קישורים ממומנים

דולהאוס ספוילרים 211

727743321
מאת bosco user
יום שבת, 09 בינואר 2010
OMG OMG OMG OMG OMG OMG
זהו, זה כל מה שאני יכול להגיד בינתיים. ג'וס הזה...
למה? למה זה בוטל?! איזו סדרה נפלאה!!

ההודעה מקושרת לסדרה בית הבובות
שיתוף
דאם!!! ~sp~ / slayeret bojarsky user / ‏09/01/2010 15:27
793969860
~sp~

ג'וס - עשית זאת שוב! אפילו כשסונדרס ירתה בבנט (אווץ! מסכן טופר...) לא חשבתי על בויד. מבריק. מה זה אומר? הוא רע? הוא לא רע? מה הולך שם? נהדר.

וול, ג'וס לא איבד את זה ולא נעליים.

ג'וס / עמיצי / ‏09/01/2010 17:04
0
הוא רק איבד את המיקוד ואולי גם את התאווה שהיתה לא פעם. אז הכישרון לא התנדף בין לילה, אבל זה לא חוכמה להרוג דמויות באופן רנדומלי ופתאומי ליצור מצבים חוזרים ונעשים יותר מורכבים של מי בוגד במי ולמה.
בינינו, קצת נמאס, לי, מכל הקטע הזה של אנשים בוגדים באנשים שבוגדים וכל זה.
זה *לא* מעיד על כתיבה יותר טובה

אני מסכים (ספוילרים) / דור user / ‏09/01/2010 17:36
923439693
הפרק לא היה כתוב בצורה טובה, וטוויסטים והריגת דמויות גם כן לא מעידים על כך. בטח לא טוויסטים כאלה - הגילוי אודות ויסקי בסוף העונה הראשונה היה טוב הרבה יותר לדעתי.

אני מאוד מסכימה עם מה שכתוב אחרי המקף :-) / מורן user / ‏10/01/2010 19:50 ללא תוכן
215842276

אגב, רציתי להוסיף משהו בעניין (ספוילר פרק 11) / מיקה user / ‏11/01/2010 19:44
936397638
כשהם אמרו שוויסקי היא "סליפר ספיי" זה היה הכי לא מתקבל על הדעת. כבר ראינו סליפר ספייס של רוסום - הם רובוטים.
וויסקי, לעומת זאת, נאמה נאום שלם לפני שירתה בבנט - נאום שמצדיק את מה שהיא הולכת לעשות (לפחות בראש שלה). נאום שנובע מהסלידה העמוקה שלה לטופר, והכעסים שלה על מה שהוא עשה לה. כלומר, סליפר ספיי היא בטח שלא.

אני מניח / אדם / ‏11/01/2010 22:39
0
שהיא פשוט שיתפה פעולה עם בויד.
למרות שזה קצת לא מסתדר עם הפרידה שלהם מלפני-כן.

בדיוק (ספויילר) / מורן user / ‏12/01/2010 00:30
215842276
אני שונאת שעושים את זה. אני שונאת שמראים לנו משהו שמתאים למה שרוצים שנחשוב כדי שהטוויסט בסוף יהיה מפתיע יותר, אבל כשמסתכלים אחורה זה פתאום לא הגיוני. כל הכיף בטוויסט הוא שהוא גורם לך להסתכל אחורה ולהגיד "אה, כשחשבתי שהם עושים X, הם בעצם עשו משהו אחר".

ספוילרים חמורים! / דור user / ‏09/01/2010 17:35
923439693
איכשהו, צפיתי את הטוויסטים מראש. ברגע שסונדרס הופיעה במעבדה ידעתי שהיא תהרוג את בנט, וברגע שבויד הגיע להציל את אקו על הכסא ידעתי שהוא הבוס הגדול (אבל זה היה קל יותר).
אני לא זוכר כל כך את הפרק השלושה-עשר. האם בויד היה שם? מה הוא עשה? נראה לי שכדאי לצפות בפרק הזה שוב לפני הפרק האחרון בסדרה.

