קישורים ממומנים

ספוילרים בית הבובות 2x12

727743321
מאת bosco user
יום שבת, 16 בינואר 2010
ושוב באסה שהסדרה הסתיימה טרם זמנה. פרק נהדר שסגר יפה קצוות ובעצם את עלילת ה"הווה", והשאיר פתח לסוג של אפיטף 2 שסוגר את העתיד בפרק האחרון.
אז אם לסכם את מה שלמדנו: בויד וקלייד מקימים יחד את רוסום וממציאים את הטכנולוגיה של ההטבעות למטרות של כסף וכוח והשתלטות על העולם וכאלה. באיזשהו שלב בויד בוגד בקלייד, סוגר אותו בעליית הגג, ומטביע אותו (קלייד 2.0) עם אישיות צייתנית יותר למטרות של בויד. קלייד ממשיך לעבור מגוף לגוף.
דרך מחשבי העל שעליית הגג יצרה, בויד מבין שהעתיד שבו הטק משתלט על העולם והורס אותו הוא בלתי נמנע, בין אם הטכנולוגיה בידיים שלהם או של מישהו אחר, אז הדרך היחידה לשרוד את המוחקוליפסה היא למצוא חיסון להטבעות (וגם רצוי להיות בצד של מי שיוצר את ההשמדה ההמונית). הוא מוצא בחורה, קרוליין, עם התקדמות אבולוציונית שיש לה דם מיוחד או משהו כזה, שיכול להיות חסין להטבעות, וכדי לחקור אותו הוא צריך קודם כל שהיא תעבור מספיק הטבעות כדי לייצר את החומר המיוחד הזה בעמוד השדרה שלה ושתפתח בעצמה את החסינות הזאת בהדרגה, אז הוא מכניס אותה לאחד הבתים ונשאר שם במסווה לשמור ולהגן עליה כי היא המפתח להצלה שלו בעתיד ומחכה עד שהיא תתפתח מספיק כדי שיהיה אפשר לקחת ממנה את החומר שיכול להציל אותו. על הדרך הוא גם משגיח על הנכס השני הכי חשוב שלו - טופר. יפה.
בסופו של דבר קלייד והחזון הבלתי נמנע שלו היה נכון. כמו שבויד אמר "ברגע שהטכנולוגיה קיימת אי אפשר to uninvent it". אז זה שהם עצרו את בויד ורוסום מלהשתלט על העולם לא מנע את העתיד המוחפוקליפטי, בו מישהו-ים אחרים הפעילו את הטכנולוגיה.

משהו אחד נשאר לי לא ברור. באפיטף 1 יש קטע שבו אחד הבכירים של רוסום נמצא בגוף של ויקטור ומיידע את דה-וויט שזה שירות שהם מספקים עכשיו, ואדל מסרבת לקבל את זה ודורשת לקבל חזרה את ויקטור. מעניין באיזה שלב זה קרה. יכול להיות שאחרי האירועים שבפרק הזה רוסום עדיין חזקה, תחת הנהגתו של קלייד, שעבר לגוף אחר (את וויסקי אנחנו יודעים שהוציאו מהבניין ומחקו אותה כנראה), ואדל וכולם חוזרים לבית הבובות להתנהלות רגילה שם? או שזה משהו שלא ראינו וקרה קצת לפני שהם החליטו לצאת נגד רוסום והיה אחד המניעים לזה שאדל החליטה סופית לצאת נגדם.

ההודעה מקושרת לסדרה בית הבובות
שיתוף
כנראה (ספויילר) / אדם / ‏16/01/2010 17:29
0
שהסצנה עם ויקטור קרתה לפני אורעי הפרק הזה. לפחות ככה הגיוני.

לא יודע, לא התלהבתי יותר מדי מהפרק הזה. קצת אכזב אותי, ציפיתי ליותר.
הוא היה נחמד ומעניין והכל, אבל הוא לא ישאר לי "זכור" כמו פרקים לפניו.

חוץ מזה, היו בו יותר ממספיק קלישאות לא הגיוניות.
בויד הסנטימנטלי, שמתייחס אליהם כאל משפחה ומשאיר את כולם תחת השגחה מינימלית במקום לדאוג לאבטחה מלאה.
איך ויקטור וסיירה נכנסו לבניין, ואיך הם ידעו להגיע בדיוק לאקו.
למה בויד עזב את אקו דווקא בשיא המתח ובאמצע התהליך הכי חשוב, והשאיר אותה רק עם רופא אחד. זה בכלל היה מרחק יריקה מלספר לה על הevil plan שלו כי גם ככה היא תמות, ולבנות צנטריפוגה ענקית שתהרוג אותה לאט לאט לא כל אפשרות בריחה ולכן הוא לא צריך להשאר לראות.

ומעל להכל: אדל, טופר, אקו, פול... הם כולם אנשים חכמים. הם היו צריכים להבין שיש משהו בדבריו של בויד. שהעובדה שהטכנולוגיה קיימת אומרת שהיא כנראה תצוץ שוב בעתיד. הם הבינו עד כמה בויד גאון ותכנן את הכל מראש, הם היו צריכים להבין שאכן חשוב למצוא חיסון לטכנולוגיה הזו. ואם אקו היא זו שנושאת בתוכה אותו, אז כנראה שכדאי להשתמש בזה ולמצוא פתרון.

דבר אחד שכן אהבתי - ההסבר ללמה אקו חשובה. מעל להכל, הסבר ש(לפחות אני, אולי חלקכם שצפו את המוות של בנט והגילוי על בויד בפרק הקודם)לא ציפיתי. מה שעושה אותה מיוחדת זה לא המוח שלה או האישיות, אלא פשוט הגוף שלה. כל השאר נבנה בעקבותיו.

גם אני (ס') / slayeret bojarsky user / ‏16/01/2010 22:57
793969860
לא התלהבתי הפעם. היה פרק קצת בלה. בעיקר אכזב אותי שלא ממש הצליחו להבהיר מה מניע את בויד. יצא להם די מבולבל.

אני מקווה שהפרק הסוגר יהיה מוצלח יותר.

הללויה! :-) (ספוילרים מינימליים למי שלא ראה אפ 1) / מיקה user / ‏17/01/2010 00:40
936397638
היה איזשהו רגע בפרק שאהבתי. שכחתי איזה... אה, כן. הרגע של הצדק הפואטי בסוף.
אבל אהבתי איך ש"עשר שנים מאוחר יותר..." פול ואקו נראים ב-ד-י-ו-ק אותו דבר. אפילו לא קמט אחד נוסף להם לפנים. שלא לדבר עם התסרוקות שלא השתנו :-^

דווקא כן השתנה (מיני ספויילר) / ישי / ‏17/01/2010 23:49
0
אקו עם פ?ן, אבל מזל שיש על מה להיות ממורמר!

