קישורים ממומנים

ספוילר האוס 3X12

0
מאת איימס
יום חמישי, 01 בינואר 1970
לא יודעת לשים את האצבע, אבל הפרק היה מדהים בעיני.

בלי מקרה שבועי, עם המון חולי מרפאה וכמעט-מקרים, עם בחורה אחת שהיתה סוג של תעלומה אבל לא באמת, ועם הגילוי הזה על האוס, שאף אחד אחר לא היה מוציא ממנו.
כל כך הרבה פעמים אמרתי לעצמי במהלך הפרק שמישהו שם הולך להתעורר ולהרוס הכל, אבל הפרק פשוט נסגר בצורה מושלמת, סוד תמורת סוד.
יום אחד, חדר אחד, הו ליבי השבוי בקסמם.
שיתוף
ספויילר 3.12 / slayeret bojarsky / ‏01/01/1970 02:00
0
אני לא יודעת. ברצינות, אני לא יודעת מה דעתי על הפרק הזה.

אז אני אפרק לחלקים. הרעיון בגדול היה יפה ומאד נהניתי מהאוס והסוף היה מאד חזק בעיני. הצליחו להטעות אותי עם כל העניין עם הסבתא ולגרום לי לחשוב שהוא אכן המציא את הכל ואז להפתיע אותי עם הגילוי שזה בעצם היה אבא שלו. והאוס אומר את שם הפרק בסוף - וואו.
אבל לא כל כך התלהבתי מהשחקנית שעשתה את קרבן האונס, היא הייתה די מעצבנת וחבל. עם שחקנית אחרת אני חושבת שהדמות הייתה תופסת אותי הרבה יותר. ככה היא לא ממש עניינה אותי.

הרע - קמרון. בשביל מה זה היה טוב? בשביל מה היינו צריכים אותה ואת קו העלילה שלה בפרק הזה? מה זה נתן? הבעל שלה מת מסרטן והיא מאד רגישה ורחמנית. הבנו!!!! כל כך נמאס לי מהבחורה הזו.

אפס צ´ייס. אפילו לפורמן התגעגעתי. כמובן שבטיפה שהיה צ´ייס הוא היה נפלא. אבהתי את זה שקמרון נמצאת בקיצוניות אחת ופורמן בקיצוניות שניה ורק צ´ייס נשאר אמורפי ולא סגור לשום כיוון, מנסה להבין מה הדבר הנכון. והירידה על קמרון - יפה! נהניתי מזה.

הסצינות של האוס עם ווילסון וקאדי היו אדירות.

ג´וק באזון - איכסססססס! ולול.

המשך ספוילרים / איימס / ‏01/01/1970 02:00
0
כל כך אהבתי את העלילה של האוס, שהתעלמתי לחלוטין מקמרון (ואיך הוא ידע על בעלה? הייתי בטוחה שזו הזיה [כן, אני לא מרפה לעולם]).

הג´וק באוזן- היה פעם באי.אר., כך שאני חיה שנים עם חרדות מפני ג´וקים סוררים.

והשחקנית- שיעזור לי האל, כמעט וכתבתי שהיא עצבנה אותי לפרקים במהלך הפרק. אבל יחד עם זאת, היה בה משהו כמעט שובה, אולי בגלל ההתנהגות המעצבנת הזו, מאוד פגיע ואמין. לא יודעת, בסופו של דבר הפרק הזה נגע בי בצורה כזו (לא לדאוג, לא יהיה כתב אישום), שהתעלמתי מכל הדברים שמסביב שהפריעו לי (דברים שיש בכל פרק), והתרכזתי בהאוס ובכל מה שקרה לו באותו יום (עכשיו כשאני חושבת על זה, זה היה סוג של א דיי אין דה לייפ, מה שקורה להאוס ולצוות בין הפרקים, כשאין מקרה מגניב ומסובך)
ספוילרים כנ"ל / os / ‏02/01/2007 00:49
0
אהבתי את הפרק ובכל זאת כמה הסתייגויות.
מסכימה לגמרי עם סליירט, הבחורה מעצבנת. בדקות הראשונות חשבתי שהיא מוצלחת, אבל היא עלתה לי על העצבים מהר מאוד. היא נורא מזכירה לי את עדי הימלבלוי שזה סבבה לאלופה, אבל לא לבחורה שמוציאה רגשות מהאוס.
אני לא סגורה אם הסיפור של אבא התעלל בי מספק מבחינת הסבר להתנהגות של האוס. זה מסביר למה הוא לא רוצה לראות את ההורים, אבל לא לרמות כאלה של בעיות רגשיות (לא שאני אומרת שהתעללות של הורה זה משהו קליל, אלא יותר שהאוס הוא טיפוס שיתמודד עם זה).
אני גם לא בטוחה מה אני חושבת על ההתפלספויות בניהם, משהו שם נראה לי מאולץ.מה שכן כל הסיטואציה הוציאה מהאוס רגעים נפלאים, זה מדהים כמה רגש אפשר להביע במבט.