אאל"ט - לא (סוג של ספוילר לאפיטאף 1) / מיקה user / ‏09/01/2010 20:09
936397638
וויסקי אבל כן היתה שם וחיכתה לו.

אני מאוד אוהבת אתכם (ספוילרים) / מיקה user / ‏09/01/2010 20:14
936397638
אבל - are you for real?

זה היה כמעט משעם.
הייתי אדישה להכל.
כן, היה חצי עצוב על טופר, אבל לא באת.
הדבר המעניין היחיד היה בעיני שקרוליין בכלל השאירה את בנט במעבדה כדי להציל אותה - מה שהופך את כל האובססיה של בנט אליה למופרכת משהו. כלומר, אני יכולה חצי להבין את זה, אבל לא לרמה של להרוג אותה. פסדר, נעלבת שהיא חושבת שאת חלשה וצריך להגן עליך. אבל בחייאת, להרוג אותה?

אני די בהלם שגם אתה וגם סליירת מתרגשים מהפרק הבינוני-מטה הזה, וחושבים שהוא מהווה איזושהי הוכחה חוץ מזה שקלירלי - ג'וס איבד את הצפון. והמזרח. והמערב. אולי נשאר לו קצת מהדרום, אבל גם זה מרגיש די מוטל בספק.

טוויסטים צפויים רצח, התפתחות צפויה רצח, ובויד בכלל היה צפוי רצח. לרגע כמעט הופתעתי כשהיה שם החנאג' הצעיר, כי זה היה לחלוטין out of pattern אבל ג'וס החדש לא אכזב אותי, ובחר בטוויסט צפוי דווקא.

מסכים עם מיקה / עמיצי / ‏09/01/2010 23:39
0
ג'וס איבד את דרכו ובעיקר יורה לכל הכיוונים וטים מיניר (שביים) זורם עם זה.
that said, השחקן שמשחק את טופר עושה עבודה טובה כשהבמאי והעורך לא יורים לו ברגל וגורמים לו להיראות יותר מדי מאוהב אין יור פייס. קצת עדינות לא היתה מזיקה פה ומרגשת יותר.
ומה והצפון?
בדרמות של גיבורים בטח כלל יש את אותו סיפור - גיבורים צריכים לאזן בין חובותיהם המוסריות לבין הרצון שלהם להיות חלק מהאנושות, לחוות אהבה, משפחתיות וחברה. כל הסדרה באפי היתה על זה. פיירפליי היתה על גיבורים שעברו תהליך של אכזבה מעצם העניין ובחרו באורח חיים אחר תוך כדי שהם נגררים שלא ברצונם לאינטריגות (בגלל ריבר) שמכריחות אותם שוב להיות גיבורים.
למעשה באפי ופיירפליי מתחילות מנקודות מוצא דומות - הדמות הראשית הבינה שלהיות גיבור/ה זה לא כזה כיף ובוחרת לחיות בצורה אחרת, רק כדי לגלות שזה לא ילך לה.
אני עדיין בדעה שהבעיה המרכזת של דולהאוס היא בניסיון שלה לחדשנות (לכאורה) אבל זה לא ממש היה אף פעם הייחוד של ג'וס. גאון, לא גאון, הוא בעיקר עשה דברים כמו האחרים אבל יותר טוב, יותר מצחיק, יותר מעניין, יותר דרמטי. הוא היה מאסטר של שילוב ז'אנרים שונים שיכילו קשת גדולה של רגשות ויניעו את הצופים לכיוונים מנוגדים אבל העלילות לא ממש היו מקוריות (ברובן) ואולי טוב שכך.
איחולי לג'וס - לך בקטן, ספר סיפור פשוט ואל תסבך.

גם אני אוהבת אותך / slayeret bojarsky user / ‏10/01/2010 15:22
793969860
אבל אני אשמח אם פשוט תכתבי שאת לא מסכימה ולא אהבת בלי לתהות כל שבוע מחדש איך אני יכולה לחשוב ככה. עובדה, ככה אני חושבת.