אקו כבר היתה עם פן הרבה פעמים. / מיקה user / ‏18/01/2010 20:44
936397638
הרבה מהם בפתיח.

דברים שהפריעו לי (ספוילרים) / דור user / ‏17/01/2010 00:39
923439693
- האם בויד באמת היה צריך להעביר את אקו סדרה כל כך גדולה של הטבעות כדי לקבל את התוצאה הראויה? ואם כן, הוא לא יכל לשים אותה באיזר חדר איפהשהו מלכתחילה ופשוט לעשות הכל שם?

- למה בויד היה צריך להוסיף גם את קרוליין? מה זה נתן? בתחילת הפרק הקודם מגלים שהדיסק של קרוליין נעלם. ההנחה היא שבויד העלים אותו, נכון? אם כן, מדוע לאפשר שחזור של קרוליין, כשלא נראה שהוא באמת רוצה אותה? למה לא להרוג את בנט לפני שהיא הצליחה לשחזר?

- האם טופר באמת חושב שלהרוס את האבטיפס והתוכניות זה מספיק? הוא לא שמע על מכונות צילום?

- אני מסכים שטופר חשוב, אבל לא צריך את טופר עצמו כדי לשמר את המוח שלו. הבנאדם סרק את עצמו! בויד יכל להשאיר את טופר בדולהאוס ולקחת את אקו והדיסק של טופר (שהוא ידע על קיומו, ראינו עותק של טופר כבר פעמיים בעבר) ולנסוע לטוסון או לאן שלא יהיה. אבל הסיבה שהוא לא עשה את זה היא...

- ... הם המשפחה שלו? איזה שטויות! אין לי מספיק מילים כדי לתאר כמה התאכזבתי מהקטע הזה. מה שאדם כתב מסכם את זה בגדול. זה היה קטע ממש טפשי.

בכלל, ציפיתי בפרק להרבה יותר אפור. קיוויתי שבויד לא יהיה מין ביג-באד אלא משהו שאפשר להתחבר אליו ולהבין אותו. בעוד שאני מבין את הטיעונים שלו ואף מסכים איתם, נראה ששאר הדמויות לא ולא נעשה שום מאמץ כדי לגרום לנו לחשוב שהם טועים, או שלא הכל תמיד שחור ולבן, טוב ורע.

היו כמה דברים שאהבתי בפרק, כמו את ויקטור בתור טופר או את מחיקתו של בויד ומותו, אבל אני בעיקר מאוכזב.

ספוילרים / מיקה user / ‏17/01/2010 00:44
936397638
איזה כיף שחזרתם לעצמכם, אנשים :-)
לגבי קרוליין - אי אפשר היה לנעול אותה בחדר ועשות הטבעות. היא היתה צריכה לעבור את כל מה שהיא עברה, כל המסביב, כל הבלגן. להתחבר עם ויקטור וסיירה, שיהיה לה אכפת מבובות אחרות - אחרת זה לא היה מניע את ההתנגדות שלה להטבעות.

אבל עדיין - כל הסיפור הזה מופרך לחלוטין ודבילי, וההכנסה של בויד בתור הביג באד לא אמינה ולא מחושבת עד הסוף (שוב אני איתנה בדעתי שהם הלכו אחרוה וחשבו מה יהיה אפשר להסביר בדיעבד - אבל זה בכל זאת סותר דברים שקרו).
בקיצור - קטסטרופה.
ולפחות עכשיו נגמר לי איזור הדמדומים שבו אנשים נפלאים, חכמים ויקרים לא ראו כמה שזה לא מזכיר סדרה של ג'וס בכלום.

את מוזמנת לחפש אותי בשרשור של הפרק שעבר / דור user / ‏17/01/2010 00:58
923439693
ולראות שבכלל לא התלהבתי מהפרק ההוא :)

:-) נכון. / מיקה user / ‏17/01/2010 01:06
936397638
משום מה שכחתי מזה שכבר בפרק הקודם היית בצד שלנו :-)

לא ירחק היום / bosco user / ‏17/01/2010 01:13
727743321
והטכנולוגיה הזאת תהיה קיימת. וכולכם תעברו לצד הנכון והצודק (של מה שאני אתכנת אתכם לחשוב על הסדרה).

לול :-) / מיקה user / ‏17/01/2010 01:59
936397638
לא נראה לי, יקירי.
עושה הרושם שאתה הולך ונשאר יחיד במערכה. כמובן, אלא אם כן מחשיבים את סאטורן.

ממש לא היחיד / איתן גשם user / ‏17/01/2010 02:33
382403276
חלק גדול מהגולשים (לפחות לפי מה שאני מבין מהתגובות שלהם) נהנו מהעונה ומהכיוון שהסדרה הלכה אליו, וגם אני כמותם.

גם אני חושב שהפרק הזה היה יחסית חלש לעומת האחרים (והמצוינים!) בעונה הזו, אם כי היו בו המון דברים שאהבתי.

והאמת היא שאין לי בעיה עם ויכוח של "אני חשבתי שהסדרה גרועה" מול "אני חשבתי שלא", אבל אני מאד לא אוהב את הסגנון של "או, סוף סוף קיבלתם קצת שכל" שהולך פה, שלא עשה לי אפילו טיפה של חשק להגיב בשבועות האחרונים (ואני נכנסלויכוח הזה עכשיו כדי שלא יצטייר בטעות שבוסקו "בודד במערכה" או משהו - ואגב, למיטב הבנתי גם אחי שותף לדעתי, לפי התגובות שלו מהצפיה בפרקים).

למעשה, / bosco user / ‏17/01/2010 09:14
727743321
רוב התגובות והדיונים שיצא לי לקרוא אונליין לגבי הסדרה והפרקים האחרונים באופן כללי הם מאוד חיוביים ומזכירים את ימי באפי. ככה שדווקא המגיבים השליליים כאן במיעוט לדעתי. יכול להיות שהתגובות המועטות פה באמת נובעות מחוסר חשק שנוצר כמו שאמרת - כתתוצאה מהגישה הזאת. וחבל.

אני עם בוסקו ואיתן / Shlamko JR user / ‏17/01/2010 09:19
793967043
אני גם נהנתי מאוד מהעונה הזאת ומהסידרה בכלל,

פשוט אין לי כל כך זמן וכח להגיב בדרך כלל,

אבל גם אני מאוד הצטערתי שהסידרה בוטלה.

איתכם בקולי השקט...~sp~ / ArielC / ‏18/01/2010 18:22
0
היו פרקים מדהימים בעונה, למרת שזה היה באמת קצת פחות מעולה. אבל כנראה שזו דרך לגיטימית לסגור קצוות, בהתחשב בנסיבות.

