך לא אמריקאית של גרגר בהחלט עזרה.

מיו גראציאס דיר (אני מנסה למצוא דרכים מקוריות להודות לך כדי שלא נשתעמם).
גרגר=גרג / slayeret bojarsky / ‏01/01/1970 02:00 ללא תוכן
/ מירב / ‏01/01/1970 02:00
0

אני רק מקווה שאני לא נראית יותר מדי אובססיבית (כי זה משהו שאני רוצה לשמור בסוד....) *g* .

וד"א זה קרייג :-)

ועוד משהו ששכחתי מקודם, תמונות של יו לאורי, אשתו וסטיבן פרי:
http://www.hughlaurie.net/news.html

נו, אני ושמות... / slayeret bojarsky / ‏01/01/1970 02:00
0
זה קרב אבוד.

אל דאגה יקירתי, סודך שמור עימי

מעניין כמה שיו השתבח עם השנים וסטיבן...אה...לא
תודה / nerf / ‏01/01/1970 02:00 ללא תוכן
האוס 3-07 (ס´) / אורלי / ‏01/01/1970 02:00
0
ראיתי בהחלט, ואני נהניתי מכל רגע (כמעט)
קודם כל כמסורת עד שהפרק יורד בואו נראה אם אני אצליח לקלקל לעצמי עם איזה ספוילר ממי שכבר ראה, קראתי באתר פולייט דיסנט, רק את שתי השורות הראשונות והאחרונות בכדי לדעת באופן כללי את הרושם שהפרק הזה עשה בנכר, והנה אני רואה שהוא אומר שם שבעיניו היה פרק של מיש מש, ולא הצד הרפואי ולא הצד של העלילתי (או של האופרת סבון כמו שהוא קורא לזה) היו משהו.
ואז דילגתי שם לתגובה האחרונה, שהייתה של מישהו שתמך בתגובה של קיית שחיפשתי קצת יותר למעלה, והיא כתבה שם שאם הסדרה לא משתפרת תוך שניים שלושה פרקים היא נוטשת אותה, ואני תהיתי, האומנם ייתכן שאפשר להרוס פרק עם שם כל כך מבטיח כמו "הבן של האיש בתרדמת"?

ואז הגיע זמן תחילת הצפייה, האוס ווילסון מדברים, על יד מיטתו של חולה התרדמת, ואני אומרת לעצמי, החולה השבועי מן הסתם ייכנס בכל רגע לתמונה, ובמקרה שלו כשידוע לנו שזה הבן של חולה התרדמת, (או החולה במצב צמח כמו שהאוס נהנה להדגיש), זה נראה נחמד לדעת את זה מראש, ולדעת שהם בחרו באמת להתחיל עם האוס ווילסון ולא לעשות פתיח עם הבן מגיע למצב דורש אישפוז ורק אחרי שהוא מגיע לבית החולים מגלים שאבא שלו גם מאושפז שם, שגם זו יכלה להיות אופציה.
ועוד יותר נהניתי לראות את העובדה שהאוס גילה עניין רב בבן של האיש בתרדמת מראש, כי זה רק הוכיח לי, שיש לו משהו שמאוד מתחבר למי שכביכול האחרים בכלל לא רואים אותו (האיש בתרדמת, ובנו) , ולמי שרואה את אלו שהאחרים לא רואים אותו (הבן).
ובעצם הסיפור שלו על הדמות שבשלה הוא הפך לרופא, גם התחילה ממקום של הזדהות עם זה שלא רואים אותו ולא מתייחסים אליו, ואחר כך מתגלה שהוא יותר חכם מכולם בעצם.
וחשבתי על זה שזה גם כנראה המקום שבו זה מתקשר לאבא שלו, שהוא הודה שהוא רוצה לשמוע אותו אומר לו שהוא צדק ועשה את הדבר הנכון, ואני מניחה שהוא גם הרגיש סוג של הזנחה מאביו שנסע כל הזמן ממקום למקום, ולא ראה אותו באמת. ולכן המקום שלו שמזדהה עם אלה שאחרים לא רואים אותם, מצד אחד, וגם המקום שלו שחייב להיות הכי יוצא דופן ושערורייתי כאומר תראו אותי אני פה.

אה, אבל סטיתי כי אני הייתי עדיין בפתיחה, והרגע שבו האוס אמר "אני אוהב את המשפחה הזו" פשוט קרע אותי מצחוק, וידעתי שלא אכפת לי מה אומרים אנשים שמבינים ברפואה, או בדברים אחרים, זה נראה לי פרק שהולך להיות פרק משובח.
ולדעתי זה אכן היה,
היו שני רגעים שפחות אהבתי בפרק, את רגע ההתעוררות של האיש בתרדמת, והמבטים המופתעים של כולם שהיה מן גרסה מגוחכת של רגע דומה בפרק הראשון העונה, ואת הרגע שהאוס מדסקס עם האב את האפשרויות להרוג אותו, שכן גם אני לא רציתי שייצא שמעירים את האבא רק כדי שיהרגו אותו אחר כך.
אבל הצער שלי על כך שהרגו אותו ועל כך שהאוס היה שותף להתאבדות לכאורה, חלף די מהר כשהגיע הקטע שבו האוס מוסר לבן את המסר שאביו "מסר" לו, ושוב נשפכתי מצחוק.
אם כי חשבתי לעצמי שזה בטח מאוד קשה לאדם כמו האוס שחושב שבכל דבר יש נכון ולא נכון, לקחת על עצמו כל הזמן את האחריות של החלטות קשות כאלה לגבי החולים, ולא פלא שהוא עצמו היה רוצה לשמוע דמות סמכות שלא משקרת (כי ככה הוא תיאר את אבא שלו ב2-05)
אומרת לו שהוא עשה את המעשה הנכון.