מי הלביש את פורמן?

אני לא זוכרת מי (סליירט?) אבל היו תלונות על מיעוט בחולי מרפאה, היום קיבלנו אותם למכביר והיה כיף.
כל האנטראקציה בין קאדי להאוס היתה חמודה להפליא ואפשר לראות כמה קאדי נהנת מזה, במקביל לאכפתיות שלה ממנו. האוס לקח את זה קצת ברצינות מידי והוא קצת כפןי טובה, היא באמת סיכנה את הקרירה שלה בשבילו.

קמרון, נו טוב. בעונה הראשונה אני ממש סימפטתי את הדמות, הקראש שלה על האוס היה מתוק והבעיות שלה היו נסבלות, אבל מפרק לפרק הבחורה הופכת בלתי נסבלת. צדקנית מעיקה ודודה מתערבת (אסף רזון- אם אתה קורא, לא על בסיס סוג כזה של דודות קיבלת את שם החיבה:))

וכרגיל פחות מידי צ´ייס.
אני לא חושבת (ס´) / slayeret bojarsky / ‏02/01/2007 01:30
0
שהסיפור עם אבא שלו אמור לספק לו הסבר אחד וטוטאלי לכל מה שהוא האוס. גם לא הייתי רוצה שזה יהיה ככה, כי זה מאד יפשט את הדמות. זה שופך קצת אור על מערכת היחסים שלו עם אבא שלו ועוזר להסביר את השנאה שלו לכללים, אבל זה רק פן מסוים של האישיות שלו, ולא הכל.

כן, ריבוי חולי המרפאה היה מוצלח :)
הלוואי עלי (ס´) / slayeret bojarsky / ‏02/01/2007 01:28
0
להיות מסוגלת להתעלם מקמרון. עד כמה שאני הבנתי, האחות אמרה לו. קמרון הרי קוראת לה שלאול אותה, אז הוא נבהל ומודה בזה. כנראה שכל ביה"ח כבר יודע על בעלה המת.

אני תמיד בחרדות מפני ג´וקים, בלי שום קשר לסדרות רפואיות...

אני שמחה בשבילך שנהנית מהשחקנית, לי היא לא עשתה את זה.
ככה אני רואה את הדברים - אמנם לא היה מקרה רפואי מסובך לפתור, אבל כן הייתה חולה שבועית שהיוותה מקרה מסובך לפיתרון. רק שבמקום מחלה מסתורית שצריך לאבחן, האוס היה צריל למצוא דרך לגרום לה לדבר על מה שקרה וכמו תמיד הוא ניסה כל מיני דברים שלא עבדו, עד שבסוף הוא מצא את הדבר הנכון להגיד ועזר לה. הוא רק פשוט הרבה פחות טוב בדברים מהסוג הזה לעומת אבחון מחלות ובגלל זה הוא לא היה יהיר ובטוח בעצמו כרגיל ונזקק לעצות של הצוות (אם כי בסוף מצא דרך משלו).

בשבילי הפרק היה תענוג / avi man / ‏02/02/2007 00:44
0
אמרתי את זה כבר כמה פעמים, אבל כל פרק ששובר את המסגרת הרגילה הוא טוב מבחינתי, והפרק הזה בכלל היה נפלא. בגלל שהתעלומה לא הייתה פיזית הפעם, אז יצא לראות את האוס כשהוא לא יודע מה לעשות, שזה כבר יוצא דופן, ובכלל פשוט לראות את האוס בלי פילטרים.
וגם לא סבלתי יותר מדי מהשחקנית, היה איזה רגע-שניים של משחק מוגזם ובכי מוזר שבא משום מקום, אבל סה"כ היא הייתה טובה מאוד בעיני.