חוץ מזה, יש עוד פרק שאני מחכה לו ויכול להראות לכל המתנגדים שהסדרה דווקא כן גאונית בדרכה.

יאדה / slayeret bojarsky user / ‏17/01/2010 09:57
793969860
מיקה מותק - זה שחשבתי שפרק אחד היה קצת חלש, לא מבטל את כל מה שחשבתי עד כה על הפרקים האחרונים, הסדרה וג'וס. אני תולה את חולשת הפרק גם כן בצורך לסגור דברים בחופזה. לא חזרתי לעצמי, כי מעולם לא הפסקתי להיות עצמי. ושוב אני מבקשת - ההערות האלה הופכות את הדיון ללא נעים, אז בבקשה, בואי נשמור עליו ברמה של "אהבתי או לא אהבתי את הפרק".

(סביר שיתפלקו לכאן ספוילרים, עוד לא בטוח) / מיקה user / ‏17/01/2010 19:13
936397638
קודם כל - באופן כללי לכולכם:
זה ממש לא "סוף סוף תפסתם שכל" - מעולם לא פקפקתי בהיעדרו של שכל אצל אף אחד מכם. להיפך - אני חושבת שכולכם חכמים, נבונים, יודעים את התורה וגו'. וזו דיוק הסיבה שהשבועות האחרונים הרגישו לי קצת כמו איזור הדמדומים.
עד שעכשיו, סוף סוף, מרביתכם לא מרוצים מהשתלשלות הענינים ומאוכזבים מהפרק האחרון. וזה לא כי אני שמחה שהסדרה נכשלה בפרק האחרון ששודר ובסגירת הקצוות בצורה שמניחה את דעתם של הרבה מאוד אנשים - אי אפשר היה לרצות שדולהאוס תצליח יותר ממה שאני רציתי.
הלכתי לפגוש את ג'וס בשביל זה, למען השם. ראיתי את הדקות הראשונות של הסדרה והתלהבתי. הפצתי בכל מקום ועם כל אדם עד כמה זו הולכת להיות סדרת השנה. ואפילו אהבתי את כל העונה הראשונה - עם הסתייגות אחת קטנה, והיא הסתייגות לוגיסטית יותר מהכל.

בניגוד לאחרים - אין לי בעיה עם הפרמיס, לא היה לי קשה להזדהות עם הדמויות, ומאוד מאוד אהבתי את הטוויסטים של וויסקי ואלפא.

אפילו עם ההתחלה של העונה הזו לא היתה לי בעיה עקרונית, מעבר לאותה בעיה לוגיסטית. בעצם, הרשו לי לחדד. בעונה הזו ג'וס הראה לנו את גאוניותו של אנבר כשחקן - והילדה הקטנה שבי שמתה לסדרה מעולה של ג'וס התחילה לבכות - ג'וס הו ג'וס - למה לא יצרת את הדולהאוס סביב אנבר דווקא? הפוטנציאל שהיה יכול להיות בזה עושה לי עד עכשיו גלים בבטן.

אבל מרגע הודעת הביטול, הכל לקח תפנית חדה ומעאפנה משהו.
הטוויסטים לא מפתיעים, אין הסברים למעשים של הדמויות. הצפון הלך לאיבוד.
וכמו שמורן אמרה - זה לא משנה אם זה היה מתוכנן מראש או לא - זה נראה תפור בגסות, מרוח, עשוי רע.

אם זה תוכנן מראש - אז הם שכחו מזה יותר מדי פעמים - כמו כשבויד זורע ספקות לגבי קיומו של אלפא ואי מותו מידי רוסום, כשהוא עוזר לפריאה בצורה שהוא עוזר לה - שלא לדבר על חוסר האמינות לגבי העובדה שגיק מגלומן כזה נמצא בכושר גופני כל כך טוב, שהוא מחסל אנשים בכזו יעילות גם כשהם באים לו לחלוטין בהפתעה (לא זוכרת את הפרק, אבל משהו עם ואן והאקדח שהגיע משום מקום ובויד נחלץ. זה בקושי ניתן לסספונד אם הוא איש משטרה/FBI לשעבר - זה לחלוטין בלתי סספינד אם הוא עד לא מזמן היה כלוא במעבדות ופיתח טכנולוגיות חדשות).

זה לא טוויסט שאתה מסתכל אחורה ואומר "וואלה! הפסיכולוג הוא רוח רפאים!" - ואפילו בדולהאוס עצמה היו טוויסטים נהדרים כאמור - כמו עם אלפא ועם וויסקי, למשל.

וסליחה, אבל זה ממש לא נכון שאפשר להגיד שכל הטוויסטים בבאפי אנג'ל ופיירפליי היו מעאפנים. סליחה, להגיד אפשר - אבל זה לא נכון. כמעט כל טוויסט בסדרות האלה היה נהדר, עשוי למופת. גם רגעי השוק הטוטאלי (המוות של ג'ני, אנג'לוס, סאפרון 1 ו-2, הבגידה של ג'יין - נו, הכל) היו מופלאים.

ואיתן - לא השתתפת בדיונים עוד הרבה לפני שהתחלתי להתמרמר בקול מהתפנית שחלה בעונה הנוכחית, אז אני אודה לך אם תפסיק לנסות לעשות לי רגשי - או מה שזה לא יהיה שאתה מנסה לעשות. וכבר אמרתי לאחיך שאני בכיף מוכנה להפסיק לכתוב בפורום אם זה עושה למישהו לא נעים, והוא ביקש ממני במפורש לא לעשות את זה. אז אם כבר - מה שאתה עושה *לי* ממש מגעיל.

אני עם מיקה / עמיצי / ‏17/01/2010 23:23
0
בדיוק חשבתי על זה שהמהלכים העלילתיים בבאפי, אנג'ל ופיירפליי היו כתובים לעילא.
ג'וס עשה עבודה מוצלחת כאחראי על הסדרות גם, בעריכת התסריטים כך שלא יכילו זיופים.
כל הבגידות נטוו היטב וכל הטוויסטים היו חקוקים באבן.
לא היה את כל ה-spy vs spy shit שיש בדולהאוס. זה נראה כאילו לאף אחד אין חיים אמיתיים בסדרה הזאת, כולם "בובות" כך שזה לא היה מפתיע אם כל אחד היה מתגלה כ"בובה". זה נשמע סבבה, אבל דרמטית זה פשוט לא עובד.
הכי אהבתי בבאפי שלכל הרעים כמעט היתה היסטוריה וגם אם זו לא פורטה תמיד היתה תחושה כאילו הם חיים חיים מלאים ומורכבים. המון דברים קראו בצורה סתמית, במקרה, מתוך טפשות או מתוך צרכים צרים של אנשים. אנג'ל הצליחה סתור סדרת מתח בעיני, כי היא הדגישה את ההסטוריה והאופי של הדמויות, בנתה אותן אט אט במשך הזמן ויצרה כאב אמיתי, פנימי.
מעבר לכמה דמויות מוצלחות וכמה שחקנים טובים, אף פעם אחת לא הרגשתי בדולהאוס ממש את הכאב של הדמויות, כמעט שלא.
sidenote: מה נסגר עם אנבר? הוא נכנס לדמות של טופר בצורה כל כך מושלמת! אפילו יותר טובה מפעם קודמת. הוא התבזבז על צבא ארה"ב היה צריך ללכת ישר לצוות משימה בלתי אפשרית!