יקירה, / מיקה user / ‏11/01/2010 19:41
936397638
עם זה שאתם אוהבים את הסדרה הסתדרתי. כלומר, תכל'ס אין ולא היתה לי עם זה בעיה. אבל אני בשוק כשאתם מציינים שהיא עילוי, או שזו הוכחה שג'וס לא איבד את זה.
אני יכולה להבין ניסוחים כמו "בעיני ג'וס לא איבד את זה בכלל" אבל "וול, ג'וס לא איבד את זה ולא נעליים" זו קביעה נחרצת שמעידה לגבי הכלל, וגורמת לי לתהות (שוב) בקול רם, איך יכול להיות שאתם לא רואים שזה לגמרי באיבוד.
וגם בכל פעם שאנשים יתפעלו מטוויסטיים צפויים או ממהלכי עלילה מופרכים וחסרי שחר - אני אתהה מחדש איך אנשים עם כל כך הרבה ניסיון בטלויזיה, שחזו טוויסטים באמת קשים לפיצוח, פספסו "טוויסט" כל כך מתבקש.

ובכל זאת / slayeret bojarsky user / ‏11/01/2010 21:56
793969860
אנ י מבקשת - די עם זה.

אני לא בטוחה ~sp~ / מורן user / ‏10/01/2010 19:52
215842276
שזה בגלל שהיא נעלבה שקרוליין חושבת שהיא חלשה. אני חושבת שזה בגלל מה שהיא אמרה לקרוליין - היא היתה הראשונה שהתעניינה בה אי פעם. אני מניחה שמבחינת בנט היתה שם בעצם התאהבות. היא הרי סלחה לקרוליין על הניצול וביקשה להיות יחד איתה בזה. אני חושבת שמה שפגע בה זו פשוט העשיבה - ולא משנה בכלל למה היא עזבה אותה.
מה לעשות שנותנים למסכנה לשחק רק פסיכיות?

אני לא יודעת למה ~sp~ / מורן user / ‏10/01/2010 19:55
215842276
אבל כשהופיע שם הצעיר, והוא היה חצי בחושך, משום מה היה נדמה לי שזה ויקטור. ואז... זה באמת היה יכול להיות מעניין (לא הגיוני במיוחד, אבל מה הגיוני בבויד?)

~sp~ / badhen user / ‏09/01/2010 23:14
1060110000
את בנט חזיתי (אבל זה עדיין היה עשוי בצורה נהדרת), אבל את בויד כל כך לא. ועכשיו אני כולי מבולבלת ולא מבינה מה הולך. מי רע, מי טוב, מה הייתה המטרה בכל העניין הזה.
האמת שטיפה התאכזבתי מהגילוי המלא של מה שהלך בין קרוליין לבנט. העדפתי לחשוב שקרוליין באמת כלבה מרושעת. למה לא? למה לעשות אותה צדיקה נודניקית כזאת?

אף אחד לא אמר... ~סםוילר 2:11~ / מיקה user / ‏10/01/2010 04:33
936397638
שבויד עושה היגיון מבחינה סיפורית. אבל זה פשוט היה הכי מתבקש בעולם.
מי *עוד* יכול להיות הראש?
הרי מאחר ונמנעו מלהראות לנו את פרצופו עד לשניה האחרונה, ברור שהוא הולך להיות דמות שהצופים כבר ראו. ואיזו דמות שהצופים כבר ראו יכולה להוות את ההפתעה הכי גדולה? כמובן, בויד.
אז כשהתגלה שזה אכן הוא, זה היה וואחד מאכזב. זה פשוט לא היה יכול להיות אף אחד אחר - אלא אם היה מדובר בסדרה של ג'וס. מפעם. כלומר, ההוא שהפתיע לא בכוח, אלא באמת ממקום של הפתעה.

