קישורים ממומנים

דולהאוס - בלי ספוילרים.

936397638
מאת מיקה user
יום שלישי, 22 בדצמבר 2009
הרבה אנשים מדברים על כך שבעקבות הביטול, הסדרה פתאום תפסה תאוצה. אבל הנה נתון מעניין: הידעתם שפרק בסדרה ממוצעת בטלויזיה, שאורך הפרקים שלה הוא בסביבות ארבעים דקות, לוקח 8 ימי צילום? 7 ימי צילום לפרק נחשבים לפרק זמן מאוד מצומצם, שמנסה להתאים את עצמו לתקציב "מזערי" (נגיד, "צווארון לבן" צולמה בפורמט של שבעה ימים לפרק).

אם באחד עשר בנובמבר כבר כתבנו על הביטול בפורום, אז זה אומר שמהעשירי, פלוס מינוס, ידעו על הביטול. מהעשירי ועד ליום הצילום האחרון עברו פחות מארבעים יום, ועוד היה באמצע חג ההודיה - שבו יש ארבעה ימי חופש, לא שניים (שבת ראשון) כמו בשאר הזמן. כלומר, במקרה הכי מירבי, הם היו בעיצומו של הפרק הרביעי מהסוף כשהתקבלה הידיעה, ויותר הגיוני שרק שלושה פרקים מהסוף זה באמת היה "הסוף".

ועכשיו מתחיל החלק עם הספוילרים, אז נעשה אותו בהודעה נפרדת.

ההודעה מקושרת לסדרה בית הבובות
שיתוף
ועכשיו ספוילרים כלליים לפרקים ששודרו עד הלום / מיקה user / ‏22/12/2009 19:01
936397638
למעשה, כבר בפרקים הראשונים ששודרו אחרי ההודעה על הביטול, אנשים העירו ש"רואים שג'וס מזדרז לסגור את כל הקצוות", וכמה חבל שדווקא עכשיו הסדרה בוטלה. ובכן, חצי מהפרקים האלה בכלל צולמו הרבה לפני ההודעה על הביטול. למעשה, הם צולמו הרבה לפני שהתקבלה הידיעה להעיף את הסדרה מהסוויפס של נובמבר! (שהיא כמו הרמז המטרים על סיגרת הבסטה באופן סופי).

אז מה זה בעצם אומר?
יכול להיות שהם הוסיפו את עניין ה"דוויט מחליטה לשלוח את אקו לעליית הגג" ברגע האחרון - אולי אפילו במה שנקרא "פיק אפ שוטס" והכניסו את זה לפרק 9, כדי שיוכלו למקם את פרק עליית הגג בשלב מוקדם יותר. אבל כל שאר הדברים - כל השאר - היו ההתפתחות הטבעית שג'ו ייעד לסדרה.

סתם, זה מסוג הדברים שמסתובבים לי בראש, ואני עוד לא כל כך סגורה על מה המשמעות שלהם, אז חשבתי לחלוק את זה אתכם, ולראות.

אני חושב (אין ספויילרים) / אדם / ‏22/12/2009 19:30
0
שג'וס כן ידע שיבטלו אותו, ממש כמו שהוא חשב שיבטלו אחרי עונה 1.
אני מאמין שהוא בנה את הסדרה (כמו בבאפי ואפילו יותר קיצוני) במכוון בצורה של קשת מאוד סגורה, וסגר את כל הקצוות.
לי, למשל, מאוד הרגיש באפיתת' 1 שג'וס סוגר המון קצוות.
אם היו מסיימים את הסדרה בעונה 1, אז הפרק הזה בפני עצמו היה הסיבה לכל הפרקים לפניו. הרעיונות שמועלים בפרק הזה הם שידרוג של הרעיונות, גם הקטנים ביותר, שהועלו בפרקים השונים בעונה 1.
לעומת זאת, בעונה 2 ובעיקר אחרי אפיתת' 1 הסדרה בנתה מספיק את הרקע שלה ויכלה להכנס לקשת עלילתית רחבה ועמוקה ואכן כך עשתה, כמו שכולנו חיכינו לראות. יש שם הרבה סגירת קצוות, אבל היא הכרחית מכוונת ולא מזורזת כי היא כך מאפשרת לקדם את העלילה הרבה יותר.

אאל"ט לפרק האחרון בסדרה קוראים אפיתת' 2
אם ימשיכו אותם בכל זאת לעוד עונה, הפרק האחרון הבא יהיה אפיתת' 3 וכן הלאה? אני משועשע.
~grr~

כנראה שהוא פשוט היה אחראי / darthziv user / ‏23/12/2009 01:21
106603848
והבין לבד שהסדרה כנראה תבוטל ושחבל להשאיר קצוות פרומים

x