תגובה למיקה / איתן גשם user / ‏18/01/2010 01:16
382403276
אני לא רוצה לעורר כאן ויכוח סרק, אז אתייחס רק לעיקר.

אני לא עושה "רגשי" לאף אחד (אני אפילו מודה שאין לי מושג איך עושים דבר כזה, ואני בכלל חצי פולני). אני רק מציין עובדות (ואם כבר עובדות - דווקא כן הגבתי כאן מספר פעמים לפרקים של הסדרה, ותתפלאי, במקרה התגובות שלי היו דווקא לפרקים שפחות אהבתי. את מוזמנת לבדוק על פרקים 2, 8 ו- 9 אני אני לא טועה, וגם על הפרק הזה. ודווקא באמת אהבתי את העונה בגדול).

בקשר ל"האשמה" שהטחת בי - אין לי אלא להפנות אותך לתגובות של אנשים אחרים פה, שחלקם מגדירים את עצמם כאנשים שאוהבים אותך (כמו סליירט) או לתגובה של בוסקו, ותראי שאני לא היחיד שחושב כך, ולמעשה, סליירט ביקשה ממך להפסיק עם הסגנון הזה כבר בעבר .

בקיצור, אני לא "מבקש" שום דבר שונה מהאחרים פה מלבד תרבות דיון נורמאלית. לקרוא לדברים שאני כותב "מגעיל" זו לא תרבות דיון נורמאלית, לטעמי, ואני מבקש שלהבא אם את רוצה לבקר משהו שאני כותב תעשי זאת בפרטי ולא בפורום הזה, כי זה לא פחות מרגיז ממה שאת מנסה לייחס לי.

תודה.

אז... / מיקה user / ‏18/01/2010 06:08
936397638
שנסכים שלא להסכים ולעשות סולחה?
כי אני ממש בעד.

גם אני בעד... / איתן גשם user / ‏18/01/2010 20:59
382403276
אז סבבה - סגרנו.

:-D

פיו, ~ניגוב מצח~ זה היה קרוב, אה? / מיקה user / ‏19/01/2010 00:11 ללא תוכן
936397638

מה פתאום שתפסיקי לכתוב / slayeret bojarsky user / ‏18/01/2010 11:38
793969860
לא צריך לזרוק את התינוק עם מי האמבטיה בובה !love!

תשובות (ספוילרים) / bosco user / ‏17/01/2010 00:57
727743321
"האם בויד באמת היה צריך להעביר את אקו סדרה כל כך גדולה של הטבעות כדי לקבל את התוצאה הראויה? ואם כן, הוא לא יכל לשים אותה באיזר חדר איפהשהו מלכתחילה ופשוט לעשות הכל שם? "
- כי סגורה בחדר היא לא היתה מתפתחת לאישיות משל עצמה, עוברת תהליך של צמיחה אישית, ולא היתה מייצרת את מה שהוא קיווה שתייצר כתוצאה מכך.

"למה בויד היה צריך להוסיף גם את קרוליין? "
- הוא לא. הוא ניסה למנוע את זה.

"בתחילת הפרק הקודם מגלים שהדיסק של קרוליין נעלם. ההנחה היא שבויד העלים אותו, נכון? "
- נכון.

"אם כן, מדוע לאפשר שחזור של קרוליין, כשלא נראה שהוא באמת רוצה אותה? למה לא להרוג את בנט לפני שהיא הצליחה לשחזר? "
- הוא לא רצה שקרוליין תחשוף אותו ולכן עשה כל מה שהיה יכול כדי למנוע את זה בלי לחשוף את עצמו בעצמו. בסך הכול לא כזה פשוט לפעול עם כל המצלמות מסביב וכל מה שקרה, אז הוא נאלץ לעשות את זה בדרכים עקיפות. בסופו של דבר הוא די הצליח, רק לא בנה על המצלמה הנסתרת של טופר.

"האם טופר באמת חושב שלהרוס את האבטיפס והתוכניות זה מספיק? הוא לא שמע על מכונות צילום? "
- אף אחד לא אמר שטופר חושב שזה מספיק. הפרק נגמר בזה שהם הרסו את מה שהיה מולם, כי זה היה האיום המיידי, והם רק ממש אז גילו כמה הרסני המצב. יכול להיות שאחר כך הם המשיכו לנסות לאתר את הטכנולוגיה ולעצור אותה גם במקומות אחרים.

"הם המשפחה שלו? איזה שטויות! אין לי מספיק מילים כדי לתאר כמה התאכזבתי מהקטע הזה. מה שאדם כתב מסכם את זה בגדול. זה היה קטע ממש טפשי. "
- אני חושב שזה יושב יפה מאוד עם אישיות של מגלומן גאוןמשוגע שכזה שבויד היה, זה חלק מהעומק של הדמות וראינו כבר דברים כאלה בעבר אצל דמויות מהסוג הזה. לא הרגשתי שזה לא מתאים, להפך.

"בכלל, ציפיתי בפרק להרבה יותר אפור. קיוויתי שבויד לא יהיה מין ביג-באד אלא משהו שאפשר להתחבר אליו ולהבין אותו. בעוד שאני מבין את הטיעונים שלו ואף מסכים איתם, נראה ששאר הדמויות לא ולא נעשה שום מאמץ כדי לגרום לנו לחשוב שהם טועים, או שלא הכל תמיד שחור ולבן, טוב ורע. "
- חוץ מטובי, שהוא רע. רוב הסדרה באמת עוסקת באפור ובעיקר במוסריות של מה שהם עושים, ומה נכון ומה לא נכון וכו', אז יכול להיות שפה העניין הזה היה חסר, אבל הוא כן קיים בין השורות, הצופה צריך להשלים את זה. אני מסכים שבגדול הפרק הזה היה קצת מבולגן רץ עם כל האירועים והמידע וזה בא על חשבון דברים אחרים כמו מה שציינת פה, כי נאלצו לסגור את הסדרה בחפזה. אם היו יותר פרקים לסדרה זה בטח היה נעשה אחרת, אז זה חלק מהבאסה שזה נגמר מוקדם, שגם איכות הפרקים האחרונים קצת נפגעת.

