קישורים ממומנים

האוס פרק 4-16 (ספויילרים)

0
מאת אלמה
יום שלישי, 20 במאי 2008
טוב, אני קוראת כאן די הרבה ואף פעם לא אמרתי כלום, אבל עכשיו אני חייבת.
איזה פרק סיום מצוין היה לעונה 4 (שהיא כרגע העונה החביבה עלי ביותר).
אמנם היה פחות מותח מהחלק הראשון ששודר בשבוע שעבר, אבל עדיין פרק מעולה, שמראה את הדמויות בשיאן, וגרם לי לחבב את וילסון בצורה שלא חשבתי שאוכל אי פעם.
קמרון ופורמן לא העיקו יותר מדי, צ´ייס היה יפה כהרגלו, החדשים פשוט לא היו מעניינים מספיק (למרות הגילוי על 13 והמחלה שלה), פחות מדי קאדי, והאוס היה הכי קרוב לאנושי שיכול להיות עם מה שהוא מוכן לעשות עבור החבר שלו.
וכרגע לדעתי אמבר היא הדמות הטובה ביותר מכל החדשים. חבל לי עליה. יצאתי די בהרגשה כבדה מהפרק.
שיתוף
כתבתי משהו לתנועת הצופים (ספ´) / איימס / ‏20/05/2008 16:35
0
אז אולי יתפרסם בהמשך, אבל דעותי בדיוק ההפך משלך :)
פרק יותר טוב מהקודם, החדשים מעניינים יותר מהישנים :-) משעשע.
חדשים / ישנים / אלמה / ‏20/05/2008 17:08
0
איכשהו הרגשתי שקאטנר וטאוב הם חביבים אבל לא מספיק מעניינים או תורמים לפרק. ו- 13 כל כך מסתורית שאין לה כמעט שום אישיות משל עצמה.
את פורמן וקמרון אמנם לא סבלתי, אבל לפחות הצלחתי לגייס איזשהו רגש כלפיהם. גם זה משהו.
איזה פרק (ס´) / זלפה / ‏20/05/2008 17:25
0
עצוב. אני לא יודעת אם נותרה עין אחת יבשה בצפייה הזו, אצלי ה"ברזים נפתחו" והדמעות זלגו מעצמן.
אמבר במותה הפכה הרבה יותר אהובה מאשר בחייה. בתור גוססת היא התנהגה כל כך יפה. ברוך, בצלילות, בקבלה שלוה.
האוס עם המוכנות שלו להקריב למען וילסון, והרצון שלו למות - לעבור לעולם בלי כאב. וילסון שאכן שונא (?) אותו בסוף, ובורח למרות שהאוס מתעורר ומתבונן בו...האם הצליחה אמבר במותה במה שלא הצליחה בחייה- להפריד את האוס מוילסון?
והיי, זה כל כך לא פייר. זה לא שהאוס באמת אשם. תאונות קורות.
אוי, היו כל כך הרבה דברים יפים בפרק הזה.קאדי שישנה על כורסת בית החולים כשהיד שלה שלובה בזו של האוס...פורמן קמרון וצ´ייס שיושבים לאכול יחד במסעדה, קמרון שמנחמת את וילסון. כל כך הרבה יופי וכל כך הרבה עצב.
אני בהחלט חושבת שלחדשים נוסף עומק. גם 13 עם ההנטיגטון שלה, אבל בעיקר הבחור ההודי שסיפר על הוריו שנשדדו ונהרגו בזמן שהיה בן שש. הסדרה הזו (כמו החיים) לא מפסיקה להזכיר לי איך כל אדם הוא עולם ומלואו. ואיך כל עולם כזה הוא כל כך מורכב ומלא ועשיר, ובעל משמעות.
ומכאן לעולם האסוציאסציות המורכב שלי:
תגידו, הקטע של האוס ואמבר באוטובוס- הזכיר לעוד מישהו את דמבלדור והארי פוטר ב"הארי פוטר 7?"
אני ממש מקוה שיהיה עוד פרק וזה לא סיום העונה עכשיו. אני רוצה את הפרק הבא- עכשיו! (אם כי ברור לי ש"אי אפשר תמיד לקבל את מה שאני רוצה..." אבל אם כבר אסוציאסציות, אז מותר לי לשאול, כמו מרגול "למה לא? תגיד לי למה לא?")
פרק יפהפה.
כן! (ספ´) / איימס / ‏20/05/2008 17:42
0
בפרק שעבר כל קטעי האוטובוס הזכירו לי את קינג´ס קרוס בסוף הארי פוטר 7, ובפרק הזה הבנתי לגמרי למה, אחרי הסצינה של אמבר והאוס.
וואי ואם כבר, / most_unstable_one / ‏24/05/2008 14:32
0
אז לא קשור להאוס אבל
*ספוילר לאחד מארבעת הפרקים האחרונים של לוסט בעונה הרביעית, מצטערת אבל לא זוכרת כרגע איזה*