גם עם הפסקה השניה אני די מסכימה ~sp~ / מורן user / ‏10/01/2010 19:53
215842276
למרות שיותר משרציתי שהיא תהיה כלבה מרושעת, רציתי שהיא פשוט לא תהיה מלאכית טהורה וקסומה. היה הרבה יותר נחמד לגלות שהיא אדם שעושה דברים טובים ורעים ולא בקצה בצד כלשהו.

ספוילר ליהוקי לפרק / דור user / ‏10/01/2010 11:33
923439693
לא הבנתי למה ריק פוקס עשה cameo בפרק, עד שגיגלתי וגיליתי שהוא יוצא עם אלייזה דושקו. פרוטקציות.

המשך ספוילר / דור user / ‏10/01/2010 11:34
923439693
בעצם, אולי זה רפרנס לרשת פוקס, שבגללה כולם צריכים לעזוב את הסדרה?

היית פשוט צריך לשאול אותי... / Siri user / ‏10/01/2010 11:40
106273179
אתה יודע שאני מעורה בדברים האלה 8*)

ספוילר לפרק / darthziv user / ‏11/01/2010 10:08
106603848
וואו! פשוט וואו....
לג'וס יש את הדרך הזו לגרום לי להרגיש ש"אולי הפעם", בכל פעם מחדש...
שאולי יצא מפה זוג אחד מאושר (למרות שאני יודע בוודאות שטופר משתגע לגמרי ואין סימן לבנט בעתיד, מה שגרם לי קצת לחשוד בכוונות שלה) הוא מחזק את זה עם ריב, נסיונות לפייס ורגע רומנטי ומתוק.... רק כדי לטבוח את זה ברגע אחד שמשאיר אותך בשוק

כמובן שתחשבו על זה קצת, הסיבה שהיא מתה, זה כי הסדרה התבטלה. הוא לא היה נפטר מאחת השחקניות המוכשרות יותר שלו, אם הסדרה הייתה מחודשת לעוד עונה

לא יודעת (ספוילר למה שלא קורה בסדרה) / מיקה user / ‏11/01/2010 19:37
936397638
לפחות הובהר אחת ולתמיד שהן לא אחיות.
למרות שבצפייה חוזרת ב"בפעמים הקודמות בדולהאוס" כשבחורה אומרת לבחורה אחרת משהו כמו "אין סיכוי אחותי", זה יכול להיות הרבה דברים *מלבד* אחיות. ברגעים כאלה את קוראת לאחותך בשמה הפרטי וגם מגלה קצת יותר רגש - זה הובהר בצורה חד משמעית - אין שום קשר דם בין בנט לקרוליין. הן לא הכירו זו את זו עד שקרוליין פרצה למשרדים של החברה.

~sp~ / האח קרמזוב user / ‏12/01/2010 04:38
1072244046
בנט. לדעתי יש שתי סיבות שהדמות הזאת קיימת, האחת היא תסריטאית - טופר צריך להגיע לשיא כלשהו כדי להתרסק ממנו. זו כל ההצדקה שיש לדמות הזאת. מה תרמה לסדרה היריבות המטופשת להפליא שלה עם אקו?
הסיבה השניה, והמעצבנת (אותי) נורא, היא אותה סיבה שאלן טודיק שיחק את אלפא, ואלקסיס דניסוף שיחק את הסנטור. היוצרים רוצים לשפר את מעמד הסידרה, אז הם מביאים את כל הפאן-פייבוריטס, כשסאמר גלאו בראשם. אני רואה את זה כזלזול (הם בטח רואים את זה כלקח מ"פיירפליי"). לא בוטחים בנו שנתחבר לדמות אם אנחנו לא מכירים את הפרצוף. במקרה של בנט זה בולט פי אלף, כי האפיון שלה הוא לגמרי "ריבר טאם + 6 שנים + אליינמנט Lawful Evil".