איבדת אותי במקום אחד (ספוילר לפרק הקודם) / מיקה user / ‏17/01/2010 01:05
936397638
בויד שובר את הצוואר של מי שמונע את ההטמעה של קרוליין בחזרה בראש של אקו - ונותן לה לעבור את ההטמה הזו. למה זה טוב אם הוא לא רוצה את קרוליין בחזרה?

ספוילרים / bosco user / ‏17/01/2010 01:09
727743321
כשבויד נכנס ההטבעה כבר החלה, לעצור אותה באמצע יגרום נזק מוחי לאקו, מה שהוא לא רוצה שיקרה (כי אכפת לו ממנה). אז כבר מאוחר מדי לעצור את המידע מלהגיע אליה, אז הוא מסמם אותה במקום, מאלתר.
הוא גם לא רוצה שהיא תמות, אז הוא הורג את זה שעומד להרוג אותה. למה לא רק לפצוע אותו? לא יודע.

והוא היה בצופים, כמובן / מיקה user / ‏17/01/2010 01:58
936397638
כך שהוא "נכון תמיד" עם סמים משגעים "על כל צרה שלא תבוא"... :-^

התשובות שנתת לא מספקות לטעמי (ספוילרים) / דור user / ‏17/01/2010 01:19
923439693
התחלתי לענות לפי הנקודות, אבל אז הבנתי שזו לא הפואנטה שלי. אם היו יותר פרקים כנראה שהכל היה אחרת, אבל לא היו יותר פרקים ואני לא מדבר על הפוטנציאל אלא על התוצאה, וממנה אני מאוכזב מאוד. בניגוד לאחרים, אני לא טוען שהבעיה בג'וס, באלייזה, בפוקס או בירח. אני רק אומר שאני מאוד מאוכזב מהתוצאה, ושמה שנראה יפה מאוד עד לפני שני פרקים קרס לדעתי לתוך רעיון לא מחושב מספיק, שנראה שהגו אותו רק עם ההודעה על הביטול ולא תכננו אותו מלכתחילה.

נניח והפרק הבא לא ישנה את מה שאנחנו יודעים על השתלשלות האירועים, אותה תיארת יפה מאוד בהודעתך המקורית. כיצד תרמה לעלילה העובדה שבויד הוא האיש מאחורי הכל? הרי באותה מידה הבוס הגדול היה יכול להיות סתם איש כלשהו שגילה על קרוליין, סגר איתה עיסקה, ושלח את בויד כדי לשמור עליה טוב ולדאוג שהכל יקרה לפי התוכנית, בין אם הוא מודע לזה ובין אם לא (ואם היו מתכננים את זה מראש, אפשר היה לגלות כטוויסט שבויד הוא בובה שנשלט ע"י הבוס כדי להוציא את התוכנית לפועל, אבל זה לא הכרחי). השתלשלות האירועים בטוסון היתה יכולה להישאר זהה - הם מגיעים, נתפסים, וויסקי היא אחד הבוסים, נובמבר הופכת למכונת הרג ומתאבדת, ויקטור וסיירה מגיעים ברגע האחרון לעזור, אקו מוצאת את הבוס הגדול שמסביר לה הכל, מישהו הופך אותו לבובה, והוא מתאבד עם רימון. המסר נשאר אותו המסר - יוצר הטכנולוגיה מגלה את הרסניותה, מבין שהוא לא יכול להחזיר את הגלגל אחורה ומעדיף להיות בצד החזק והמחוסן.

אותו הדבר בדיוק, בלי הטוויסט המאולץ והמיותר של הפרק הקודם, השטות אודות המשפחה והצורך להחזיר את קרוליין, שהן בדיוק שלוש הנקודות הבעייתיות לטעמי בצמד הפרקים האחרונים. זה היה יכול להיות סיום נהדר.

אני מסכימה עקרונית / מיקה user / ‏17/01/2010 02:02
936397638
רק חושבת שאם ג'וס היה עדיין אותו הג'וס - אז זה היה קורה ככה, ולא כמו שזה קרה.
וחוזרת וטוענת שהיה הכי טוב אם אנבר היה משחק את אקו, במקום אלייזה. או וול.
אה, והירח הזה, נו באמת. מה נסגר אתו כבר?

אני מאוד לא מסכים (ספוילרים) / bosco user / ‏17/01/2010 09:15
727743321
במיוחד עם הטענה של "זה לא תוכנן מראש". אנחנו לא יודעים מה תוכנן ומה לא מראש, ולדעתי ג'וס ידע מהפרק הראשון מה הוא הולך לעשות עם בויד.

זה לא משנה (סופילר) / דור user / ‏17/01/2010 09:23
923439693
כן תוכנן מראש או לא, זה לא העניין.
במה תרם הטוויסט של בויד לעלילה? לדעתי היה עדיף להימנע מטוויסט מיותר (או לפחות לצמצם אותו), ולהתמקד בעיקר ולא בטפל.

ספוילרים / bosco user / ‏17/01/2010 09:56
727743321
תשמע, זה ג'וס, הוא עוסק בהפתעות, מאז ומתמיד. יש ציטוט כזה בעמוד הראשי.
ולדעתי זה הכול עניין של גישה לסדרה, אני חושב שברגע שאתה בא ממקום פחות אוהד ויותר שלילי הרבה יותר קל למצוא בעיות, אבל באותה מידה אני יכול לקחת את כל מה שאמרת בהודעה הקודמת על הטוויסט, ולהכיל אותו לכמעט כל טוויסט בבאפי או אנג'ל או כל סדרת אקשןמתח אחרת שהיו בה טוויסטים. "בשביל מה היה טוב לעשות שX הוא הבוגד או רוצח או וואטאבר? באותה מידה היו יכולים לעשות Y וZ מבחינה עלילתית וזה היה יוצא יותר טוב ופחות "מיותר" וזה בטח משהו שעשו ברגע האחרון ולא חשבו על זה מראש, כי אחרת היו עושים את זה טוב יותר ".
עשו מה שעשו, לדעתי זה כן היה מתוכנן מראש, ולדעתי זה כן סיום מגניב ויושב יפה עלילתית. וכבר אמרתי שאני כן מסכים שהפרק היה קצת מבולגן מהבחינה של להסביר את הכול, בגלל חוסר הזמן, אבל הצופה יכול להשלים לבד את מה שחסר.

דעתי (ספוילרים לפרק 2.12 כמובן) / איתן גשם user / ‏18/01/2010 21:14
382403276
אני לא אומר כאן שאני מת על הטוויסט של בויד, אבל אני ממש לא מסכים שלא היה כאן היגיון וש"אפשר היה למצוא סתם אדם אחר במקומו".