ומה בכל זאת הרס? נו, קחו ניחוש פרוע... אם יום יבוא ויחליטו לעשות מעשה ולהוציא די.וי.די House:DeCamronized edition, אני אהיה הראשון לקנות אותו. (כל עוד הוא יגיע עם דיסק תוספות של קטעי האוס-ווילסון-קאדי )

לול! / slayeret bojarsky / ‏02/02/2007 01:18
העלילה של קמרון היתה אנלוגית לזו של האוס. / נורטון / ‏02/02/2007 16:18
0
וגם באופן די ברור לטעמי. באשר לחיים ומשמעותם. דברים שנידונים גם בחלק של האוס וגם בחלק של קמרון.
קרבנית האונס לא רק שלא עצבנה אותי אלא היתה מופלאה בעיניי.

בעיניי מדובר בפרק הטוב ביותר של העונה, ואחד משלושת הטובים של האוס בכלל.
ברור שהיא הייתה אנלוגית (ס´) / slayeret bojarsky / ‏02/02/2007 16:49
0
אבל היא לא תרמה שום דבר. אולי אם לא היו מתעקשים לדחוף בכוח את האישוז של קמרון עם בעלה המת שוב, באופן שכרגיל לא קידם את העניין הזה לשום מקום, אלא רק טחן את אותה נקודה, גם הייתי נהינת מההקבלה.

וול, אני שמחה בשבילך שאתה מרגיש ככה. לצערי, ככל שאני חושבת על הפרק הזה יותר, אני פחות נהלבת ממנו. הרעיון היה יפה, אבל יש לי תחושה אדירה של פספוס בביצוע וזה מאד חבל. אולי דיוויד שור היה צריך גם לביים ולא רק לכתוב.
אני ראיתי את זה כך.. (ספוילרים מן הסתם) / נורטון / ‏02/03/2007 19:42
0
ההבדלים הברורים בין סיפורה של קמרון לזה של האוס, היו שניים. הראשון הוא בכך שמדובר באדם בסוף חייו (אצל קמרון) שבא להשלים את חייו תוך כדי נתינת משמעות להם, לעומת הסיפור של האוס שדיבר על אנשים באמצע או תחילת חייהם. ההבדל השני הוא בכך שאצל האוס והנאנסת, המאורע הרע כבר היה, הוא מאחוריהם, והענקת המשמעות היא עתידית, בעוד הזקן חי חיים סתמיים לגמרי, ואת המשמעות הוא רוצה ליצור יש מאין מצד אחד, להעניק להם משמעות שרירותית מצד שני, ואת אותו מאורע מחולל משמעות הוא רוצה לחוות מראש ותוך ידיעה.

ברגע שיש כל כך הרבה הבדלים (תכננתי שניים, יצאו ארבעה) המשמעות היחידה שיכול להיות, היא שסיפורו של הזקן היא זאת שמאירה את סיפורו של האוס. למעשה, מכיוון שהאוס הוא בכל זאת הדמות הכי חשובה בסדרה, סביר להניח שגם סיפורה של הנאנסת במידה מסוימת מאיר את סיפורו של האוס.

והנה הדבר המעניין:
הזקן חי חיים לא משמעותיים ורוצה להעניק להם משמעות מלאכותית.
האמצעי, האוס חי חיים משמעותיים לאין שיעור (חולה שבועי) אך חי חיים מלאי סבל פיזי ונפשי תוך כדי.
הצעירה, הנאנסת עדיין לא חיה את חייה באמת, אבל מצאה את הטריגר שלה למשמעות של כל מה שהיא תעשה אחר כך - האונס. האונס כקטליזטור לניסיון לפיצוי עצמאי, ומכאן הדרך למשמעות קצרה, ובלבד שנותנים לה את הפרשנות הזו.
כלומר, הנאנסת יוצקת משמעות אל תוך חייו המשמעותיים למעשה, אך לא נחווים ככאלה של האוס, תוך כדי שהזקן מראה את חשיבות המשמעות.