המשך ספוילר / darthziv user / ‏12/01/2010 11:49
106603848
פתאום חשבתי על בעיה רצינית עם הקו עלילה הזה...
אדל הייתה מודעת לזה שהם משתמשים ב"כפילים", אז למה היה להם חשוב לראות מי הבוס? (כלומר בדיעבד היא גילתה שזה בויד דבר שכן משנה)

זה היה (ס') / זלפה user / ‏11/01/2010 22:47
931964107
וואו אמיתי בעיני גם כן. אם כי הסוף הזה- של בויד מופיע שם ורוצה שקרולייין תקבל את הזיכרון שלה לא ממש ברור לי.
שום דבר לא ממש הגיוני.
ולמי ששאל- אז כן, הוא הופיע ב 1.13, הראו שם את הקטע שד"ר סונדרס מציידת אותו בתחבושות ובוכה שלא היה להם מספיק זמן יחד...

באמת חבל שהסדרה בוטלה.

ספוילרים / river / ‏12/01/2010 11:29
0
בקשר לבויד בסוף הפרק - אני מניחה שאקו היא "סליפר", שבויד תכנת אותה מראש לצורך מסוים. אולי אפילו היכולת שלה להחליף בין זהויות שונות ולפתח אישות בתור בובה נובע מתכנון מוקדם של מנהלי רוסום.

על זה (ס') / זלפה user / ‏12/01/2010 17:35
931964107
דווקא יש להודות לאלפא. זה לא היה מתוכנן...
יכול להיות שבסופו של דבר קרוליין תינצל (ומראים 1.13 שהיא אכן ניצלה) בזכות האהבה המטורפת של הפסיכופת הזה.

אני שמח לגלות (ספ') / ג'וני user / ‏12/01/2010 15:46
516622641
שאף אחד כאן לא הבין מאיפה הגיע הקטע של בויד.
הפרק היה מצויין ואני שמח שהסדרה בוטלה, אם היא לא הייתה מבוטלת אז בחיים לא היינו מקבלים כזה רצף מדהים של פרקים. אבל בחיי- הסוף הזה היה רק לשם הטוויסט או שהיה בו גם היגיון כלשהו? האם בויד טוב או רע? איך הכל מסתדר עם אפיתפ' וואן?
לא ברור לי בכלל מה קורה, אבל הפרק בכל זאת היה מצויין, המוות של בנט היה נוראי (וגרפי יותר מהצפוי), ומאוד מעניין אותי כיצד יפתרו את העניין הזה שבאלארד לא מרגיש כלפי אקו כלום, אם בכלל.

החלק העצוב הוא... / מיקה user / ‏13/01/2010 01:55
936397638
שבינינו, למי אכפת?
למי אכפת מטופר, בויד, אדל, וויסקי (טוב, אולי מוויסקי כן אכפת), אקו - או מכך שהטוויסטים חסרי היגיון והם אך ורק לשם הטוויסט?

לכמעט כולם, פחות או יותר. / bosco user / ‏13/01/2010 09:50 ללא תוכן
727743321

לי איכפת :-) מאוד / ג'וני user / ‏13/01/2010 16:13 ללא תוכן
516622641

גם לי אכפת! / שי / ‏13/01/2010 18:08 ללא תוכן
0

זהו, חמישה אנשים? / מיקה user / ‏15/01/2010 01:03
936397638
אפילו ש"למי אכפת" זה figure of speech, אני מצטערת. you'll have to do better than that.

דולהאוס 2x11. ספ'. / Saturn / ‏13/01/2010 14:07
0
פרק טוב ורבוי אירועים.

לא יודע איך לא זכרתי את הקטע שבגללו העלתי את ההשערה שבנט וקרולין הן אחיות ושגם שעכשיו התגלה שאין קשר דם בינהן, אני מקווה שמספר אנשים כאן יראו שההשערה שלי הייתה לגטימית וקבילה.