הרעיון בכך שבויד הוא ה"מוח" הוא שהגילוי הזה משפיע על אקו באופן קשה. היא בטחה בו ב- 100 אחוז ("בחייה"). בתוך כל הטירוף שמסביב והסלידה שלה מכל הגורמים ב"בית הבובות" הוא היה האדם היחיד שלא זו בלבד שהיא סמכה עליו לחלוטין אלא גם הצטייר כמי שבאמת אכפת לו ממנה.

הטוויסט הזה אפשר לנו לגלות שבאמת היה אכפת לו ממנה והוא מאד רצה לשמור עליה, אבל לא מהמניעים האלטרואיסטים שייחסנו לו אלא ממניעים אגואיסטיים ודי מפחידים משלו, וכל זאת בלי ליידע אותה על כך וכחלק מ"עסקה" מלוכלכת שהוא סגר עם קרוליין.

כל זה הוביל לתחושת בגידה קשה מבחינת אקו (ולא לחינם היא צעקה לו כמה פעמים "בגדת בי, יא חתיכת $@^&@) מה שהפך (או לפחות אמור היה להפוך) את הסיפור להרבה יותר מעניין, כי מצד אחד, בויד היה צריך אותה למען התכנית שלו, מצד שני, היחס שלה כלפיו הפך מחיבה עזה לבוז עמוק וגלוי.

בד"כ בסדרות של ג'וס ווידון כשהעניין נהיה אישי עבור הגיבור/ה שלנו זה גם הופך את העסק ליותר מורכב ומעניין. לטעמי, זה פחות עבד הפעם עקב סיבות שונות, למשל: המהירות שבה הדברים "נתפרו" (אני מניח שאם היינו רואים פרק שלם או יותר שדן במערכת היחסים של בויד ואקו לאור הגילוי הדרמטי אולי זה היה עובד טוב יותר) אן חכולת המשחק המוגבלת של אלייזה דושקו, אבל אני בהחלט מבין את הכוונה ואת הרציונל שמאחורי הדברים.

ועוד דבר: להארי לנוקס יש נוכחות נעימה מאד על המסך שמסייעת לקהל להתחבר אליו ולכן הטוויסט הזה קצת "כואב" גם לצופה, כי זה לא פייר שהאיש החביב הזה שנראה בתחילת הסדרה כמו הדמות היחידה שם שמראה איזשהם סימנים של מוסר ורגש דווקא הוא מתגלה כ"ביג באד". שוב, זה לא בהכרח יצא טוב, אבל אני מבין מה ג'וס חשב כשהוא בחר בטוויסט הזה (ותכל'ס - אם לא היה הטוויסט הזה ובויד היה מת בפרק הזה באופן הירואי - זה לא היה נוגע בכם, לפחות קצת? בי כן)..

בטח שכן (ספוילרים) / מיקה user / ‏19/01/2010 00:16
936397638
ובכלל לא עזר שבניגוד לאלייזה הארי לניקס גם יכול לשחק כל כך טוב, כי כשהוא עמד שם, כמו כלבלב קטן וטוב, שנורא שמח שנותנים לו הזדמנות להוכיח את עצמו ואיך הוא הולך להיות "הכי טוב שהוא יכול" - זה היה ממש כואב. אפילו שהוא ביג באד.

אבל זה גם בעיקר (אצלי) כי הטוויסט הזה לא מרגיש לי אמין באף קנה מידה, אז אולי זו לא חכמה במקרה שלי.

אגב זה רק לי נראה ככה? (ספוילר) / darthziv user / ‏19/01/2010 12:02
106603848
או שהם הכניסו לו קצת "אקו" על המוח הריק?

אני חושבת (ס') / מורן user / ‏20/01/2010 11:01
215842276
שמילות המפתח הן "היה אמור להיות".
לרעיון הכללי של להפוך את בויד לרע בהחלט יש יתרונות שפירטת ואני לא חושבת שיש מה להוסיף בקשר להם, אבל זה פשוט לא היה עשוי ככה. אם היו לוקחים את אותו רעיון, תופרים אותו בעדינות וגם אם לא שותלים רמזים לאורך זמן לפחות לא משאירים רגעים שיגרמו לצופה להגיד "אבל... אם הוא הרע אז למה זה קרה ככה?" *באותו פרק* (מה שהופך את טיעון הביטול ללא רלוונטי), זה בהחלט היה יכול להיות מוצלח. וזה בדיוק מה שחבל לי קשר לכל הסדרה - אם היו עושים את זה קצת אחרת, זה היה יכול להיות כל כך הרבה יותר טוב.

אני חושבת (ס') / מורן user / ‏20/01/2010 11:02
215842276
לרעיון הכללי של להפוך את בויד לרע בהחלט יש יתרונות שפירטת ואני לא חושבת שיש מה להוסיף בקשר להם, אבל זה פשוט לא היה עשוי ככה. אם היו לוקחים את אותו רעיון, תופרים אותו בעדינות וגם אם לא שותלים רמזים לאורך זמן לפחות לא משאירים רגעים שיגרמו לצופה להגיד "אבל... אם הוא הרע אז למה זה קרה ככה?" *באותו פרק* (מה שהופך את טיעון הביטול ללא רלוונטי), זה בהחלט היה יכול להיות מוצלח. וזה בדיוק מה שחבל לי קשר לכל הסדרה - אם היו עושים את זה קצת אחרת, זה היה יכול להיות כל כך הרבה יותר טוב.

אני חושבת (ס') / מורן user / ‏20/01/2010 11:12
215842276

אני די מסכימה (ס' כמובן) / מורן user / ‏17/01/2010 12:50
215842276
אני לא אוהבת את הטוויסט של בויד. בעיני הוא לא עשוי טוב (ולא אכפת לי אם זה תוכנן מראש או לא). אני לא אוהבת את קטע ה"משפחה" הזה שנראה כמו משהו תפור גס כדי להביא את כולם לאותו מקום באותו זמן. וכמובן, אם לא האישיות של קרוליין היא החשובה, והם יכולים להבין מה קורה גם בלעדיה, למה צריך להחזיר אותה?
אבל בעיקר, אני לא אוהבת את זה שקרוליין נורא נורא מיוחדת ומושלמת (ולא אכפת לי אם זה הגוף או האישיות או המוח - שהוא אגב חלק מהגוף). זה שמלי בסוף הצליחה להתנגד להטבעה דווקא היה מוצלח לטעמי - כי זה כבר ל "תראו כמה מיוחדת הדמות הראשית שלנו!" ואם הסדרה היתה ממשיכה, היה אפשר לעשות עם זה משהו מעניין.