בדרך אחרת, הייתי אומר דבר נוסף. הזקן גם הוא סוג של האוס., כלומר, אנחנו לא יודעים איך הוא באמת חי את חייו, מלבד בסופם. אבל אנחנו כן יודעים שמבחינה סובייקטיבית הוא מרגיש כאילו הוא לא נתן להם משמעות, ואת זה הוא גם אומר בעצמו. גם האוס עצמו, שעליו אנו יודעים לא מעט, ואנו יודעים שהוא חי חיים משמעותיים, אך יתכן כאמור, שהוא לא חש את המשמעותיות בחיים שלו, ולכן הוא סוג של "הזקן". ויותר מכך - יתכן והוא מנסה לעשות את מה שהזקן עושה בסוף חייו, כבר באמצע. בעוד הזקן מחכה לרגעי גסיסתו בשביל ליצור רגעים כואבים שמעניקים משמעות, הרי שהאוס שלא מעניק משמעות לחיים יצירתיים ומצילי חיים, מוצא משמעות דומה בסבל שאותו הוא חש באופן אקטיבי. לא כל כך בגלל הרגל (ויקודין) אלא בעיקר במישור הרגשי.

ולכן, בעוד הזקן הוא "המסביר" המטאפורי של הפרק, הרי שהנאנסת היא המסבירה בפועל. היא זאת שמסדרת את העניינים ומאירה אותם. היא זאת שמתארת את הקשר שבין סבל לבין משמעות להאוס (שלא מכיר את הזקן), אבל גם מספקת לו אופטימיות ונחמה.

ואם כבר, אני ראיתי את החולה השבועית בנאנסת עצמה, ובאופן ברור. אחרי הכל, הנפרולוג היה כל סוג של רופא עלי אדמות בכל הפרקים של האוס, אז לא יקרה כלום אם לפרק אחד הוא ישמש כפסיכיאטר. הניצוץ המוכר של האוס, זה שנדלק כאשר האוס עולה על הפתרון בפרק השבועי, נמצא בפרק הזה, אך ללא ניצוץ, ולמעשה כשפניו של האוס פונות כלפי מטה, וכשהוא מספר לנאנסת כי הסיפור היה אמיתי, אבל על אביו. זה היה הפתרון השבועי לא רק עבור הנאנסת (שמצליחה בגלל הסיפור להשתחרר ולספר את סיפורה שלה) אלא גם במידה רבה, עבור האוס עצמו.
אה... (ס´) / slayeret bojarsky / ‏02/03/2007 20:52
0
אני לא ממש רואה שום דבר ממה שאמרת בתוך הפרק. מבחינתי ההקבלה היחידה האמיתית בין האיש הגוסס להאוס הייתה באישוז שיש להם עם אבא שלהם. העניין עם האיש הזה שהוא היה לא לכאן ולא לכאן. הוא קיבל מעט מאד דקות מסך ולכן לא יצר אצלי איזשהו חיבור ועניין וכל העלילה שלו הייתה לגמרי על פני השטח. מצד שני, הוא היה תקוע שם ותפס זמן מסך. היה צריך או שהוא לא יהיה שם, או לתת לעלילה שלו זמן אמיתי ולהפוך אותה למשמעותית (ושכל הדאקלינגז יהיו מעורבים במקרה). זה לא כמו חולה מרפאה עם מקרה קטן ומשעשע שמתחבר ושופך אור על המקרה הראשי. הרגשתי שאמור להיות מאד אכפת לי מהאיש הזה והסבל שלו ומהוות שלו, והוא ממש לא הזיז לי.
והכי חשוב, כמו שכבר ציינתי, לא היה צריך לדחוף את בעלה המסכן המת של קמרון לתוך העסק. זה כבר ממש היה מיותר וסתם תפס זמן מסך.

כבר כתבתי למטה שמבחינתי החולה השבועית היא הנאנסת.

זה לא פרק גרוע. אבל זה פרק בינוני. ופרק בינוני זה בסדר ברגיל, אבל כשיש תחושה שהפרק הזה יכול היה להיות מבריק והוא יצא רק בינוני, זה עוד יותר גורע ממנו.
בצפייה שניה, לא ראיתי את כל זה / yushii / ‏02/06/2007 11:54
0
אבל ניתוח מרתק בכל מקרה, אהבתי :-)
ספויילרים כנ"ל / זלפה / ‏02/02/2007 01:37
0
איזה פרק מוזר. אני מרגישה שלמרות שהוא הכיל בתוכו המון פנינים, והיה מרתק, משהו מהאמינות של האוס אבד בעונה הזו.