בקשר לשוטר אהבתי את החקירות של כולם, אהבתי כשפורמן שאל את קמרון אם היא האמינה לשוטר או להאוס , ושהוא מאמין לשוטר הוא רק רוצה לדעת עד כמה היא תמימה, אהבתי שניסיון העבר של פורמן עם המשטרה צף ועלה, ואהבתי גם שפרק שני ברציפות שהאוס שואל איפה צ´ייס, כי נראה לי שזה לא סתם שדווקא צ´ייס היה זה שלא היה כשהאוס שאל אותם, אמנם זה לא היה קשור הפעם דווקא לחיים הפרטיים של צ´ייס, אבל נראה שיש בזה עניין.
אני מניחה שנהיה חכמים יותר אחרי הפרקים הבאים.
יי! עוד תגובה :) (ס´) / slayeret bojarsky / ‏01/01/1970 02:00
0
אהבתי את האבחנה לגבי אנשים שלא רואים אותם.

אני אוסיף בהזדמנות זו עוד שני דברים שאהבתי לגבי צ´ייס בפרק - הראשון הוא הקטע די בהתחלה שקמרון מנסה למצוא מישהו להתקשר אליו עבור הבן והוא מתעקש שאין אף אחד וצ´ייס מסתכל עליו באופן שלי נראה כהזדהות.
השני הוא הקטע בו קמרון ופורמן מתווכחים בנוגע להאוס והאם לספר לו על החקירות של טריטר וצ´ייס מסתכל מאחד לשני ולא ממש יודע מה לחשוב. מדהים כמה ג´סי מצליח להעביר רק במטים.
וואו (ס´) / TVgoat / ‏01/01/1970 02:00
0
(לא קראתי את התגובות האחרות בינתיים, אז סליחה אם אני חוזרת על משהו שהעלו)

זה היה פרק מעולה. אחד מהטובים בעונה, ללא ספק.

הדמות של האבא הייתה טובה, וגם האינטראקציה שלה עם האוס. ו-ווילסון היה מעולה במיוחד הפרק. הקטע בסוף עם האליבי היה ממש טוב. גילויים מעניינים לתוך נבכי נשמתו של האוס, ושוב מראים לנו איך החברות שלו עם ווילסון runs deep, ושבסופו של דבר האוס לא רוצה לאבד את זה.

טריטר ממשיך לעצבן. במיוחד בסוף עם החשבון בנק של ווילסון. היה מאוד קריפי כשהוא אמר "everybody lies". ויש לו הרבה יותר מידי insight לתוך האוס והיחסים שלו עם אנשים. מעניין שהוא עוד לא התחיל לחקור את קאדי.

המקרה עצמו היה מעניין. עוד יותר מעניינת הייתה הדרך לפיתרון, שלשם שינוי לא התרכזה בחולה עצמו, אלא בתחקיר שהאוס עושה לאבא שלו. אגב, עם האוס זה די מובן, אבל איך ווילסון יכול ככה סתם לעזוב את בית החולים באמצע היום?

אניוואי, פרק כיף!
מה זאת אומרת? / slayeret bojarsky / ‏01/01/1970 02:00
0
התפקיד של ווילסון בבי"ח זה לא לעזור להאוס לפתור מקרים?
זה לא כאילו יש לו מחלקה משל עצמו לנהל... ;)
לול / TVgoat / ‏01/01/1970 02:00 ללא תוכן
משהו שהפריע לי בפרק (ס´ 307) / / ‏01/01/1970 02:00
0
עם עצם ההתעוררות של האב מהקומה (או ממצב צמח) אין לי בעיה, הם
תרצו את הקימה שלו, אף מקרים (מעטים) כאלו קרו בעבר.
מה שלא מסתדר לי זה איך אדם שהרגע התעורר מקומה מדבר כרגיל, אוכל כרגיל והולך כאילו הוא לא קם הרגע משינה ארוכה של עשר שנים.
אני זוכרת שראיתי לפני כמה שנים כתבה על אדם שקם מקומה אחרי שנים רבות. אותו אדם לא יכל ללכת, הדיבור שלו היה צרוד ולא משופשף, השיניים שלו היו רקובות והפרצוף שלו היה מעוות.
אני יכולה לספר מחוויה אישית שאחרי שלא הלכתי חודש על הרגל מסיבה רפואית כלשהי לקח לי כמה ימים להגיע למצב שבו אוכל ללכת בכוחות עצמי וגם אז עם צליעה קלה.
אולי אני לא מספיק מבינה, אשמח לשמוע, האם יתכן הדבר?!
מעניין שגם אורלי אמרה לי את זה / זלפה / ‏01/01/1970 02:00
0
אבל אני חושבת שההסבר שהם נתנו זה האמפיטמנים שנתנו לו. גם בקטע של הנהיגה האוס אומר לוילסון: "יש לו חושים חדים כמו של בן נוער..."
האם זה הגיוני? לא ממש נראה לי. אבל אולי יש להם על מה לסמוך...
זה לא ממש הגיוני (ס´) / slayeret bojarsky / ‏01/01/1970 02:00
0
אבל אני הפסקתי לצפות שהרפואה בסדרה תהיה סופר ריאליסאטית (בעצם אף פעם לא היו לי ציפיות כאלה).