אני לא רוצה להיכנס לכל סיפור ה"איבד את זה או לא" כי לא באמת אכפת לי. מבחינתי, החצאים הראשונים של שתי העונות היו בסדר. החצי השני של העונה הראשונה היה נהדר בעיני, והחצי השני של העונה השניה היה נהדר אבל קצת איכזב בסוף (בגלל כל מה שכתבתי למעלה - אני עדיין אוהבת את הרעיון וחושבת שהיה אפשר לעשות ממנו סדרה מדהימה).

אה, ובקשר להערה מדיון אחר על זה שעכשיו אנחנו מבינים את החשיבות של החצי הראשון של העונה הראשונה - אני לא מסכימה. לא היה צריך למרוח כל כך הרבה פרקי "משהו משתבש במשימה ואקו מצילה את היום, ואנחנו מגלים שאולי היא לא באמת נמחקת" כדי להעביר את הנקודה. היה אפשר למצות את זה בפרק או שניים, ואם רוצים יותר - לפזר את זה איכשהו.

יאדה על הכל (ספוילרים) / roswella user / ‏21/01/2010 11:42
634631457
עדיין לא סיימתי לקרוא את השרשור (בכלל לא נכנסתי לפורום כבר המון זמן כי הייתי בדיליי כל הסדרה, בערך), אבל רציתי להגיד משהו אחד:

בויד הוא ד"ר פרנקנשטיין!

דולהאוס 2x12 ספויילרים. / Saturn / ‏17/01/2010 11:19
0
בסך הכל פרק בסדר, גם אם הביצוע לא היה עקבי.
גם אני אהבתי את ההסבר לחשיבות של קרוליין, ושאחרי כל הדגש של הסדרה על המוח ועל זכרונות, זה היה נוזל שהגוף שלה מייצר שבויד רוצה והוא ההסבר לייחוד של אקו.

ההצדקה והמניעים של בויד גם קשרו את הכל בצורה טובה, כפי שבוסקו הראה בהודעה שלו.
הייתי מאוכזב מכך שלא ירדו יותר לדעתו של בוייד. הקטע עם ה"קרובים" באמת היה מוזר ולא מי-יודע-מה משכנע. אולי היה אפשר להקדיש לכך יותר זמן.

הקטעים עם מילי ופול היו די תקועים בפרק וההיבט הרומנטי שלהם לא מעניין. הייתי מעדיף שפול ירה במילי במקום לזרוק את הנשק. גם ה"התגברות" של מילי על הפרוטוקל סליפר שלה הגיע משום מקום וללא הגיון וכדרך קלה להציל את פול. זה גם ממעיט מהחשיבות והיחידות של אקוקרלוין, אם גם מילי מצליחה להשתחרר מאימפרינטים.

לא הבנתי למה בויד עזב את קרולין בחדר ה harvest בלי ממש השגחה ובכלל רמת הסיקיוריטי בבניין. פתאום ויקטור וסיירה מגיחים ומצילים את קרולין כאשר הפעם האחרונה שראינו אותם הייתה ב LA. אני גם לא יודע מה המרחק בין LA לטוסון ואם מבחינת הטיימליין זה מסתדר.

אין ספק שהצוות זירז את העניינים בשביל להגיע לקלוז'ר, גם אם זה פגע ברמה הכוללת של הדברים. אחרי פרק "הסיום" של טרמינייטור, אני שמח שלפחות הם סוגרים את קו העלילה המיידי.

השאלה היא לאן הם היו הולכים הלאה, 10 שנים אחרי והם בעיצומה של המלחמה. אני מניח שהם לא ממש חשבו שהם גמרו את הכל בסיום הפרק הנוכחי. בוייד היה רק עוד גוף, יש עוד 20 בתים תחת רוסום, כך שאני מניח שמייסד רוסום עדיין קיים בלפחות זהות אחת. זה יהיה גם נאיבי לחשוב שבוייד לא דאג לבאק-אפס של התרשימים והטכנולוגיה של טופר.
השאלה היא עד כמה מוקדם "שיחת הטלפון המפתיעה" מתרחשת לאחר מאורעות פרק 12 ואיזה קו-עלילה הם היו שמים בתווך.

תשובה על אפיטף 1 עם ספוילרים עד הפרק / darthziv user / ‏18/01/2010 10:20
106603848
זה קורה אחרי האירוע מן הסתם, זה שירות שהם עדיין לא מספקים לקהל הרחב
פלוס הוא עדיין לא נלכד על ידי רוסום

tv חמוד לאללה - פתיחים לדולסהאוס לפי באפי ואנג'ל / מיקה user / ‏19/01/2010 00:51
936397638
פתיח "באפי"

פתיח "אנג'ל"

אוי, האנג'ל לא עולה! / מיקה user / ‏19/01/2010 18:26 ללא תוכן
936397638

הבאפי יותר מוצלח / עמיצי user / ‏21/01/2010 20:02
1072244266
ופחות כמובן מתרכז במפיקה/שחקנית שלו שזה בכלל טוב. מצד שני זה חושף כמה שחקנים עם שמות מיוחדים יש בסדרה הזאת :) אני גם רוצה לקרוא לבת שלי miracle. זה שם מגניב

זה גורם לי להתגעגע נורא לבאפי ואנג'ל. / ישי / ‏21/01/2010 21:23
0
כבר שכחתי כבר כמה הפתיח הצליח להכניס אותי לאווירה שלהן...

פרק מאכזב. (ספ') / ג'וני user / ‏19/01/2010 16:56
516622641
ולמיקה- זה ממש לא עניין של "חזרנו לעצמנו". הפרק הזה היה מאכזב ובינוני, הקודמים לא.

אז מה לא היה טוב? קודם כל, ההתמודדות עם הטוויסט של בויד הייתה נוראית. ברגע אחד הפכו לחלוטין את עורו של בויד- מדמות יחסית חביבה עד כה, פתאום אנחנו צריכים לשנוא אותה ובלי שממש נבין למה. אבל בויד הפך להיות הרע בערך תוך 10 שניות, ובצורה טוטאלית- כמו שנאמר, לא רק שלא היו כאן גוונים אפורים, אלא שהוא הפך להיות רע מוחלט ובלי הסבר ברור של למה.
חוץ מזה כל שאר הפרק היה בנוי בעיקר מגימיקים וקלישאות- קלייד בגוף של וויסקי, מלי מתאבדת, כל מיני שטויות שנעשו בצורה נורא טכנית (ד"א, איך כל החבר'ה הטובים מהדולהאוס לא קלטו שלבויד בכלל לא היה איכפת מזה שלקחו ממנו את וויסקי?). שימו לב שבערך תוך 5 דקות מתחילת הפרק כולם הבינו שבויד הוא הרע, ואף אחד לא הראה איזה רגש יוצא דופן בנוגע לעניין, כמו נגיד- הפתעה, בלבול, אכזבה, תחושת בגידה. הרגש היחידי שנראה היה כעס, וגם זה כעס מוגזם, כולם פשוט מאוד התנפלו עליו. אני לא אומר שזה לא היה ריאלי, אבל זה פשוט לא היה מעניין.