ממתי רופא צריך לשבת לשיחות נפש עם בחורה שנאנסה? זה עניין למשטרה, זה עניין לעובדים סוציאליים. לא לרופא בבית החולים. וזה שהיא רוצה לדבר איתו-טוב, נו, זה באמת יפה מאוד. אבל הרבה חולים רוצים הרבה דברים, ושיחות אישיות וטיולים בפארק עם הרופא הכי מוכשר בצוות, זה לא ממש הגיוני.
העובדה שהאוס מקדיש לה זמן- על חשבון שעות העבודה, ושזה קורה בברכת המנהלת....הלו? מישהו שם ראה רופאים ובתי חולים לאחרונה?
גם הקטע עם קמרון היה מופרך לחלוטין. נו, באמת. עוד חולה שרוצה למות מיוסר רק כדי שמישהו יזכור אותו, והיא עוד משתפת פעולה...
שיכתוב לה מכתב או יצלם תמונה או משהו.

אחרי שתי עונות שהתרחשו בתוך מסגרת מסודרת ועם רצף הגיוני שאפשר להבין, באים הפרקים של עונה שלוש ומציגים עולם של מציאות הזויה לחלוטין.
אני לא אתפלא אם הכל הזיה, מפרק לפרק אני מרגישה שאני יותר אתפלא אם זה לא יהיה הזיה בסוף.

(אלא אם כן האוס החליטו שהם סדרת פנטזיה. ועוד מעט האוס גם ילחם בשדים שיזנקו מתוך האמ אר איי...)

האוס 3.12 ספויילרס / ofer / ‏02/02/2007 22:43
0
איזה כיף מצד דיוויד שור להיכנס לפורום הזה ולקרוא את ההערות שלנו לגבי הפרקים. הרי בדיוק אמרנו שאנחנו רוצים כיוון יותר קליל ופחות דיכאוני לסדרה, והנה בא הפרק הזה ו... רגע, מה? לא? הו וול, הוא בטח לא מבין עברית.

הפרק הזה מייצג פרפקט את מה שעונה 3 בעיני: טובה, מאוד אפילו, רעיונות טובים וחכמים, אבל גם מנוכרת, קרה, לא הסדרה בה התאהבתי.
הפרק היה אמור להיות מרגש, הוא היה אמור לגרום לי לכווץ את העיניים בעצב, והוא צעק את זה, אבל אני כנראה התחרשתי זמנית. אף טיפת עצב או רגש לא עברה מבעד לפילוספיה הקרה (אם כי די מעניינת) של הפרק.

החולה שנאנסה- יכול להיות שהיא הייתה כתובה טוב, רוב הסיכויים שהדמות שלה הייתה כתובה טוב, אבל לא ממש יכולתי לראות את זה מעבר למשחק המעצבן של השחקנית. לפחות באתי מוכן.
ומה יש לבחורות בלונדיניות עם האוס? הזיפים? המקל? האופנוע? זה בטח הסטטוסקופ.

קמרון- חברה שלי שנמצאת עכשיו בעונה 1 שאלה אותי, אחרי שסיפרתי לה שאפילו אותי קמרון התחילה להרגיז בעונה הזאת, איך יכול להיות שהדמות הכל כך שולטת, כל כך טובה, כל כך חמודה הזאת, הופכת לכל כך מעצבנת. לא ידעתי מה לענות לה. אני עדיין לא יודע מה לענות לה. אני רק יודע שבאותו רגע שקמרון הניחה את המזרק, רגע שהיה אמור לפחות לגעת בי קצת, אני לא הרגשתי כלום. וכשמדובר בקמרון- איטס א ביג דיל. לפחות בשבילי.
אבל מה שכן אהבתי בעלילה שלה, זה איך שהיא התכתבה עם העלילה של קמרון ב-2.01. שמה קמרון אמרה שזה לא בסדר לתת לחולת הסרטן ההיא למות לבד כי מישהו צריך לכאוב את המוות שלה, מישהו צריך לזכור אותה, ופה החולה מתחנן בפניה שהיא תיתן לו לגרום לה לזכור אותו. אולי בגלל זה היא הניחה את המזרק.

דיוויד שור אמר פעם שהוא יותר פילוסוף מאשר תסריטאי.
זה טוב? זה רע? פעם נורא אהבתי את האמירה הזאת. היום? זה לא רע, בכלל לא, אבל זה יכול להיות יותר טוב.

אבל נו, אני לא באמת יכול לכתוב הודעה שלמה על האוס עם רק דברים שליליים. חייב להיות משהו טוב. אז הנה: קדי! וואו, איזה טייסת קרב!

ולא הייתי מתנגד לראות עוד קצת את הלוקיישן הזה בפארק. הסצנת... אהמ, שולחן, של האוס וקדי הייתה מעולה.
אהבתי את ההגדרה שלך לעונה (ס´) / slayeret bojarsky / ‏02/03/2007 14:36
0
בשלב הזה אני די מזדהה.