אם כבר הארי פוטר 7, אז הסצינה של ריצ´רד שבא אל ג´ון הילד כדי לספר לו על בית הספר שלו ועל זה שהוא מיוחד כ"כ, מזכיר את הקטע בו דמבלדור מבקר את וולדמורט הילד

ספ´ הראי פוטר 7 אז גם מעליי / most_unstable_one / ‏24/05/2008 14:32
0
למרות שכבר ריצא בעברית, אבל בכל זאת
וול (ס´) / slayeret bojarsky / ‏20/05/2008 20:26
0
זו הייתה חווית הצפייה המזעזעת ביותר של חיי. אני לא ממש רוצה לפרט את הסיבות פה, אבל אני בטוחה שרובכם מבינים. אני לא יודעת אם אני אי פעם אוכל לראות את הסדרה הזו שוב, את הפרק הזה בטח שלא.

~חיבוק~ / מירב / ‏20/05/2008 20:49
0
מצטערת שאת מרגישה ככה, אני מקווה שתשני את דעתך לגבי להמשיך לראות את הסדרה אחרי שתתאוששי מהטראומה

אני לעומת זאת מאוד אהבתי את הפרק, אחרי הפרק הקודם לא חשבתי שהחלק השני יוכל להיות באותה רמה אבל הופתעתי לטובה.

הסצינה של האוס ואמבר בסוף באוטובוס הייתה כל כך כואבת. הייתי עם דמעות בסוף הפרק.

אני רוצה לראות את הפרק הזה שוב אבל נראה לי שאני צריכה קצת זמן להתאושש.

תודה מותק / slayeret bojarsky / ‏20/05/2008 20:53
0
וחיבוק בחזרה.

שלא תביני לא נכון, זה היה פרק מעולה. אבל זה כאילו שמישהו ישב וחשב איך אפשר להכאיב לי בצורה הכי טובה ואז ישב לכתוב את הפרק הזה.

~ עוד חיבוק ~ / אורלי / ‏20/05/2008 22:19
0
לא יודעת אם אני צריכה לומר את זה, אבל לפני ההודעה שהשארת היום בפורום על הפרק הקודם, לא הבנתי למה את לא מתייחסת אליו, והיו לי הרבה תרחישים בראש (שאני לא ממש אכנס אליהם, רק אסתפק בלומר שאף אחד מהם לא היה נכון). כך שיצא לי לחשוב גם עלייך במהלך הצפייה בפרק הנוכחי, וחשבתי לעצמי, שאם יכולת לא להתייחס לקודם אחרי שצפית בו (כמו שאמרתי אף אחד מהתרחישים שלי לא היה נכון) הפרק הזה בטח יגרום לך אפילו קושי גדול יותר להתייחס אליו.

אני יכולה רק לשלוח לך עוד חיבוקים בתקווה שהם יצליחו להפיג קצת את הכאב מהנקודות שהפרק לחץ עליהן.
~ חיבוקים חמים ~
תודה גם לך יקירתי / slayeret bojarsky / ‏20/05/2008 22:33
0
אם לא הייתי כותבת על הפרק הקודם, סביר להניח שבאמת לא הייתי כותבת על זה, אבל כבר כתבתי והכרזתי שאני הולכת לצפות בו אז אמרתי נו, שיהיה. הרי אם אני לא אגיב גם יידעו למה, אז איי מייט אז וול סיי איט.