בסה"כ קיבלתי הרגשה שאיפשהו בפנים הסתתר סיפור טוב, אבל העשייה החפיפניקית בניחוח של "בואו נסגור את העלילה הזאת מהר כדי שהפרק האחרון יהיה epitaph two" הרסה, וגם קצת הנמיכה את הציפיות מהפרק האחרון.

שאלות והערות... (ספויילרים) / ArielC / ‏21/01/2010 01:40
0
1. אחד מההיבטים של הסדרה שהושם עליו דגש במהלכה הוא עניין הקונפליקט בין אקו וקרוליין. בפרקים האחרונים, צצה השאלה החשובה והמעניינת של איך תגיב אקו להטבעה של קרוליין. ומשהו פה לא מסתדר לי.

אחרי ההטבעה, אקו היא עדיין אקו ואפילו מציינת את קרוליין בשמה כ"היא". ז"א שקרוליין הפכה להיות עוד אישיות במיקס ואקו היא השולטת?

ואם נניח שזה המצב, מה קורה אחרי עשור? שכן בפרק 13 של העונה הראשונה, בפלאשבק האחרון שבו אקו מאיימת על אדל עם אקדח, אדל פונה אליה במפורשות כ"קרוליין". אז מה התשובה? מה קרה פה?
או יותר נכון - האם כבר יש תשובה שלא הבנתי, האם נקבל את התשובה בפרק האחרון (לא שאתם באמת יכולים לדעת...) או שפשוט אפשר לשער שאקו בחרה להיות קרוליין מתוך כל המסיבה שיש לה בראש?

2. קלייד, קלייד קלייד - ראינו אותו שלוש פעמים: בעליית הגג, בפלאשבק עם בויד ובדמותה של ויסקי. לגבי השניים הראשונים אני יכול איכשהו לקשר בין קווי האופי, אבל בדמות וויסקי הוא היה רשע, נקודה. האם זה מתאים לאופי שלו? לא חושב. אחרי הכל, קלייד אמור להיות צייתני, אבל האם זה אומר שהוא פשוט לא קשור למי שהוא שהיה פעם בשום דרך?

מצד שני, זה לא שזכינו להכיר את קלייד המקורי לעומק (למרות שאני לא אשכח את דומיניק שואל אותו למה הוא קורא לעצמו ארקיין ואת התשובה - "It sounded badass"...

3. הסיפור של סאנדרס ובויד - שאני אבין, מתי בדיוק היא נהפכה לקלייד? ואיך? האם מהרגע שהיא חזרה או אח"כ? כי כשהיא ובויד נפרדו (בסצינה שחזרה על עצמה פעמיים: בפרק 13 של העונה הראשונה ובפרק 12 של העונה השנייה) היא עדיין הייתה היא, כמו שהכרנו אותה.

--------

בימים האחרונים ראיתי כמה פעמים את פרק 12 של העונה הראשונה ואת פרק 13 של העונה הראשונה כדי לנסות להשלים לי את הפאזל בסוף, להבין מה קרה בין 2010 ל-2020 במציאות של הסדרה, ואיך...

אני רק חייב לציין שפרק 13 ההוא היה גאוני באמת ואני מזהה צורת חשיבה מוקדמת ומאוד מרשימה למרות כל האילוצים... מקווה שהפרק האחרון בהחלט ייתן עוד תשובות ויהיה טוב לפחות כמו הפרק המקביל בעונה הראשונה.

אריאל.

תיקון לפסקה המבולבלת שיצאה לי :-P / ArielC / ‏21/01/2010 01:42
0
בימים האחרונים ראיתי כמה פעמים את פרק 13 של העונה הראשונה ואת פרק 12 של העונה הראשונה כדי לנסות להשלים לי את הפאזל בסוף, להבין מה קרה בין 2010 ל-2020 במציאות של הסדרה, ואיך...

משער שצריך תיקון נוסף? / אדם / ‏21/01/2010 09:37
0
לפרק 12 עונה שניה?

צודק / ArielC / ‏21/01/2010 10:45
0
~מסמיק~

ספוילר / darthziv user / ‏21/01/2010 14:22
106603848
קלייד עבר שינויים מאז על ידי בויד

בעיני הסדרה הזו מאכזבת כבר כמה זמן. / מיקה user / ‏23/01/2010 21:02
936397638
וזו היתה נפילה בלתי נמנעת. אבל כבר טחנו על הנושא הזה מספיק מים, למה להמשיך?
אולי הפרק האחרון בהחלט עוד איכשהו יציל את כבודה של הסדרה. אני בהחלט מקווה לזה.

אני מצדדת בדעה של מיקה (ספוילרים לכל דולהאוס) / גאלתיאה user / ‏21/01/2010 12:41
15156061
אני לא ממש חיבבתי את כל ארבעת הפרקים האחרונים, דוווקא בגלל שהם התאמצו כל כך להיות "וואו", גדולים מהחיים כשהבסיס שלהם רעוע.
היו הרבה חורים, כאלה שלא מסתדרים כשמסתכלים עליהם בדיעבד (קלייר בוכה על שבוייד צריך לברוח) וגם כאלה שמפריעים תוך כדי שהם מתרחשים (רק אני שמעתי שלוש יריות בלבד במהלך קרב היריות במשרד של אדל?)
משחק מגוחך (מלי מתנגדת להריגה של פול, טופר משליך את אייבי החוצה)
אבל מה שהכי הפריע לי זה האווירה, בפרק 11 בכלל לא הרגשתי שהדמויות נמצאות במצב קיצוני של פחד ולחץ (רק כשאנשים חמושים התחילו להשתלשל מהתקרה זה התחיל לחלחל לתוכי) וגם פרק 12 לא ממש שיכנע אותי.
אהבתי את וויקטור-טופר, את קרב אקו- וויסקי (אקו מציגה גמישות ואנרגיות מפתיעות יחסית למישהו שרגע קודם חיררו אותו), את השנינות של טופר
(bros before other people who are not broes)

אבל זה לא היה מספיק, לאור ארבעת הפרקים האחרונים, אני שמחה שהסדרה בוטלה (למרות שאני מניחה שאם היא לא היתה מבוטלת, הפרקים הללו היו נראים אחרת...)

נצל"ש: הסצנה האחרונה בסדרה (תאוריה בלבד, נטול ספויילרים). / תתש user / ‏23/01/2010 14:03
598602859
ג'וס מתעורר על איזה כיסא כלשהו ושואל: "?Did I fall asleep", ואלייזה עונה לו: "Only for a little while"

x