הפרק הזה במקור אמור היה להיות פרק 13 ולא 12 ואולי מה שעכשיו יהיה פרק 13 והיה אמור להיות 12 הוא כן יותר קליל ומצחיק. אני לא ממש יודעת למה הם שינו את הסדר.

בכל מקרה, אני מקווה שבפרק הבא הסדרה תחזור להיות מה שהיא הייתה קודם, אני מתחילה קצת לחשוש.
האוס - 3.12 (ס´) / אורלי / ‏02/06/2007 00:14
0
אז אני שייכת לאלו שנהנו מהפרק, מאוד.
ובכלל, הפרק הזה הוא אחד היחידים בתקופה האחרונה שעורר בי מייד עם סיומו רצון לצפות בו שנית (לא עשיתי זאת, זמן לפעמים יכול להיות בעיה ...)

נתחיל מהקטע היחיד שבו מצאתי את עצמי לא נהנית, זה היה כשקמרון הייתה בחדר עם חולה הסרטן וסבלה את הצפייה במותו, ואני אמרתי לעצמי מילא היא שהיא כלואה שם איתו, אבל למה אנחנו צריכים לצפות בו ולסבול? (יותר נכון אני אמרתי לעצמי יאללה תמות כבר) אבל אז פתאום הבנתי למה הקטע הזה לא ממש מעניין וההשוואה הזו הפכה אותו למעיין בעיניי, וכך יצא שנהניתי בסופו של דבר גם ממה שלא נהניתי ממנו.
והעניין הוא כזה, הסיטואציה עם חולה הסרטן הזה היא מעצבנת, כי א.- זה בעיניי אכזרי להכריח אחרים לצפות בך סובל
ב.- היא כאילו לא מחדשת לנו שום דבר על קמרון -אנחנו כבר יודעים שבעלה מת מסרטן, אז יופי עכשיו היא צריכה לצפות שוב במישהו אחר מת מסרטן מול עיניה.
אבל אז הבנתי שזו בדיוק הנקודה של הסיפור הזה, הוא לא על קמרון למרות שהוא נראה כאילו כן, החולה הזה נתקל בקמרון במקרה, ובחר בה במקרה, הוא אומנם ניצל את מה שהוא שמע מהאחות כדי להשתמש בזה נגדה, אבל גם אם לא היה לה סיפור אישי רלוונטי, זה לא היה משנה לו, זה לא באמת שינה לו מי יהיה זה שיקנה לחייו את המשמעות שהוא בחר בה, באותה מידה שזו הייתה קמרון זה היה יכול להיות כל אחד אחר שיביט בו ברגעיו האחרונים ויזכור אותו. ולכן גם לא היה בסיפור הזה איזושהי נקודה מסקרנת או משהו לגלות על הדמויות, החולה לא חיפש משמעות, הוא ידע מה המשמעות שהוא רוצה, והמשמעות שקמרון סיפקה לו היא משמעות של קהל ולא של דמות.
המקרה של האוס והנאנסת, היה כמובן בדיוק הפוך, הבחורה לא יודעת מה המשמעות שאותה היא מחפשת, אבל היא יודעת או רוצה שדווקא האוס יספק לה אותה, וזה מה שמעניין גם אותנו כצופים וגם את האוס, מה היא רואה בהאוס שגורם לה לחשוב שהוא יהיה זה שיוכל לספק לה את המשמעות הזו. והגילוי המשמעותי בעיניי בסוף הפרק היה העובדה שהיא קלטה ממנו מסר של כאב שאחרים לא מבינים, ונראה לי שזו גם המשמעות שהיא חפשה ממנו, איך חיים עם כאב כזה, ולנו כצופים נותר לתהות האם באמת התחושה שאתה לא לבד בכאב, היא זו שמקלה עליך, או שזו הידיעה שאפשר לחיות עם כאב שאחרים לא מבינים.
במישור אחר - מה שמאוד אהבתי בפרק, שבתחילה הרגשתי כאילו אני צופה בהאוס של העונה הראשונה, מתחמק ממטופלים, קאדי רוצה שהוא יתחבר אליהם יותר כדי להיות יותר אנושי, והוא אפילו מאתגר את כל הצוות שלו בצורה המחנכת שלו.
אבל השיחות עם הנאנסת, והמשיכה רתיעה שלו מהשיחות האלה היו נראות כאילו זה לא היה יכול לקרות אם הוא לא היה באמת מנסה במהלך העונה הזו להפתח יותר ואז מתכנס לו שוב בקונכייתו. בכל זאת הוא נראה כאילו כברת הדרך שהוא עבר נתנה בו קצת את אותותיה, והיה יפה לראות איך כשזה מגיע לתחום הרגשי הוא הופך מזה שמלמד את כולם לזה שהולך ללמוד מכולם. והיה יפה גם לראות איך הוא ממשיך את הדברים שהוא אמר בפרק שלושה סיפורים על כך שיש נכון ולא נכון, רק שלא תמיד אנחנו יודעים לזהות אותו.
וכמובן שהיה יפה לראות איך העצות של הצוות מתאימות לאופי שלהם.
ויכולתי עוד להאריך בעוד כל מיני נקודות שאהבתי, אבל השעה כבר התאחרה לי אז אני לא.