לא יודעת אם / אורלי / ‏20/05/2008 22:22
0
מתאים לומר כאן ברוכה הבאה, כי את בסביבה כבר הרבה זמן, אבל יופי שעשית את הצעד והתחלת גם לשתף אותנו בדעותייך.
אם לא תשתפי, איך נדע?
! - ספוילר קטנטן לפרק / chica / ‏21/05/2008 04:12
0
פתאום הייתה לי הארה לקבי קאטנר שאני חייבת לשתף כדי שתגידו לי אם אני משוגעת שאני חושבת את זה, מפגרת שלא חשבתי על זה קודם, או מפגרת כי כולכם עליתם על זה כבר וסתם לא קראתי שרשורים קודמים. כל הזמן הזה, אני פשוט הנחתי ש"קאטנר" הוא שם הודי - אפילו לא שקלתי שזה לא.

אבל כשקאטנר אומר:

"I´m an Indian names Kutner. What do you think happened to my parents?"

הוא בעצם מתכוון שקאטנר הוא לא שם הודי, ושהוא כנראה אומץ ע"י משפחה אחרת ואימץ גם את השם שלהם. והרי Kutner, הוא קוטנר, זה שם משפחה כמעט לגמרי יהודי - רוב הKutnerים שמצאתי באינטרנט הם יהודים. היתכן - ואני שונאת להשתמש בביטוי הזה, אבל ווט דה הל - שהוא אחד משלנו?

(או לפחות בעקיפין?)
אני בספק (ס´) / Shlamko JR / ‏21/05/2008 10:42
0
מכסת היהודים היא דיי מלאה בהאוס בהתחשב בעובדה שיש לנו 2 דמויות יהודיות (טאוב ווילסון) ועוד שחקנית יהודיה שאולי גם הדמות שלה היא יהודיה.
ספ´,4X16 / אדאמה / ‏21/05/2008 11:19
0
והאוס כמעט מקים "כת יהודית חדשה"...
קאדי / chica / ‏21/05/2008 15:55
0
בטוח יהודיה - זה הוזכר בעבר, וגם ראו חנוכיה יושבת על מדף בבית שלה, ועוד קצת יודאיקה...

גם אני חשבתי שזה לא סביר פשוט בגלל כמות היהודים בסדרה הזו, אבל הרעיון שהוא רק אומץ ע"י זוג יהודי הוא לא לחלוטין בשמיים. אולי.
לא הקדשתי לזה מחשבה / זלפה / ‏21/05/2008 14:43
0
עקב כל עומס האירועים שהיו אתמול בפרק. אבל את בהחלט צודקת!הוא כנראה אומץ וקיבל את שם המשפחה של המאמצים...(אם כי זה לא הופך אותו ליהודי אלא אם כן הוא התגייר. וזה לא נראה ככה...)
וואו - ספ´ 4X16 / אדאמה / ‏21/05/2008 08:39
0
כאילו, באמת וואו. איזה פרק.
אני לא אכתוב שום דבר משמעותי, עד שאני לא אראה אותו שוב.
ברמה הטכנית יותר, זה קצת יותר קל.
איזו דרך מדהימה לסיים את הסיפור של אמבר.
עושה גם רושם שהבמאים מצאו את הדרך לשלב את השלישיה הישנה עם זו החדשה.
בימוי מדהים, ביחוד הקטעים על האוטובוס, וביחוד בהזכרות האחרונה, כשהאוס, מבין, זוכר, נואש, אומר לאמבר אל תקחי את הכדורים.
והיא לוקחת.
חוזרים למציאות לשניה, וחוזרים לזכרון, לתאונה, ולשבץ של האוס.