לראות את האבא כל הפרק בקושי הולך ולא מצליח לדבר היה מאד משעמם. הדרמה שקיבלנו ממנו מצדיקה את הצורך בסספונד מבחינתי.
בכל זאת הפריע לי שלא היתה שום התייחסות ס´ / Zulugirl / ‏01/01/1970 02:00
0
אני מוכנה לקבל סיספונדים מרחיקי לכת ואני מבינה שאי אפשר לשקף את המציאות בסדרות טלוויזיה.
אבל חוסר ההתייחסות המוחלט הפריע לי.
אסתפק בזה שיראו אותו משתעלאו צרוד שיבקש כוס מים או כל פעולה שתראה לנו שהם מודעים לזה שהרגע הוא התעורר מקומה.
כאילו כל מטרת החולה היתה לתת לנו עוד הצצה לאישיות המורכבת של האוס תוך כדי הזנחת המקרה הרפואי.

לי הפריע משהו אחר. / bosco / ‏01/01/1970 02:00
0
דווקא לא הקטע הרפואי, שאליו אני רגיל שאין בו הגיון כל כך, אלא הקטע החוקי.
עוד לא ראיתי את הפרק הבא אז אני לא יודע אם יש התיחסות, אבל איך לעזאזל מקפיאים חשבונות של מישהו שלא הוגש נגדו כתב אישום?
ווילסון באל קעידה? מה האשמה שלהם בכלל? סחר בסמים? איזה שופט הסכים לצו הזה?
ואיך האוס נתן למצב להגיע לזה בכלל ולא תבע כבר מזמן את השוטר בחזרה על הטרדת אזרח?
זו לא דיקטטורה בשליטת המשטרה, זו ארה"ב. אמנם הידע היחיד שלי בנושא נובע מצפיה במאות פרקים של חוק וסדר (שאמורה להיות אמינה), אבל שם המשטרה לא יכולה לעשות כמעט כלום לאזרח בלי צווים שכמעט בלתי אפשרי להשיג כי תמיד לצד השני יש עורך דין שקם וצועק על זכויות. וגם בלי עורך דין אין להם הרבה חופש פעולה.
בכלל כל שוטר שהיה עושה דבר כזה היה מזמן מקבל בעצמו זימון לבית משפט על הטרדה.
לא ברור לי העניין הזה.

אבל יש לציין שזה לא הפריע לי כמעט בכלל והפרק היה מדהים ונהנתי ממנו מאוד ואפילו נשארתי בסופו קצת המום מכמה שהוא היה טוב.
אתה צודק (ס´) / slayeret bojarsky / ‏01/01/1970 02:00
0
ואחרי שתראה את הפרק הבא תוכל לראות מה כתבתי על העניין בשרשור שלו.

מדיוויד שור העורך דין (והכותב לשעבר של חוק וסדר והיוצר של חוקים שבלב) אני מצפה ליותר.
למען האמת (ס´) / TVgoat / ‏01/01/1970 02:00
0
הבחורה שכתבה את הפרק כתבה עליו בבלוג שלה, והיא ציינה שהיא הסתמכה על מקרים אמיתיים, כולל העובדה שזה אפשרי לקום ממצב כזה בכושר מעולה (בגלל התרופות), ובלי התנוונות שרירים.
נורא מעניין לקרוא: http://tightropegirl.livejournal.com/12152.html#cutid1
דוריס איגן כזאת נפלאה (ס´) / slayeret bojarsky / ‏01/01/1970 02:00
0
זו לא פעם ראשונה שהיא כותבת בבלוג שלה על הפרקים שהיא כתבה (2.10 ו-2.19 אאל"ט) למי שלא יודע. תחפשו את הפוסטים האלה.

כמעט בכיתי מרוב התרגשות מהפסקה שלה על הארוחה עם ג´יין אספנסון המלכה. איך הייתי שמחה להיות זבוב על הקיר באותה ארוחה. או סתם להשתתף בה. גרופית כותבות מוכשרות אנוכי.

כמה חבל לי שהשורה הזו נחתכה: Wilson: I can´t tell you if it happened. I can tell you that it´s true.
אני מאוהבת בה. מעכשיו כשאני אראה את הפרק הזה שוב, אני פשוט אדמיין את ווילסון אומר אותה.

x