ממש לא צפיתי את שני הטוויסטים בפרק. אני מניח שהם הרגו את בנט בגלל שמדובר בסוף הסדרה - אין שום בעיה עם קלייר, זה שהיא סליפר או סוכנת כפולה לא אומר שהיא צריכה להתנהג באופן רובוטי ושונה, וחוץ מזה כנראה שבויד בילה איתה הרבה זמן - מספיק בשביל לשכנע אותה לעשות את זה או לתכנת אותה באופן מושלם.

לא ברור לי איך אנשים צפו את הטוויסט עם בוייד. גם אם מניחים שהתגלית תיסוב אחרי דמות מוכרת, למה לעזאזל שנחשוב שזה בויד of all people?

אפשר להגיד שהפרק היה דחוס מדי ושהם ניסו להכניס כמה שיותר דברים לפני שהם סוגרים את הבאסטה. אני לא יודע איך העונה הייתה נראית בלי גזר הדין המוקדם אבל אני לא שותף להודעה שמעליי שטוב שהיא בוטלה כי לא היינו מקבלים רצף כזה. אפשר היה לעשות את העונה כרגיל ובאותו אימפקט ועם יותר מרווח.

יש דבר אחד יותר מעצבן ומעציב מסדרה שמאכזבת וזה סדרה מפוספסת. אם דולהאוס הייתה רק כמו החצי הראשון של כל עונה שלה, אז היא הייתה רק מאכזבת והיינו ממשיכים האלה ביותר קלות. החצאים השניים של שתי העונות היו עדיפים בהרבה והסדרה התחילה לפרוע את השטרות ולכן הביטול שלה מתסכל. התסכול גם מופנה לצוות הקריאטיבי שיכל לטפל בסדרה בצורה הרבה יותר טובה.

הסיבה הכי מיידית - (ספוילר) / מיקה user / ‏13/01/2010 15:32
936397638
היא בגלל שזה לכאורה הטוויסט הכי מזעזע, ולכן הכי צפוי בעולם, כמו שהסברתי כבר.
הסיבה השניה היא כי כמו שאמרתי - זה חייב להיות מישהו שהצופים מזהים - ומי זה עוד יכול להיות?
אלה לא טופר ואדל - זה אנחנו יודעים בוודאות.
זה גם לא פול באלארד.
בכלל, כל אדם שהיה במצב "בובה" לא יכול להיות חשוד - כי בעליה של רוסום לעולם לא ייתן את הגוף שלו למחקר, ויותר מכך - הוא לא יפקיר את המוח שלו בידי אנשים שיכולים לקרוא את ל מחשבות הריסת העולם שלו. כך ירדו גם ויקטור, סיירה, אלפא וויסקי מהפרק.
איכקוראימלו היה בעליית הגג, אז זה גם לא הוא. הוא גם לא היה מספיק נוכח כל העונה.
אחת שתיים שלוש - מי נשאר?
נכון.
רק תשובה אחת.

ומה שהכי מרגיז הוא שתיאורטית - זה לגמרי יכול להיות מוסבר בדיעבד - אבל זה עדיין נטול היגיון. זה טוויסט של ג'יי ג'יי אברהמס, כלומר אנטי טוויסט. בעעעה.

למה נטול הגיון? ספ' / Saturn / ‏13/01/2010 16:29
0
אפשר לחכות בבקשה לפרק הבא שיסביר לנו את הכל אולי? ככה זה בכל מקרה שיש פרק שנגמר בטוויסט. אין שום הגיון להגיד שהטוויסט חסר הגיון - כולם הם כאלה בהגדרתם.

ולמען האמת, זה שמדובר בבוייד, אם חושבים על זה, די מסתדר עם זה שלא היה ברור איך הוא הגיע לעבוד בדולהאוס ולמה, הטיפוח שלו של אקו וכל מיני דברים. זה שמתברר שהוא הכיר את קרוליין וכנראה תכנן איתה משהו זה מעניין ונותן ראות אחרת לגמרי.