זה מאד נחמד (ס´) / slayeret bojarsky / ‏02/06/2007 01:14
0
שלחולה הסרטן זה לא שינה מי הקהל שלו וקמרון לא הייתה דמות בשבילו וכו´, אבל בשבילנו היא כן דמות, ואנחנו כן היינו צריכים לשמוע בפעם המליון על בעלה המת בלי שזה יקודם לשום מקום. אז אם אין משמעות לכך שזו הייתה קמרון ואין שום משמעות לבעלה בכל הסיפור הזה, אז היא והסיפור פשוט לא היו צריכים להיות חלק מהעניין. וזו בדיוק הנקודה שלי.
אני חושבת (ס´) / זלפה / ‏02/06/2007 16:23
0
שכן יש משמעות לעובדה שזו קמרון. היה פרק שבו היא טוענת ש"אף אחד לא צריך למות לבד, בלי שיזכרו אותו". שהמוות של אנשים חיב לשנות משהו למישהו. ואני חושבת שעצם העובדה שהיא התלבטה, מראה שהיא כבר לא באותו מקום של פעם, אבל העובדה שהיא החליטה להניח למזרק ולהישאר ליד החולה, מראה שבסופו של דבר- היא עדיין כן.
היא אותה אשה שרוצה שלאנשים תהיה משמעות, ושחושבת שהמשמעות שלהם היא בזכרון של אלה שנשארים.

אם זו תפיסה נכונה או לא - זה כבר נושא לויכוח פילוסופי, אבל כן יש פה אמירה על הדמות.
אז אחרי (ס´) / אורלי / ‏02/06/2007 20:56
0
שכתבתי את זה, הבנתי עוד משהו (חוץ ממה שזלפה אמרה) לגבי איך אנו רואים כאן קצת פיתוח של הדמויות וההבדלים ביניהן.
הנקודה החזקה אצל קמרון היא מעורבות רגשית, היא רואה סבל ורוצה לעזור ולהיות חלק מזה היא לא רוצה להיות קהל, והנה היא נמצאת בסיטואציה שבה להיות קהל היא בעצם העזרה הכי גדולה שהיא יכולה לתת. האוס לעומת זאת, היה מעדיף בדיוק את ההיפך לעזור לאנשים בלי להיות מעורב רגשית, להיות רק קהל בחיים שלהם, והנה הוא מוצא את עצמו בסיטואציה שבה העזרה היחידה שהוא יכול לספק דורשת ממנו מעורבות רגשית. בסוף הפרק אני חושבת שזה כן צעד משמעותי עבורם לספק לזולת את מה שהוא רוצה באופן שמנוגד לאופיים, ונראה לי במיוחד שלמרות שהם עמדו במשימה, בבסיס הם די נשארו עם השאלה, האם הם באמת סיפקו עזרה במה שהם עשו, וגם לנו השאלה הזו נותרה קצת פתוחה אני חושבת.
מה אני אגיד לך (ס´) / slayeret bojarsky / ‏02/07/2007 12:02
0
אני שמחה בשבילך שאת מוצאת טעם לכל העלילה איתה ושנהנית מהפרק כל כך. בשבילי, כמה שלא תמצאו הררי משמעות וחשיבות לנוכחותה של קמרון שם, זה היה מיותר וסבלתי מזה ושום מידה של ניתוח לא תשנה את העובדה. אז אני אתן לכם להינות מזה וזהו.

x