וואו, איזה פרק.
האוס - פרק 4-16 (ס´) / אורלי / ‏23/05/2008 19:02
0
ועכשיו מגיעה גם קצת התייחסות שלי לפרק עצמו...
עופר כבר ציין בתגובות למה שכתבה יפה איימס בתנועת הצופים, שהפרק הזה היה יותר מרגש והקודם יותר מרשים, וחשבתי לעצמי שאפשר לראות כבר בשמות של הפרקים משהו שמעיד על טיבם.
הראש של האוס- הפרק ניכר בהתייחסות שכלית יותר של הצופים שמנסים יחד עם האוס לפתור את תעלומת השכחה שלו.
הלב של ווילסון- כשלב כמובן מתאר את הרגש, והפרק הזה פנה הרבה יותר לרגש של הצופים, שרוצים להציל את אמבר בשבילה, בשביל ווילסון או אולי בשביל האוס- אבל מאוחר מדי מכדי לעשות משהו, וליבו של ווילסון נשבר.

בקשר לעניין התאונות קורות, שווילסון לא צריך להאשים את האוס, אני לא יודעת אם הם התכוונו לכך אבל, בפרק הקודם היה נראה לי שלווילסון הרבה יותר איכפת מהאוס מאשר מאמבר, הוא כל כך דאג להאוס, ואפילו לא שם לב שאמבר לא עונה לו שעות.
ואולי זה לא בדיוק נכון, אבל היה נראה לי שהפרק הזה, כל ההתנהלות של ווילסון נבעה בין היתר גם מתחושת אשמה על כך, שהוא לא היה שם. הוא לא דאג לה כשהיא הייתה צריכה אותו, ובמקום בקשר שלו, הוא היה עסוק כמו תמיד בקשר שלו עם האוס. ובלשמור על האוס מלפגוע בעצמו. וכשבסוף מסתבר שהדאגה הזו לא רק הפריעה לקשר שלו עם אמבר באותו האופן שבו היא הפריעה ביחסיו הקודמים כשהנשים שלו הרגישו מוזנחות בגלל תשומת הלב שהוא מקדיש להאוס, אלא גם בפועל אמבר נפגעה בסופו של דבר כי היא הרגישה צורך לשמור גם היא על האוס מפני עצמו בשביל ווילסון. נראה לי שזה קצת לא אנושי לא להרגיש אשמה וכעס על עצמו, ועוד יותר לא אנושי, לא לראות בהאוס את האשם בכך, מפני שהוא לא יכול עדיין להודות בכעס שלו על עצמו.
מאותו מקום גם הבנתי את הבחירה של ווילסון בחייה של אמבר על פני חייו של האוס.
האוס כל כך נותן לווילסון את המקום של זה שצריך לדאוג לו בין אם מתוך בחינה של האיכפתיות של ווילסון ובין אם מתוך חוסר איכפתיות, ואני חושבת ששניהם הבינו הפרק את המחיר שאופן היחסים הזה יוכל לגבות מהסביבה.
האוס שיודע שווילסון הבין זאת מפרש זאת כווילסון ישנא אותי או לא יאהב אותי יותר, אבל אני חושבת שווילסון לא מסוגל לשנוא את האוס, אני חושבת שווילסון פשוט לא מסוגל להמשיך להיות בתפקיד הקודם שהוא מילא בחייו.

ואפשר כמובן גם לדון בשאלה האם זה נכון להעיר מישהו רק כדי שיספיק להיפרד מהחיים, והאם צ´ייס מהפנט כזה טוב, שהוא יכול לגרום לכולנו לחשוב על הפרק הזה בלי להיעצב...
ייאקס (ס´) / slayeret bojarsky / ‏25/05/2008 22:08
0
13 להאוס בפרק 408:

Tomorrow you could get hit by a bus

יפה, לא חשבתי על הקשר הזה (ס´ / אורלי / ‏25/05/2008 23:06
0
כשהיא אמרה לו את המשפט הזה, אבל בצפייה הערב הייתה לי תחושה של קשר מאוד חזק לפרק האחרון.
קודם כל ברור היה את עניין גילוי ההאנטיגטון, חוץ מזה האמירה של ווילסון על כך ששוב בחרת לסכן את החיים שלך. וגם
איזה אנטר מעצבן, מי מנהל את הפורום הזה...(ס´) / אורלי / ‏25/05/2008 23:16
0
וגם, המשפט של 13 בסוף הפרק השמיני ששיכנע את האוס לא לפתוח את המעטפה,

You spend your whole life.. looking for answers. Because you think the next answer would change something, maybe make you a little less miserable. And you know that when you run out questions you don´t just run out of answers... you run out of hope. (slight pause) You glad you know that?

זה תיאור די מדוייק של מה שעובר על האוס בפרק הזה.
לול (על הכותרת) / slayeret bojarsky / ‏26/05/2008 10:08
0
וכן, יש קשר מאד חזק בין הפרקים.
מה שמזכיר לי (ס´) / אורלי / ‏26/05/2008 23:34
0
שבפרק האחרון כשקאטנר בא להיפרד מאמבר עדיין הייתה לו הבעה טיפה מחוייכת על הפנים שנראתה לי קצת לא במקום, כך שכשראיתי את פרק 408 השבוע והוא אמר משהו בסגנון של "זו ההבעה הקבועה שלי", אני הרגשתי שאני יכולה להעיד שזה באמת כך, וזה אולי לא יפה, אבל זה נורא הצחיק אותי...
משהו מדהים (ספ´ פיילוט האוס ו-416) / בן / ‏28/05/2008 14:48
0
אחרי שראיתי את הפרק המדהים הזה, אמרתי לחבר שלי שהוא חייב לראות את הסדרה הזאת מההתחלה, ולא אכפת לי גם לראות איתו את כל העונות מחדש כי בכל מקרה אני שוכח דברים מהר.

אז אתמול צפינו בפיילוט. אז דבר ראשון איזה יופי לראות את ההתחלה של הכל. אבל אז הגיעה סצינה שפשוט הכניסה אותי לשוק.

קאדי אומרת להאוס שהוא חייב לה שעות קליניקה בגלל שהוא כל הזמן מבריז מכך ולא עושה את עבודתו, ואז האוס אומר: כמו שהפילוסוף המפורסם ג´אגר אמר פעם - You cant always get what you want

הולי. שיט.
זה רפרנס / slayeret bojarsky / ‏28/05/2008 15:02
0
שחוזר על עצמו לאורך כל הסדרה, בין אם באמירת המשפט ובין בגרסה כלשהי של השיר. אאז"נ, זה מופיע גם בפרק הסיום של העונה הראשונה ופרק הסיום של העונה השנייה.
באמת? / בן / ‏28/05/2008 15:38
0
כמו שאמרתי, הזכרון שלי די מעורער במהירות, אבל עדיין, כשאתה רואה את הרפרנס הזה בפרק הראשון של הסדרה ואז בפרק האחרון של העונה הנוכחית - אותי אישית זה הדהים.

תודה על ההעשרה
באמת :) / slayeret bojarsky / ‏28/05/2008 20:55
0
אותי זה לא הדהים כי כבר התרגלתי, אבל זה העלה לי חיוך קטן מבעד לשלל הדמעות.
סבבה, נתחיל לחפש את זה / בן / ‏29/05/2008 15:51
0
אין כמו להתחיל לראות את כל הסדרה מחדש.

דרך אגב, מאוד נחמד לקרוא את הדעות שלך על הפרקים השונים, למרות שיש לא מעט מקרים שהן מנוגדות לגמרי למה שאני חושב.

נשמור את הוויכוחים לעונה החמישית :)
לראות מההתחלה זה תמיד כיף / slayeret bojarsky / ‏29/05/2008 20:40
0
אני פשוט חרשתי על שתי העונות הראשונות המון, אז יעבור קצת זמן עד שיהיה לי חשק לראות אותן שוב.

תודה, זה נחמד לשמוע :) ניפגש בעונה חמש.
x