הפרק היה גדוש בדברים כך שלא נסתי לנחש מי הוא השותף השני, מבחינתי הייתי מופתע בכל מקרה, ואם כבר התגלית שמדובר בבוייד, שתמיד היה מעין סימן שאלה היא כזו שאני יכול להגיד "וואלה, באמת היה בסיס לכך".

נחכה ונראה.

בגלל זה קראתי לזה "טוויסט ג'יי ג'יי" ~ספוילר~ / מיקה user / ‏13/01/2010 23:45
936397638
כי זה טוויסט שלא תוכנן מראש, אלא הולכים אחורה ובודקים מה האפשרות שתהיה הכי מזעזעת, אבל עדיין יכולה לעבוד עם מה שכבר נבנה ובוסס.

אכן, הרקע של בויד לכאורה לא ברור, אבל מנגד, בויד הוא לא איזה פרופיילר - הוא תמיד היה מאסל מאן (רק של המשטרה קודם לכ) - וגם - הוא לא היה מספיק זמן off the grid, לפי מה שנאמר לנו על הרקע שלו בשיחות שלו עם כל מיני גורמים. כמובן, אפשר להגיד שהוא המציא לחלוטין איזה בויד לנגטון, או השתלט על איזה בויד לנגטון וגנב ממנו את האישיות והעלים אותו במטריק... עליית הגג. אבל - זה מצחין מטוויסט תפור, ולא מעלילה מחושבת מראש.
כמו כן - בויד היה בסכנת מוות לפחות פעמיים בגלל אקו - ואני יכולה לקנות שהוא רוצה להתקרב אליה כדי להבין אותה ולהרוס אותה מבפנים - אבל לא שהוא האדם שמאחורי רוסום ויש לו כאלה כישורי רמבו. וכאמור- הוא לא יכול להיות מתוכנת, כי אין מצב שהוא הפקיר את המוח שלו בידי אנשים שעובדים אצלו.
והוא גם אומר דברים שמעערים לאנשים את הביטחון בחברה שלו בעונה הראשונה - כמו לוויסקי על אלפא - "כי הם לא היו משקרים לך בנוגע להריגה של אלפא..." - למה לו לזרוע ספקות ובלבול בלבם של העובדים שלו?
בקיצור, זה טוויסט תפור וצפוי ועשוי רע.

אולי כן, אולי לא. ס' / Saturn / ‏14/01/2010 19:36
0
אי אפשר לדעת אם הטוויסט היה מתוכנן או לא (יש איזשהו ראיון עם ג'וס שמדבר על זה?) ויכול להיות מאוד שהטוויסט לא נראה הגיוני כי הם נאצלו לדחוס את זה עקב סיום הסדרה. אולי בעונה באורך רגיל הטוויסט היה נבנה בצורה שכזו שלא יתקבל הרושם שמדובר בסתם משהו שהכניסו בשניה האחרונה.

אני עדיין עומד בדעתי שצריך לתת את חמת הספק ולחכות לפרק הבא. אני אישית לא זוכר הרבה מקרים של טוויסטים וקליף-האנגרים שנראו הגיוניים ובמקום עם סיום הפרק - לעיתים רחוקות ניתן להתחקות אחר המעשים והעלילה ולהגיד שזה מתיישב כמו שצריך עם מה שראינו. תמיד צריך את הפרק הבא כדי לקבל את התמונה כולה.

ובכן: / מיקה user / ‏15/01/2010 00:57
936397638
כל טוויסט שאי פעם קרה בבאפי (הנה כמה, לתזכורת):
הטוויסט על הנבואה בנוגע לקוטלת והמאסטר
הגילוי על ג'ני והמעורבות שלה עם הקללה על אנג'לוס
המוות הלא צפוי של ג'ני
המהפך של אנג'ל לאנג'לוס
הופעתה של קנדרה קוטלת הערפדים
העריקה של פיית' לצד של ראש העיר
הגילוי של המיניות של ווילו
בן הוא גלורי!
...
גם הטוויסטים באנג'ל - אפילו היותר מופרכים בהם, כמו שקורדיליה היא הבאד-גאי של עונה 4.

כל הטוויסטים בפיירפליי - מאסטר פיס אחד אחד.

בסרטים וסדרות שהם לא של ג'וס (וזכור שמתוך הרשימה הבאה היו רק שניים בכל ההיסטוריה עד היום שבאמת תפסו אותי לא מוכנה):
הטוויסט של החוש השישי
הטוויסט של מועדון קרב (אלו השניים שלא ראיתי מגיעים)
כמעט כל טוויסט בדקסטר - והחזקים שבהם - אלה לאורכה של העונה הרביעית המדהימה.
הטוויסטים של טרו בלאד
החשוד המיידי
הנה בא עכביש
מרתה פרנק דניאל ולורנס
חדרי שינה
האביר האפל (!!!)

בנאדם - *בהגדרה* - טוויסט טוב הוא טוויסט שאתה תופס את הראש ואומר "וואלה! איך לא ראיתי את זה בא?" לא טוויסט שדורש פרק (או מערכה נוספת) בכדי איכשהו להצדיק אותו, אולי.

לא משנה מה יקרה ומה יוסבר בפרק הבא או בסוף הסדרה - הטוויסט הזה היה מודבק ותפור בגסות, וממש לא - ובכן - שום דבר טוב.

ספוילר / darthziv user / ‏15/01/2010 00:37
106603848
אבל זה לא באמת "בויד" שמאחורי כל זה, הוא לא באמת היה בסכנת חיים
זה סך הכל אחד הגופים שאותו שותף משתמש בו, לכן הוא יכול לסכן אותו ללא חשש

אהמ, לא.~ספוילר~ / מיקה user / ‏15/01/2010 01:00
936397638
אלא אם אני טועה, ובפרק הבא נגלה שהוא שיקר לאקו -
הוא אכן לא "בויד" אבל הוא בהחלט האדם שנראה כמו הארי לניקס.
בקיצור - "בויד" הוא לא רק גוף, הוא המוח שממנו יצא הגוף.
קצת כמו שויקטור היה טופר, אבל טופר עדיין היה יותר טופר.

לא, זו לא ההגדרה (ס') / מורן user / ‏14/01/2010 07:22
215842276
טוויסט טוב הוא טוויסט שאתה לא מנחש מראש, אבל כשאתה מגלה אותו ומסתכל אחורה הוא מאוד הגיוני ומסביר דברים שקרו. מה שקרה עם בוידהיה בדיוק ההפך - זה גרם להרבה דברים שהיו קודם (למשל הפרידה מד":ר סונדרס/וויסקי) להראות פחות הגיוניים.

ושוב - תודה :-) / מיקה user / ‏14/01/2010 15:42 ללא תוכן
936397638

האירועים שמתרחשים בפרקים האחרונים (ספ') / ג'וני user / ‏13/01/2010 16:16
516622641
הם אירועים של סוף סדרה. הבובות מפסיקות להיות בובות וכולם נלחמים כדי להפיל את "בית הבובות". זה קו עלילתי שלא היה יכול להתקיים אם אלה לא היו הפרקים האחרונים בסדרה.

יכול להיות. / Saturn / ‏13/01/2010 16:34
0
אבל עדיין אני לא רואה בזה סיבה לראות בצד חיובי את הביטול. אל תשכח שהעונה הראשונה הסתיימה בראיית העתיד, עולם שג'וס הדגיש שכזה שהסדרה הולכת לקראתו. כן אפשר להעלות על הדעת עונה 2 מאלה שתגע בכל הדברים שהפרקים הנוכחים נגעו בו, וכמו שאתם יודעים אני מלכתחילה אמרתי שאני מעדיף לעשות פאסט-פורוורד בעונה השנייה כך שהסדרה תהיה בריל-טים בזמן הפלאשבקים מ אפ1 - חפיפה שראינו אותה לראשונה בפרק הזה.

x